Μετάβαση στο περιεχόμενο

idelicius

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by idelicius

  1. Καλησπέρα, όπως θα έχετέ διαβάσει στη νομοθεσία περί ενεργειακών κτηρίων, προβλέπεται να αλλάξει ο τρόπος εκπόνησης της μελέτης θερμομόνωσης, αλλά και ο τρόπος υπολογισμού των αμοιβών της. Αυτό όμως προβλέπεται αφού εκδοθεί σχετική ΤΟΤΕΕ. Έχω ακούσει ότι ουσιαστικά η εφαρμογή των παραπάνω έχει αναβληθεί για την 1-1-2011. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος κάτι νεώτερο? ─────────────────────── Αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ.
  2. Και πάλι όμως, θεωρώντας οτι εννοεί ότι το κτίριο είναι στρεπτικά ευαίσθητο, αυτό οφείλεται στο σχήμα του κτιρίου, που πολλές φορές δεν μπορείς να το αποφύγεις. Το λαβάνεις υπόψιν σου κατά την επίλυση, και το οπλίζεις κατάλληλα. Οι "αποσχιστικές τάσεις" αντιμετοπίζονται έτσι. Εκτός αν εννοεί ότι δεν έχει γίνει σωστή επίλυση ή κατασκευή.
  3. Καλησπέρα! Έχω πάρει από την Γ.Υ.Σ. ορθοφωτοχάρτη σε ψηφιακή μορφή σε cd. Στο cd περιέχονται 3 αρχεία. Η φωτογραφία σε μορφή tif, ένα αρχείο με extension .dgn και ένα αρχείο autoCAD, το οποίο θα έπρεπε να εμφανίζει την φωτογραφία, αλλά έχει πρόβλημα. Έχω την υποψία ότι το .dgn αρχείο πρέπει να το δημιουργία σε συνεργασία με το autoCAD. Μήπως γνωρίζει κάτι περί αυτού κάποιος. Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων!
  4. Καλημέρα Διάβασα σε μια τεχνική έκθεση τον όρο "αργό κτίριο" επειδή οι πρώτες ιδιομορφές ήταν περίπου στο 0.40 sec. Επίσης διάβασα ότι "επειδή σημαντικό ποσοστό μαζών κινείται υπό την επήρεια στρεπτικών ιδιομορφών στο κτίριο παρουσιάζονται έντονες αποσχιστικές τάσεις". Δεν καταλαβαίνω κυρίως το δεύτερο. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει? Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.