Μετάβαση στο περιεχόμενο

KaterinaV.

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by KaterinaV.

  1. Δεν έχεις απόλυτο άδικο Inzaghi, αλλά νομίζω ότι το σκεπτικό με τα όμορα κτίρια είναι ότι μπορεί κάποια στιγμή να μην υπάρχουν, οπότε να είναι σε επαφή με τον αέρα. Δεν ξέρω, άλλα είναι μία εξήγηση.....
  2. Αν είναι λοιπόν υποδιαστασιολογημένος ο λέβητας (γιατί έλεγξα ξανά τους υπολογισμούς μου και δεν βρίσκω λάθος) τότε το ng1 το παίρνω 1, δηλαδή χωρίς υπερδιαστασιολόγηση;
  3. Σ'ευχαριστώ @pirsogiannis. Άρα πιθανόν να μην επαρκεί ο λέβητας. Το διαμέρισμα είναι οροφοδιαμέρισμα, είναι 130τ.μ και έχει περίμετρο περίπου 55μ και είναι τελευταίος όροφος. Ναι, το σύστημα καλύπτει και ανάγκες ΖΝΧ οπότε πρέπει να το προσθέσω και αυτό. Σε ευχαριστώ και πάλι.
  4. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω για τον υπολογισμό του Pgen. Έχω μια περίπτωση ενός διαμερίσματος με τοπικό λέβητα αερίου και θέλω να υπολογίσω το Pgen. Αρχικά θα ήθελα να ρωτήσω για το Α: παίρνω τις επιφάνειες που είναι σε επαφή με αέρα, ΜΘΧ και όμορα κτίρια, άρα αν έχω από κάτω άλλο διαμέρισμα, την επιφάνεια του δαπέδου δεν την λαμβάνω υπόψιν, σωστά; Δεύτερον έχω μάλλον ένα θέμα με τον υπολογισμό του V, γιατί το Pgen μου βγαίνει αρκετά μεγαλύτερο από την ονομαστική ισχύ του λέβητα. Αν π.χ η επιφάνεια μου είναι A = 300τ.μ., Um=3,5, ΔΤ=20, το V = 0,75*130τ.μ (επιφάνεια διαμερίσματος) (πίνακας 2.3) και άρα Pgen = (300*3.5*1.5+97,5/3)*20 = 32,15KW, ενώ Pον=23,6KW. Έχω κολλήσει και δεν μπορώ να βρω το λάθος. Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  5. Γεια σας. Είμαι νέα μηχανικός και δε γνωρίζω που ακριβώς μπορώ να μάθω σε ποια πολεοδομία ανήκει ο Δήμος Πολίχνης και συγκεκριμένα η περιοχή του Καρατάσου. Γνωρίζει μήπως κάποιος πού ανήκει ή που μπορώ να το βρω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.