Μετάβαση στο περιεχόμενο

gserge

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

gserge's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η τάση 1kV θα τροφοδοτήσεις πυλώνες φωτισμού (μετά βέβαια από τον αντίστοιχο υποβιβασμό τάσης 400V) σε απόσταση μεγαλύτερη των 500 μέτρων.
  2. η ανυψωμένη τάση θα χρησιμοποιηθέι για τον φωτισμό πυλώνων φωτισμού σε μεγάλη απόσταση. Η εγκατάσταση δεν είναι κλασσικό κτίριο, αλλά αφορά το τεχνικό κτίριο ενός κομματιού αυτοκινητοδρόμου. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν ειχα προβλέψει ξεχωριστούς χώρους για τους μετασχηματιστές ανύψωσης και ο μόνος χώρος που έχω διαθέσιμος είναι στο δωμάτιο χαμηλής τάσης. Οι Μ/Σ είναι ρητίνης ισχύς μέχρι 90kVA.
  3. είναι ιδιωτικός. Σε πολλές ευρωπαικές χώρες από οσο ξέρω μπορείς να εγκταστήσεις Μ/Σ ΜΤ σε ενα κλασσικό technical room αρκεί να είναι τοποθετημένος σε ειδικό κυτίο, το πρόβλημα είναι οτι στην Ελλάδα δεν ξερω ακριβώς τι γίνεται. Ο κτιριοδομικος κανονισμός αναφέρει ότι ".....Ο υποσταθμός μετασχηματισμού τάσης θεωρείται διαμέρισμα ηλεκτρικής υπηρεσίας, υπό την έννοια του ΚΕΗΕ (ορισμός με αριθμό 38) και η πρόσβαση στους χώρους του επιτρέπεται μόνο στο αρμόδιο προσωπικό. Οι χώροι του υποσταθμού σημαίνονται υποχρεωτικά με επιγραφές απαγόρευσης εισόδου, αναγγελίας κινδύνου και αναγγελίας ψηλής τάσης....". Απο αυτό όμως δεν μπορείς να καταλάβεις αν ο Μ/Σ πρέπει να είναι απαραίτητα σε ξεχωριστό χώρο.
  4. κυρίες & κύριοι, μήπως γνωρίζει κανείς τι λένε οι ελληνικοί κανονισμοί σε περίπτωση που θέλεις να τοποθετήσεις εναν Μ/Σ μέσης τάσης όχι σε ξεχωριστό χώρο αλλά σε ένα γενικότερο technical room? και αν επιτρέπεται αυτό? Ευχαριστώ Γιώργος
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.