Μετάβαση στο περιεχόμενο

ip9772

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ip9772

  1. Συνάδελφοι καλημέρα. Να ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου. Γνωρίζει κανείς αν η ανανέωση χρόνου ομιλίας καρτοκινητού που γίνεται μέσω καταστήματος της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και εκδίδεται κανονικά τιμολόγιο περνάει στα έξοδα; Ο ΦΠΑ εκπίπτει κανονικά; Στο τιμολόγιο υπάρχει ανάλυση ΦΠΑ αλλά σε κάποιο σημείο αναγράφεται το εξής:"ΦΠΑ μη εκπιπτόμενος 1020919/758/92/0014/ΠΟΛ 1075/28.2.2000". Διαβάζοντας την παραπάνω ΠΟΛ διαπίστωσα ότι αναφέρεται στην μη έκπτωση ΦΠΑ από τους μεταπωλητές π.χ. περίπτερα καθώς η απόδοση του ΦΠΑ γίνεται από την ίδια την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Επομένως, εγώ που είμαι ο τελικός χρήστης ελεύθερος επαγγελματίας μπορώ να εκπέσω κανονικά τον ΦΠΑ; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  2. Αγαπητοί συνάδελφοι καλησπέρα. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας ηλεκτρολόγος μηχανικός με έδρα το σπίτι του πατέρα μου. Θα ήθελα να ρωτήσω (αν γνωρίζει κανείς) αν μπορώ να καταχωρήσω στο βιβλίο εσόδων - εξόδων τους λογαριασμούς ΔΕΗ (το 1/3 από όσο γνωρίζω) του σπιτιού προηγούμενων τριμήνων (όμως εντός του ίδιου έτους 2012). Δεδομένου ότι έχω υποβάλλει περιοδικές δηλώσεις για τα 2 πρώτα τρίμηνα του 2012, μπορώ τώρα με κάποιον τρόπο να περάσω σαν δαπάνη τους λογαριασμούς ΔΕΗ αυτών των τριμήνων στο βιβλίο εσόδων - εξόδων και να εκπέσει το αντίστοιχο ΦΠΑ από την αξία του ρεύματος και αν ναι με ποιον τρόπο; Τι ημερομηνία θα καταχωρίσω στο βιβλίο; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρω για τις απαντήσεις σας. Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Manolis gon
  3. Γεια σε όλους! Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς αν είναι απαραίτητη η έναρξη επαγγέλματος στην εφορία για να μπορώ να υπογράφω. Πιο συγκεκριμένα, είμαι νέος ηλεκτρολόγος μηχανικός και μέλος του ΤΕΕ χωρίς να έχω κάνει έναρξη στην εφορία και χωρίς να δουλεύω κάπου. Επειδή όμως θέλω να κάνω αίτηση στη ΔΕΗ για νυχτερινό ρεύμα για το σπίτι μου και χρειάζεται ηλεκτρολογικό σχέδιο θα ήθελα να ρωτήσω (εφόσον δεν θα πάρω κάποια αμοιβή) είναι αναγκαία η έναρξη στην εφορία για να υπογράψω το σχέδιο? Θα έχω κάποιο πρόβλημα με την εφορία? Και αν όχι αρκεί να βγάλω μια σφραγίδα? Να υπενθυμίσω ότι έχω άδεια άσκησης επαγγέλματος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.