Μετάβαση στο περιεχόμενο

kurkosdr

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Καλησπέρα, Δεν είμαι μηχανικός, αλλά πάντα είχα απορία σχετικά με την αποκατάσταση (ή και ενίσχυση) πέτρινων σπιτιών: Έχω παρατηρήσει ότι η πιο συνηθισμένη επέμβαση που γίνεται είναι αυτή του τσιμεντομανδύα, που προσωπικά μου φαίνεται λίγο παράταιρη λύση: Δηλαδή κρατάς τον πέτρινο τοίχο, αλλά τον ενταφιάζεις σε τσιμέντο και άρα είναι σαν να μην έχεις πέτρινο τοίχο (πχ δεν μπορείς να έχεις "εκτεθειμένες" πέτρες στο εσωτερικό ως διακοσμητική άποψη). Οπότε οι δυο ερωτήσεις είναι οι εξής: 1) Μπορεί να γίνει αποκατάσταση πέτρινου τοίχου στην αρχική του "δύναμη" (ικανότητα να φέρει φορτία) χωρίς τσιμεντομανδύα (αλλά μόνο με τσιμεντενέσεις ή άλλες τεχνικές που δεν ενταφιάζουν την πέτρα); 2) Μπορεί να γίνει αποκατάσταση συν ενίσχυση πέτρινου τοίχου (δηλαδή αύξηση πάχους) χωρίς τσιμεντομανδύα αλλά με επιπλέον πέτρες; αυτό μπορεί να χρειάζεται πχ αν ο πέτρινος τοίχος δεν άντεξε σε παλιούς σεισμούς (και άρα η απλή αποκατάσταση μπορεί να μην αρκεί) ή αν θες να πετάξεις επιπλέον όροφο. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
  2. Ναι οκ, απλά δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει σε βάθος πχ εικοσαετίας για ένα μέσο κτήριο σαν αυτό της φωτογραφίας (σημ: δεν είναι δικό μου κτήριο, απλά το είδα στο ίντερνετ και μου φάνηκε αντιπροσωπευτικό της μέσης Ελληνικής οικοδομής). Με απλά λόγια, προσπαθώ να καταλάβω αν ο λόγος που δεν μπαίνει θερμομόνωση στα μπαλκόνια είναι είτε λόγω παράδοσης (βλέπε "έτσι το κάνουμε και αφού δεν μας υποχρεώνει η νομοθεσία τι σε νοιάζει;" - κάτι σαν την κάκιστη συνήθεια να μη βάζουν καλώδια ethernet αλλά να βάζουν καλώδια τηλεφώνου μέχρι και στο μπάνιο έχοντας μείνει στη νοοτροπία του '90) ή αν ο λόγος που δεν μπαίνει θερμομόνωση στα μπαλκόνια είναι επειδή η θερμογέφυρα που δημιουργείται είναι σχετικά μικρή και δεν αξίζει σε βάθος πχ εικοσαετίας.
  3. Μα δεν θα υπάρξει ταχύτατη απώλεια θερμότητας από το ταβάνι και το πάτωμα του διαμερίσματος προς την πλάκα, και μετά από την πλάκα προς το περιβάλλον (από τις μεγάλες και μη-μονωμένες επιφάνειες του μπαλκονιού); Θεωρώντας ότι η πλάκα είναι ομοιογενές υλικό (που είναι) και που αποτελεί το ταβάνι και το πάτωμα του κάθε δωματίου, μου φαίνεται αφύσικο το ότι η συνέχεια της πλάκας μπορεί να είναι τελείως "γυμνή" και να μη δημιουργηθεί υπολογίσιμη θερμογέφυρα, γι αυτό και η απορία μου.
  4. Καλησπέρα, Δεν έχω γνώσεις μηχανικού αλλά πάντα είχα την παρακάτω απορία: Απ' ότι παρατηρώ σε οικοδομές (αλλά και σε σάιτ εταιριών που κάνουν μονώσεις κλπ), σχεδόν πάντα αφήνουν τα μπαλκόνια χωρίς θερμομονωτικές πλάκες. Για παράδειγμα: Ερωτήσεις: 1. Εφόσον μιλάμε για μπετόν (και μάλιστα για συνέχεια της πλάκας) και για μεγάλη επιφάνεια, αυτό δεν δημιουργεί μια τεράστια θερμογέφυρα; 2. Αν ναι, αυτό δεν ακυρώνει εν πολλοίς τη μόνωση στην υπόλοιπη πρόσοψη του κτηρίου; Θεωρείται ένα τέτοιο κτήριο σωστά μονωμένο; (επίσης: επηρεάζεται η ενεργειακή κλάση;) 3. Πως θα μπορούσε να μπει θερμομόνωση σε ένα μπαλκόνι όπως αυτό της φωτογραφίας, με την "σκαλοπατιαστή" οροφή μπαλκονιού και τα κολωνάκια; Επίσης, πως μπορεί να αποφευχθεί απώλεια θερμότητας από το μπετόν προς τα σιδερένια κάγκελα που θα μπουν "μπηχτά" στα κολωνάκια; Ευχαριστώ που διαβάσατε το ποστ μου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.