Μετάβαση στο περιεχόμενο

Paul_

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Paul_

  1. Ευχαριστώ για την απάντηση σας! Επισυνάπτω και την τρέχουσα ρύθμιση του καυστήρα, όπως απεικονίζεται στον αναλυτή καυσαερίων
  2. Ευχαριστώ πολύ! Η υφιστάμενη είναι μεγαλύτερη από 30x30... Θα την μετρήσω και θα σας πω ακριβώς. Στο διάγραμμα που υπάρχει εδώ: Διάγραμμα Υπολογισμού Καμινάδας - Χάσκος Α.Ε.Ε. (chaskos.gr) αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να επιλέξω Φ150 εσωτερική διάμετρο, Φ200 εξωτερική. Εννοείτε την ίδια και εσείς; Και πάλι ευχαριστώ πολύ!
  3. Καλησπέρα σας & καλή χρονιά!!! Εύχομαι το μήνυμά μου να σας βρίσκει πολύ καλά! Επειδή αντιμετωπίζω πρόβλημα με υγροποιήσεις, όπως μπορείτε να δείτε και στο συνημμένο βίντεο, αποφάσισα να προβώ σε αντικατάσταση της καμινάδας που διαθέτω εγκατεστημένη αυτή τη στιγμή σε λέβητα πετρελαίου απόδοσης 48,20Mcal/h - 56kw θερμίδων. Μπορείτε παρακαλώ να με συμβουλεύσετε σχετικά με τη διατομή της καμινάδας που πρέπει να επιλέξω; Το ύψος της καμινάδας είναι περίπου 10m. Επίσης, έχει νόημα να ανεβάουμε όπως μου πρότεινε ο καυστηρατζής τη θερμοκρασία καυσαερίων; Τώρα είναι στους 150 βαθμούς κελσίου. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας & αναμένω νέα σας, ygropoiiseis.mp4
  4. Έχεις δίκιο... Εγώ δεν κατάλαβα καλά. Δεν υπάρχει τέτοια έξοδος, παρά μόνο L1 out, L2 out... Άρα το L1 είναι για έλεγχο μίας συσκευής και το L2 για έλεγχο άλλης συσκευής; Ευχαριστώ
  5. Καλησπέρα σας! Εύχομαι να είστε πολύ καλά! Επιθυμώ να αντικαταστήσω τον υπάρχοντα συμβατικό θερμοστάτη χώρου κεντρικής θέρμανσης με έναν "έξυπνο" θερμοστάτη. Αυτή τη στιγμή είναι εγκατεστημένος ο ακόλουθος θερμοστάτης: Ο θερμοστάτης που επιθυμώ να εγκαταστήσω είναι ο Sonoff NSPanel, ο οποίος απαιτεί την παρακάτω συνδεσμολογία: Αυτό που με προβληματίζει, είναι ότι ο Siemens δέχεται 3 καλώδια (Φάση, Ουδέτερο, Εντολή) ενώ ο Sonoff 4 (Είσοδο Φάσης, Είσοδο Ουδετέρου, Έξοδο Φάσης και Έξοδο Ουδετέρου). Είναι με κάποιο τρόπο εφικτή η σύνδεση του Sonoff στα υπάρχοντα 3 καλώδια; Ευχαριστώ πολύ!!!
  6. Καλημέρα! Εύχομαι να είστε καλά! Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον Inverter κυκλοφορητή προς αντικατάσταση του υπάρχοντος Wilo TOP S30/7; Νομίζω ότι μία καλή επιλογή είναι ο: Yonos MAXO 30/0,5-7 PN10 | Wilo καθώς βλέπω ότι οι καμπύλες του ταιριάζουν με του TOP-S 30/7 | Wilo. Σας ευχαριστώ πολύ!!!
  7. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση... Συμφωνώ για τον inverter κυκλοφορητή. Ωστόσο, μέχρι να προβώ στην αλλαγή του υπάρχοντος, σκέφτηκα τη λύση που πρότεινα, καθώς έχω διαπιστώσει ότι όταν κάνω χειροκίνητα τις αλλαγές που περιέγραψα, η λειτουργία της κεντρικής θέρμανσης είναι ιδανική. Προς το παρόν, έχω βάλει τον κυκλοφορητή στη δεύτερη ταχύτητα, η οποία φαίνεται ότι είναι ικανοποιητική τόσο όταν είναι ανοιχτός μόνο ένας όροφος, όσο και όταν είναι ανοιχτοί και οι τρεις. Η τρίτη ταχύτητα είναι πολύ μεγάλη όταν είναι ανοιχτός μόνο ένας όροφος (μεταφέρονται δονήσεις στις σωληνώσεις), ενώ η πρώτη είναι μικρή όταν είναι ανοιχτοί και οι τρεις όροφοι (στα απομακρυσμένα σώματα το κάτω μέρος είναι χλιαρό).
  8. Ευχαριστώ για την απάντηση, ωστόσο θα ήθελα να αποφύγω την αντικατάσταση του κυκλοφορητή, λόγω κόστους...
  9. Καλησπέρα σας! Εύχομαι να είστε πολύ καλά! Σε εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης σε κατοικία η οποία αποτελείται από τρεις ορόφους, ημιυπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο, ο καθένας εκ των οποίων συνδέεται μέσω ηλεκτροβάνας στην κεντρική στήλη προσαγωγής θερμού νερού από τον λέβητα και η οποία ηλεκτροβάνα ανοίγει και κλείνει μέσω αντιστοίχου θερμοστάτη χώρου του εκάστοτε ορόφου, επιθυμώ να μεταβάλω την ταχύτητα του κυκλοφορητή ανάλογα με την ζήτηση. Συγκεκριμένα αυτό που επιθυμώ να επιτύχω είναι όταν είναι ανοιχτή μοναχά μία ηλεκτροβάνα ο κυκλοφορητής να λειτουργεί στην πρώτη ταχύτητα, όταν είναι ανοιχτές δύο ηλεκτροβάνες, στη δεύτερη και όταν είναι και οι τρεις, στην τρίτη. Ο κυκλοφορητής (Wilo TOP-S30/7) αυτή τη στιγμή διαθέτει το ακόλουθο κυτίο ηλεκτρολογικών συνδέσεων: Ωστόσο, διατίθεται από τον κατασκευαστή και το εξής κυτίο: στο οποίο η ρύθμιση της ταχύτητας γίνεται βραχυκυκλώνοντας κατάλληλα τις επαφές, όπως απεικονίζεται παραπάνω. Στο λεβητοστάσιο, υφίσταται πίνακας αυτονομίας στον οποίο καταλήγουν όλες οι ηλεκτρολογικές συνδέσεις από τους θερμοστάτες χώρου και τις ηλεκτροβάνες και - μεταξύ των υπολοίπων που επιτελεί - ανοίγει και κλείνει τις τελευταίες. Θεωρείτε, ότι είναι εφικτό να υλοποιηθεί κάποιο κύκλωμα που να μπορεί να βραχυκυκλώνει κατάλληλα τις επαφές του κυκλοφορητή του διαγράμματος 2, προκειμένου να επιτύχω την αλλαγή ταχύτητας που περιέγραψα; Σας ευχαριστώ πολύ!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.