Μετάβαση στο περιεχόμενο

iakgia

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

1 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Καλησπέρα , διαθέτω ένα κτήμα σε νησί στο οποίο μπορώ να εγκαταστήσω Φ/Β απο 8 -16 στρέμματα. Το πρόβλημα είναι οτι η κοντινότερη κολόνα της ΔΕΗ βρίσκεται 600 μέτρα μακρυά απο το κτήμα μου . Η απόσταση αυτή είναι μετρημένη επι αμαξωτού αγροτικού χωματόδρομου και όχι στην απόλυτη ευθεία(500μ περίπου) γιατί πιστεύω οτι οι κολόνες θα μπούν επι του δρόμου και όχι στα κατσάβραχα. Νομίζω οτι για εγκατάσταση Φ/Β χρειάζεται παροχή μέσης τάσης ή κάνω λάθος?? Πόσο θα μου κοστίσει περίπου η εγκατάσταση κολονών μαζί με το μετασχηματιστή για αυτή την απόσταση μέχρι το κτήμα μου για να δώ εάν τελικά αξίζει το κόπο να ασχοληθώ. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
  2. Με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα. Το διλημα είναι : ΠΡΟΚΑΤ ή ΣΥΜΑΒΤΙΚΟ?? Ζω στην επαρχεία σε νησί και ενδιαφέρομαι σε λίγο επικλινές οικόπεδο να κτίσω κατοικία ισόγεια 100m2 περίπου με δυνατότητα (αν αξίζει) πυλωτής-γκαραζ-αποθήκης. Διαβάζοντας και ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρίσκω πολύ ελκυστική λύση τα ΠΡΟΚΑΤ . Είναι όμως η καλύτερη λύση?? και αν κοστίσει πιο φθηνά όπως λένε,αξίζει το κόπο αυτή η διαφορά τιμής όσον αφορά ποιότητα κατασκευής,αντοχή στο χρόνο,μακροζωίας και αξιοπιστίας χωρίς προβλήματα?? Δειλιάζω να ρωτήσω ντόπιο μηχανικό γιατί ξέρω καλά οτι συνεργάζονται και υποστηρίζουν (με το αζημίωτο) τους ντόπιους εργολάβους συμβατικών και σίγουρα θα με καθοδηγήσουν σε συμβατικό. Λένε για πλεονεκτήματα έναντι της συμβατικής όπως: ταχύτατη παράδοση σε 3-6 μήνες, λιγότερο κόστος ΙΚΑ , καλύτερη θερμο/ηχο/υγρομόνωση,καλύτερη αντισεισμικότητα,λιγότερη ταλαιπωρία στην επιστασία εργασιών. Αντοχή υλικών και μακροζωϊα ίσως και μεγαλύτερη αυτής του συμβατικού (80 χρόνια εγγύηση). Ισχύουν όλα αυτά?? Να υπενθυμίσω οτι στα νησιά έχουμε σε υπέρμετρο βαθμό υγρασία,ανέμους,αλμύρα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.