Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΝΙΟΝΙΑΚΟ

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ΝΙΟΝΙΑΚΟ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σας,άρα καταλαβαίνω από την απαντηση σας ότι ορθώς δεν μπορεί να εκδοθεί οικοδομική άδεια για διανοιξη νεων ανοιγματων στο εν λόγο κτίριο.. υπάρχει άλλος τρόπος να δικαιολόγησε αυτήν την ενέργεια??αναρωτιέμαι εάν π.χ για λόγους υγιεινής και χρήσης μιας και το κτίριο έχει διαστάσεις 10χ9 και έχει μια πόρτα στην μια όψη και μια στην άλλη?? Ευχαριστώ και πάλι προκαταβολικά..
  2. Καλησπέρα σας θα ήθελα τη γνώμη σας περι διάνυοιξης νέων ανοιγμάτων σε κτίριο προϋφιστάμενο του 1955 το οποιο βρίσκεται σε ακίνητο όπου προέρχεται απο αγοραπωλησια του 1993 ενω ο προγενεστερος τιτλος αναφέρει χρησικτησία και έτσι κατα την πολεοδομια δεν έχει την παλαιοτητα που απαιτείτε (1981).Το ακίνητο έχει παράλληλα κριθεί ως εντός οικισμού σε οικιστικό σύνολο μετά από αυτοψια. Ευχαριστώ προκαταβολικως..
  3. Καλησπέρα σας 

    Θα ηθελα την γνώμη σας για την δυνατότητα αλλαγής οψεων σε κτίριο προ55 εντός γηπεδου που εχει ενταχθεί σε οικιστικό σύνολο μετά από αυτοψια από το πολεοδομικο γραφείο αλλά στον τίτλο κτησης του 1992 αναφέρεται χρησικτησια οπότε και δεν έχουμε την παλαιότητά που απαιτείτε..

    Ευχαριστώ προκαταβολικά.  

  4. Συγνώμη για την επανάληψη απλά δεν έβλεπα ανταπόκριση και θεώρησα ότι είναι σε λάθος κατηγορία. Ευχαριστώ για την διόρθωση.
  5. Συνάδελφοι καλησπέρα. Απο τις λίγες φόρες που απασχολώ το forum μιας και η πληθώρα απαντήσεων και συζητήσεων που γίνεται επί των θεμάτων είναι τις περισσότερες φορές πολύ χρήσιμες και διαφωτιστικές πάνω στα θέματα. Αυτή τη φορά έχω προβληματιστεί λίγο με τις διατάξεις (ο θεός να τις κάνει διατάξεις) για τα υποσκαφα κτίρια. Και συγκεκριμένα : Εχω μια εκσκαφη ετοιμη απο παλια μελετη(ενα ορυγμα στην ουσια) και πρεπει να <εφαρμοσω> μεσω μιας αναθεωρηση ενα υποσκαφο κτιριο.Μεσα στην εκσκαφη πρεπει να υπολογισω να γινει και ενα διωροφο κτισμα, και εκει γενιουνται και οι αποριες.... Ερώτηση 1. -Μπορεί να συνδυαστεί σε μια μελέτη υποσκαφο κτίριο με τμήμα το οποίο να θεωρηθεί υπογειο,λογω χρήσης? (μηχανοστασια,εξαερισμοι κ.α) Ερωτηση2.-Εαν η μια ορατή πλευρά λόγο αποστάσεων δεν είναι μια ευθεία αλλά τεθλασμένη γραμμη,θεωρειτε πως θα έχει πλέον 2 η 3 όψεις? Ερωτηση3.-Εαν πρέπει να συνδυάσω και ένα διώροφο στην μελέτη μου,πρεπει να εφαρμόσω απόσταση Δ?και αν ναι μπορεί αυτή να είναι ένας υ/χ? Ερωτηση4.-Το υποσκαφο δύναται να είναι 2 οροφους?και αν ναι υπάρχει περιορισμός ως προς την σύνδεση αυτών? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά και περιμένω τις γνώμες σας για το θέμα.
  6. Θερμα σας ευχαριστω και παλι για την απαντηση, παραμενει ενα βασικο ερωτημα οσο αφορα την ενδειξη υπαρξης οικοδομικης αδειας η οχι στο συστημα του τεε.πραγματικα το πιο βασικο ερωτημα δεν εχει απαντηθει ακομα. Η γνωμη μου ειναι πως πρεπει να υπολογιστει με οικοδομικη αδεια (αν και καπου διαβασα πως ανακληθεισα αδεια ειναι πια ως μη εκδοθεισα) και να μπουν ολες οι παραβιασεις αποστασης και πρασιας για το τμημα εντος των 30 μετρων.επισης παρατηρηση μπορω να χρησιμοποιησω ωσα φυλλα καταγραφης επιθυμω η πρεπει να τα κατηγοριοποιησω απλα σε κ.χ και β.χ και να τα προθεσω?ευχαριστω.
  7. Ευχαριστω και παλι για την ανταποκριση ο αιγιαλος ειναι προ 2000 και δεν εχει γινει καμοια πραξη απαλοτριωσης φυσικα.Οσο για το τμημα που ειναι εντος του αιγιαλου παρακαλω συγχωρεστεμε δεν ειναι εντος αιγιαλου αλλα εντος των 30 μετρων της υποχρεωτικης αποστασης του κτιριου.δικο μου λαθος διατυπωσης. το θεμα ειναι οτι απο οτι βλεπω δεν υπαρχει σαφη απαντηση για την μεθοδολογια της τακτοποιησης παρακαλω αν εχετε κατι υποψιν σας που θα μπορουσε να βοηθησει....μετα χαρας να το ακουσω..
  8. καλησπερα συναδελφε ευχαριστω για την απαντηση η αδεια ανακαλεστηκε για αυθαιρετες κατασκευες στον αιγιαλο ετσι ξεκινησαν ολα βεβαια κατα την διαρκεια του ελεγχου απο πολεοδομια μαζι με υπουργειο διαπιστωθηκαν και αλλες αυθαιρετες κατασκευες και υπερβασεις που αφορουν την κατοικια.στη συνεχεια αφου ικανοποιηθηκε το αιτημα για κατεδαφιση της ανεξαρτητης κατασκευης που ηταν μεσα στον αιγιαλο δοθηκε συνεχιση των εργασιων της υπολοιπης κατασκευης η οποια φυσικα ειχε ολοκληρωθει κατα την ημερομηνια διενεργειας του ελεγχου.και εκει εχει μεινει το θεμα. ευχαριστω και παλι.
  9. Συναδελφοι καλησπερα Σας παραθετω ενα προβλημα που εχω στην τακτοποιηση ακινητου(κατοικιας) στο οποιο εχει εκδοθει οικοδομικη αδεια η οποια ανακληθηκε καθως βγηκε και το αναλογο προστιμο απο την πολεοδομια. ο πελατης ελληνας απο αμερικη δεν μπορει φυσικα να καταλαβει ολο αυτο το μπαχαλο θελει απλα να τελειωνει μια και εξω με αυτο το θεμα,και δυστηχως δεν εχω απολυτα πειστει ουτε και εγω ο ιδιος πως πρεπει τελικα να το τακτοποιησω. συνοποτικα το ζητημα ειναι ως εξης. Εχω ακινητο εκτος σχεδιου αποπερατωμενο και με ρευμα συνολικων κ.χ 500 μ2 (250+200+50) με παραβιαση αποστασεων και παραβιαση ενος τμηματος (μικρο περιπου 25 μ2) της οικοδομης στην ζωνη του αιγιαλου(μεταξυ αιγιαλου και παραλιας) συνολικο υψος οικοδομης 9 μετρα απο φυσικο εδαφος και επιπλεον αλλο υπογειο χωρο ξεχωριστο 150 μ2. ποια ειναι η γνωμη σας για το τροπο τακτοποιησης? εχω ακουσει τα παντα μεχρι τωρα απο έιδικους΄ και μη αλλα η αληθεια ειναι πως και το συστημα καλιεργει αυτο το κλιμα με αποτελεσμα να μας περιπλεκει παντα τα πραγματα. ευχαριστω πολυ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.