Μετάβαση στο περιεχόμενο

kostis93

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kostis93's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ψηφίζω NEXT φίλε ak2 εγώ!έχω δουλέψει και fespa αλλά με το next έχεις τον πλήρη έλεγχο του μοντέλου αφού έχει το μαγικό input.txt που μπορείς ανά πάσα στιγμή να το ελέγξεις και να το τροποποιήσεις. Βέβαια το fespa είναι πιο τύπου windows και πιο εύχρηστο αλλά το next είναι πιστεύω πιο σίγουρο.Πάνω κάτω την ίδια αξιοπιστία έχουν αλλά το fespa είναι πιο μαύρο κουτί...δεν είσαι σίγουρος αν το μοντέλο σου ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.όσο για το dxfout που είναι καλύτερο από το next δε νομίζω να σου χρησιμέψει αφού το καλύτερο είναι να να κάνεις τα σχέδια από την αρχή κοιτώντας από output το απαιτούμενο as, na να ελέγξεις τα μινιμουμ σίδερα,τα μήκη αγκύρωσης και τις λεπτομέρειες στύλων (καλό είναι να έχεις έτοιμα blocks στο autocad) Μην ξεχνάς οτι το παν σε ένα στατικό πρόγραμμα δεν είναι μόνο η καλύτερη εμφάνιση συγκριτικά με κάποιο άλλο αλλά ο μηχανικός να έχει τον απόλυτο έλεγχο και ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΕΙ ΣΑΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟ.Να μην αρκείσαι στο τι σίδερα σου πετάει στο γραφικό αλλά να το ψάξεις στο output, να δεις αν γίνεται κατασκευαστικά (χωράνε σε μια στρώση τα σίδερα της δοκού?ματίσεις?)
  2. Να τονίσω επίσης οτι το θέμα είναι άκρως επίκαιρο καθώς στα νότια προάστεια αυξήθηκε το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος και επομένως ανοίγει ο δρόμος για προσθήκες (μέχρι να εξαντληθεί ο ΣΔ) χωρίς να υπάρχει πολλές φορές πρόβλεψη!!
  3. Θα συμφωνήσω μαζί σου dak όσον αφορά την επισήμανση οτι ο έλεγχος με τον ΕΑΚ2000 του υφισταμένου περιορίζεται στην ικανοποίηση του θ, δ/h και την επάρκεια των διατομών. Δηλαδή στην περίπτωση αυτή δεν εξετάζουμε την επάρκεια των οπλισμών?? Αν υποθέσουμε οτι οι ιδιοκτήτες υπογράψουν ώστε ο έλεγχος να γίνει με τον κανονισμό του 59 (δεν υπάρχει πρόβλεψη για 3ο όροφο) τότε ο έλεγχος με το NEXT πως γίνεται??υποθέτω ως εξής: Κάνουμε απλή στατική επίλυση για 3 συνδυασμούς: 1.35g+1.5q g+0.3q+Ex g+0.3q+Ey όπου Ε=1.75*ε*(g+0.3q) και ελέγχουμε επάρκεια διατομών και οπλισμών?? Παίζει ρόλο τι q θα επιλέξω?(προφανώς όχι αφού κάνω στατική επίλυση και όχι δυναμική ανάλυση) Εκείνο που διαπιστώνει κανείς είναι ότι υπάρχει "παραθυράκι" ώστε τα προ του 84 διόροφα να γίνουν 3όροφα χωρίς ενισχύσεις (είτε υπάρχει πρόβλεψη είτε όχι!!).Αδιανόητο πιστεύω καθώς με B160 που μετά από 40 χρόνια έχει υποστεί ενανθράκωση, με λείο χάλυβα StI(S220) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΑΣΤΙΜΟΤΗΤΑ. Επιπλέον η κατασκευή έχει 30/30 κολώνες και καθόλου τοιχεία, ενώ το πλάτος έδρασης δεν εξασφαλίζει τα απαιτούμενα μήκη αγκύρωσης για τα πάνω σίδερα των δοκών, ενώ με Φ6/20 υπάρχει ανεπάρκεια διατμητικής αντοχής!! Θεωρώ οτι εν έτη 2008 τα 3όροφα πρέπει να έχουν μια στοιχειώδη πλαστιμότητα έστω και αν δεν απαιτείται με το γράμμα του νόμου. Δυστυχώς κυριαρχεί η αντίληψη όταν κάποιος από τους κληρονόμους θέλει να σηκώσει όροφο σε κτίριο 40ετίας να ζητάει την υπογραφή των συνιδιοκτητών ώστε ο μηχανικός να κάνει τον έλεγχο με τον τότε κανονισμό και να σηκώσει στην ψύχρα όροφο χωρίς ενισχύσεις.Αδιανόητο... Αν θέλει κάποιος αντί να ανεβάσει κολώνες να κάνει προκατασκευασμένο(ελαφριά κατασκευή) πως μπορει να εκτιμήσει το φορτίο που έχει μια τέτοια κατασκευή?? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο και το ενδιαφέρον σας
  4. Προφανώς Χάρη είναι πιο οικονομική η επιλογή ελέγχου του υφισταμένου με τον τότε κανονισμό αφού θα προκύψουν λιγότερες ενισχύσεις.Σωστα?? Πρακτικά στα διόροφα προ του 84 που υπάρχει πρόβλεψη νέου ορόφου, η προσθήκη μπορεί να γίνει χωρίς ενισχύσεις??Αν δεν υπάρχει πρόβλεψη τι γίνεται?? έχω ακούσει από μηχανικό οτι μόνο στα ισόγεια μπορούμε να σηκώσουμε όροφο, ενώ αν θέλουμε να σηκώσουμε δεύτερο όροφο είναι επισφαλές (ακόμη και αν υπάρχει πρόβλεψη). Ισχύει αυτό?
  5. Γειά σας είμαι νέος μηχανικός και είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum.θα ήθελα να απευθύνω την εξής ερώτηση.Σε διόροφο κτίριο του 65 (υπόγειο,ισόγειο και α όροφος) υπάρχει πρόβλεψη για β όροφο. Ο έλεγχος του υφισταμένου (κατηγορία Β) σύμφωνα με το παράρτημα Ε του ΕΑΚ2000 είτε θα γίνει με τον παρόντα ΕΑΚ είτε με έγγραφη αποδοχή των ιδιοκτητών με βάση τον κανονισμό του 84. Είναι προφανές οτι στην 1η περίπτωση το κτίριο δεν θα βγαίνει (Β160,StI, ε=0.04 χωρίς περιμετρικά τοιχεία στο υπόγειο) ενώ στη 2η περίπτωση είναι πολύ πιθανό να χρειαστούν ενισχύσεις στα υποστυλώματα (διαστάσεις 25/25,30/30,35/35 με 4 κολονοσίδερα Φ16/Φ18/Φ20 αντίστοιχα). 1)Τι είναι πιο ασφαλές?να υπογράψουν οι ιδιοκτήτες ή όχι?αν δεν υπογράψουν η προσθήκη θα είναι οικονομικά ασύμφορη αφού θα χρειαστούν σημαντικές ενισχύσεις. Αν υπογράψουν σημαίνει οτι αναλαμβάνουν και ευθύνη σε περίπτωση που προκύψει αστοχία,δηλαδή απαλάσσεται ο μηχανικός?? 2)Στο NEXT για έλεγχο με κανονισμό του 84 δίνουμε την τιμή 10*1.75*ε στην παράμετρο eg στο αρχείο δεδομένων ή 1.75*ε?? 3)ο έλεγχος στα δοκάρια αφορά τον οπλισμό κάμψης μόνο (τα τσέρκια Φ6/20 δεν συμβάλλουν στην ανάληψη τέμνουσας προφανώς)?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.