Μετάβαση στο περιεχόμενο

KFF

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    54
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Εγώ συναινετική λύση θα ήθελα και αυτή θα επιδιώξω αλλά θέλω να ξέρω τη θέση τους σε φάση που είναι παρατυποι και φέρονται σα νομιμοφρονες. Είναι ένα μαγαζί 70τμ.
  2. Δε νομίζω ότι δικαιούνται ούτε κλειδιά απτην είσοδο, ούτε πόρτα στον ημιωροφο. Τώρα αν προέβησαν σε κάποια νομιμοποίηση που το γιανει και υπάρχει τέτοια οκ. Ειδάλλως αρχικά είχαν ένα μαγαζί αυτόνομο που μπαίνεις απτην πόρτα του κι από πουθενά αλλού.
  3. Το ζήτημα θεωρώ είναι αν μπορεί να επικοινωνεί ένα κατάστημα από το εσωτερικό της πολυκατοικίας. Οποίος εισέρχεται στην πολυκατοικία παίρνει για παράδειγμα ασανσέρ. Τα καταστήματα όμως ειναι ανεξάρτητα και αυτόνομα και δε συμμετέχουν στις χρεώσεις της πολυκατοικίας.
  4. Στα σχέδια σίγουρα δε φαίνεται η πόρτα. Εφόσον είναι στο κλιμακοστασιο για αμφίβολο λόγο. Απλά δεν ήξερα αν νομιμοποιειται μια τέτοια κατάσταση. Άρα σύμφωνα με την άποψη του Ιάσωνα, αν το αποδέχτηκαν όλοι οι ιδιοκτητες των ακινήτων της πολυκατοικίας είναι εντάξει, άτυπα ή θέλει τροποποίηση σύστασης ή κάποια νομική ενέργεια?
  5. Τι εννοείτε τι λένε τα συμβόλαια? Το συμβόλαιο δεν προέβλεπε την είσοδο από τον ημιώροφο. Μόνο ότι υπάρχει μαγαζί με πατάρι που κλασικά επικοινωνεί το πατάρι με το υπόλοιπο μαγαζί εσωτερικά. Για αυτό ρώτησα αν η είσοδος και η πόρτα στον ημιώροφο μπορεί να νομιμοποιηθεί σε επόμενο στάδιο.
  6. Ευχαριστώ. Νόμιζα ουδέποτε σχετίζεται ένα μαγαζί σε οικοδομή με το εσωτερικο της με πρόσβαση από την κυρία είσοδο.
  7. Κατάστημα με πατάρι είναι αλλά στο πατάρι αυτό νομίζω ότι θα πρέπει να χει πρόσβαση κάποιος μόνο από το εσωτερικό του μαγαζιού και όχι από την είσοδο της πολυκατοικίας δημιουργώντας πόρτα στον ημιώροφο και δε ξέρω αν αυτή η κίνηση επιδέχεται νομιμοποίησης.
  8. Γεια σας, Όσο γνωρίζω τα μαγαζιά στο κάτω μέρος των πολυκατοικιών είναι ανεξάρτητα και αυτόνομα. Δε συμμετέχουν π.χ. στα κοινόχρηστα και στη θέρμανση της πολυκατοικίας. Μπορεί ένα μαγαζί να έχει 2η είσοδο από το εσωτερικό της πολυκατοικίας δεδομένου ότι έχει πατάρι, ώστε να μπαίνεις και από τον ημιώροφο κανονικά με πόρτα? Κι αν κάτι τέτοιο δεν είναι νόμιμο, μπορεί να νομιμοποιηθεί ώστε να εισέρχεσαι νομίμως από την είσοδο της πολυκατοικίας και να έχεις πόρτα να στον ημιώροφο? Ευχαριστώ.
  9. Οκ ευχαριστώ. Άρα υποχρέωση δεν υπέχεις αλλά τη βόλτα μπορεί να μη τη γλυτώσεις.
  10. Γεια σας, Σε περίπτωση που βγάλεις άδεια μικρής κλίμακας για 2 ξεχωριστές εργασίες πχ σκεπή και σοβάτισμα με ικριώματα. Αν εν τέλει εκτελέσεις τη μια εργασία από τις 2 και καταβάλεις τα ένσημα γι' αυτήν και δεν προβείς στην άλλη εργασία για προσωπικούς λόγους όπως αλλαγή γνώμης ή έλλειψη χρημάτων. Μπορείς να εκτελέσεις την άδεια ως προς τη μία εργασία χωρίς καμία χρηματική επιβάρυνση για την άλλη εργασία, λέγοντας απλά ότι δεν εκτέλεσα την άλλη εργασία? Ευχαριστώ.
  11. Εγώ αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσει είναι αν το θέμα είναι τα ικριώματα, που στη συγκεκριμένη περίπτωση δε θα χρειαστούν, έχει δίπλα ένα υπόστεγο ίδιου ύψους και περιμετρικό τοιχάκι του οικοπέδου που είναι σε κοντινό ύψος και μπορείς να δουλέψεις. Το θέμα είναι τα ικριώματα λοιπόν ή και χωρίς ικριώματα αν είναι αντικατάσταση και όχι επισκευή στέγης χρειάζεται ΑΔΜ? Το ρωτώ γιατί μια τέτοια στέγη για 28τμ κοστολογείται 1400 σε καλή βερσιόν, όχι μονοκλινής, κλασική με καβαλάρηδες και όλα, μην έχεις άλλο τόσο την ΑΔΜ, είναι δυσανάλογο. Ευχαριστώ.
  12. Γεια σας, Για την αντικατάσταση στέγης σε βοηθητικό χώρο 28 τμ και ύψους 2,20 μέτρων απαιτείται άδεια μικρής κλίμακας? Το ρωτώ γιατί διάβασα ότι αν η ανακατασκευή δεν απαιτεί ικριώματα δε χρειάζεται άδεια. Αυτό είναι ένα παλιό πλυσταριό που δε χρειάζεται ικριώματα. Ευχαριστώ.
  13. Γεια σας, Για ένα σοβάτισμα σε ψηλή μονοκατοικία χρειάζεται ίσα ίσα μια σκαλωσιά για να φτάσει σε κάποια σημεία ο μάστορας. Θεωρείται σοβάτισμα με χρήση ικριωμάτων σα να σηκώνω οικοδομή και θέλει άδεια μικρής κλίμακας? Επίσης μπορεί να με κατατοπίσει κάποιος, περίπου τα ένσημα για ένα σοβάτισμα 3 ημερών πόσο μπορεί να κοστίσουν? Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.