Μετάβαση στο περιεχόμενο

starycarry

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Είχα λύση το πρόβλημα μου ,πολύ εύκολα. Μπορώ να σε βοηθήσω πιστέυω ( ως ιδιώτης ). Το μπαλκόνι μου είναι 4ος τελευταίος όροφος, και τα πλακάκια τρώνε ξύλο από την βροχή δεν έχει ούτε , τέντα ούτε τίποτα,με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία τα πλακάκια να έχουν σπάσει, σε άλλα σημεία ο αρμός έχει φύγει από μέσα, και το νερό που έμπαινε μέσα στους αρμούς προχωρούσε στο κάτω όροφο (ταβάνι 3ού) , και προς τα μέσα στο σπίτι μου, από το μαγαζί με χρωματικά μου πρότεινε αυτό. https://www.skroutz.gr/c/3291/adiavrochopoiitika/m/18593/Isomat.html?keyphrase=αδιαβροχοποιηση&o=αδιαβροχοποιηση&order_by=pricevat&order_dir=asc Πήγα ,το πήρα ,αφού καθάρισα καλά όλο το μπαλκόνι τοίχους κτλ. έριξα από πάνω όπως έγραφαν στις οδηγίες το άφησα να στεγνώσει ,και από τότε έχει ρίξει καρεκλοπόδαρα, και όλα σταμάτησαν , και ο κάτω ησύχασε και εγώ. Κάποια στιγμή θα αλλάξω πλακάκια,και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξανά βάλω αυτό το άγιο πράγμα.
  2. περίμενα κάποια απάντηση από κάποιον , αλλά πρώτη φορά βλέπω να μη υπάρχει απάντηση
  3. Καλησπέρα, Σε αντίστοιχο θέμα που είχα κάνει πριν καιρό , περί μπάνιου ,έχουν προχωρήσει οι εργασίες, έχουμε φτάσει στο "μπετό" στο πάτωμα και στο τοίχο σκέτο τούβλο ,λόγω χώρου όπως τα μετρήσαμε, ΔΕΝ μπορούμε να βάλουμε τίποτα από γυψοσανίδα κτλ κτλ. Δηλαδή , τόσο καιρό ήταν ΠΛΑΚΑΚΙ + Κόλα πλακιδιού + τούβλο (μονοτουβλο με το δίπλα διαμέρισμα,άλλος ένοικος). Δεν μπορεί να μικρύνει άλλο η τουαλέτα. Ψάχνω να βρώ , κάποιο υλικό σε μορφή υγρού ? Η σαν mass vinyl που να μπεί πάνω στο τούβλο και εκεί να μπεί η κόλα πλακιδιών ώστε να κολλήσουν τα πλακίδια. Μιλάμε οριακά να πρέπει να βάλω μάξιμουμ πάχος 3mm με 4mm. Ξέρω ότι δεν μπορώ να κερδίσω πολλά, αλλά έστω να κερδίσω λίγο ηχομόνωση από τον δίπλα,σε σχέση με το να βάλω πάλι απλή , κόλα και πλακίδια. Όλες οι γνώμες δεκτές.
  4. αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ο χώρος είναι ξυλωμένος όλος από εμένα. Δεν έχει τίποτα μέσα, και οι σωληνώσεις θα αλλαχθούν από υδραυλικό ,και αποχευτεύσεις και όλα. Απλά είναι σε ένα στάδιο που εν μέρει έχει εμφανιστεί η κόλα και το τούβλο. Η τουαλέτα δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ. Απλά έβγαλα το σχεδιάγραμμα για το πως ήταν ,και πως θα ξανά γίνει. 1. Φυσικά θα μπει αντίστοιχος τεχνικός όπως είπα. 2. Απλά κοιτάω γνώμες / ιδέες να μην είμαι τελείως αδαείς. 3. Άρα τούβλο > εμποτισμός με στεγάνωση / υλικό > ηχομωντικό ; (εδώ τι προτείνουμε, αυτό που γράψαμε επάνω είναι αρκετό;; ) και μετά στο ηχομωντικό επάνω καλύτερο είναι να μπει τσιμεντοσανίδα, ή καλύτερο θα ήταν να φτιαχτεί σοβάς από το μηδέν ,και μετά πλακάκι; (δεν είμαι φάν και της τσιμεντοσανίδας)
  5. Σίγουρα,δεν μιλάμε ότι θα το έκανα εγώ. Είπαμε, πιάνουν τα χέρια μου να κάνω 1-2 μερεμέτια, κανά σωλήνα, καμία βρύση, κανά πλακάκι να κολλήσω ερασιτεχνικά αλλά σε τόσο τεχνικά κομμάτια δεν θα έμπαινα με τίποτα. Για αυτό είπα να γράψω εδώ να πάρω ιδέες, και μετά να βρώ το αντίστοιχο κλιμάκιο / τεχνικό , να έρθει να το κάνει . Να ρωτήσω, κάτι άλλο ,ώστε να ολοκληρωθεί η σκέψη μου. Καθότι βγήκαν τα πλακάκια από πίσω έχει κόλλα πλακιδίων και καπάκι το τούβλο ,η κόλα πλακιδίων σε κάποια σημεία είναι εντάξει σε κάποια σημεία , πέφτει και μόνη της, ας πούμε στο 40% του συνολικού χώρου έχει φύγει και έχει μείνει σκέτο το τούβλο. Σε αυτή τη περίτπωση , καλύτερο είναι να φύγει όλη η κόλα, να μείνει σκέτο τούβλο, εκεί να μπεί επάνω το αντίστιχο ηχομ. υλικό , μετά καπάκι να γίνει σοβάς τελικής στρώσης ή βασικής στρώσης ,και μετά καπάκι να μπούν τα πλακάκια; Σαν να λέμε. Τούβλο > Ηχομ. υλικό > Βασική στρώση σοβά> Τελική στρώση σοβά > Πλακίδιο Τούβλο > Ηχομ. υλικό >τσιμεντοσανίδα > βασική στρώση σοβά > τελική στρώση σοβά > πλακίδιο. Εκτός και αν αυτό που είπατε, της τσιμεντοσανίδας, δεν χρειάζεται καν ίσιο σοβά και κατευθίαν το βάζεις πάνω στο τούβλο... Ευχ
  6. Σας ευχαριστώ ,για την απάντηση. Μεσότοιχο εννοείτε ανάμεσα στα 2 μπάνια, ή ανάμεσα στο τούβλο και την εξτρά κάλυψη που θα μπει "προς τον χώρο μου" ; Όσο για συνεργείο , με τεχνικό για μέτρηση , δύσκολα βλέπω να βρίσκω εδώ, χωρίς να ζητήσει μια περιουσία ,καθότι είναι κάτι πολύ "ειδικό". Για την ώρα, αν σκεφτείτε ότι είναι σκέτο τούβλο και κόλλα πλακιδιών , σίγουρα τότε αν μπεί κάτι εξτρά , θα απορροφήσει αρκετό θόρυβο. Το θέμα είναι ότι παρότι ψάχνω και στο Google με την έκφραση "ηχομόνωση μπάνιου" δεν με βγάζει έστω ένα αποτέλεσμα να πάρω καμία ιδέα. Δηλαδή δεν είναι το κλασσικό να πω , υαλοβάμβακά/πετροβάμβακα από πάνω , μονή ή διπλή επικάλυψη με γυψοσανίδα, τσιμεντοσανίδα κτλ κτλ. Δεν έχω ιδέα, τι υλικά μπορούν να μπούν , υπάρχει καμία μεμβράνη; κανά μαγικό υγρό ; κάτι που να μη δείνει πολύ "πάχος"...; Αν έχετε καμία ιδέα....
  7. εφόσον είναι κοινόχρηστος χώρος θα πρέπει να συμφωνούν όλοι οι ένικοι / ιδιοκτήτες της οικοδομής. (είχαμε αντίστοιχο θέμα και το λύσαμε μόνο με "συμβούλιο".
  8. Καλησπέρα, (Σήμερα ξεκινήσαμε μια mini- ανακαίνηση στο μπάνιο ,χωρίς λόγο πιο πολύ ρετουσάρισμα, και επί της ευκαιρίας λέμε να κάνουμε και κάποια εξτραδάκια). Αφού έγιναν τα σκαψίματα ,είδαμε ότι έχει "τούβλο > κόλλα πλακιδίων" τίποτα άλλο ενδιάμεσα, ούτε σοβά ούτε τίποτα. Κάποια κομμάτια έφυγαν όλα μαζί και είναι σκέτο το τούβλο,πληροφοριακά ήταν αυτά. Θέλω να μάθω το εξής ,επειδή όταν είσαι τουαλέτα και πάει η δίπλα ,και αυτή τουαλέτα (είναι στο ίδιο σημείο οι τουαλέτες σαν χώρος - καθρέπτες τοίχοι, αν το λέω σωστά). Ακούγεται , μέχρι και η ανάγκη της, ότι μιλάει ,το νερό που τρέχει κτλ. είναι τραγικό , το ίδιο λογικά ακούει και αυτή όταν πάμε εμείς. Τι υλικό θα μπορούσαμε να βάλουμε ώστε να ηχομονώσουμε όσο μπορούμε τοίχο και δάπεδο και ταβάνι; (Κάτι με όχι πολύ πάχος θα ήταν ιδανικό,καθότι είναι ήδη ΠΟΛΥ μικρό μπάνιο ,και δεν ξέρω πόσο μας παίρνει να φουσκώσουμε τους τοίχους.) Μιλάμε για 1.86 μήκος Χ 1.46 πλάτος από άκρη σε άκρη ,και μέσα σε αυτό τον χώρο υπάρχει ήδη πληντύριο , ντουζιέρα, τουαλέτα, και μεγάλος νυπτήρας. Σας ανεβάζω και μια φώτο για να δείτε πόσο μικρός είναι ο χώρος.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.