Μετάβαση στο περιεχόμενο

theatro

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by theatro

  1. Καλησπέρα, Συνδέω έναν ηλεκτρολογικό πίνακα και δεν είμαι σίγουρος αν η σειρά είναι σωστή... Λοιπόν, τα καλώδια τροφοδοσίας τα συνδέω στους γενικούς αποζεύκετες (τριφασικό), έπειτα συνδέω στις ασφάλειες και μετά στο ρελαί. Ή μήπως το ρελαί είναι πρώτο; Επίσης, μπορεί κάποιος να μου δείξει ποιο είναι το σύμβολο του ρελαί (για τριφασικό) στο ηλεκτρολογικό σχέδιο; Ευχαριστώ πολύ και μακάρι να έρθει απάντηση πριν από αύριο το πρωί, γιατί μετά ό,τι έγινε έγινε
  2. Έβαλα το δοκιμαστικό κατσαβίδι στην επαφή που πηγαίνει ο ουδέτερος στον θερμοστάτη και έδειξε ότι περνάει ρεύμα. Λέτε να έχει γίνει λάθος σύνδεση στον θερμοστάτη; Θα το ελέγξω αύριο, αλλά μου φαίνεται δύσκολο.
  3. Όχι, δεν πέφτει η ασφάλεια. Άλλαξε ο υδραυλικός την αντίσταση (είχα άλατα και ήταν σε μαύρα χάλια) και είδαμε ότι έρχεται ρεύμα και στη φάση και στον ουδέτερο. Αυτό όμως (έτσι θεωρητικά όπως το ξέρω) δεν μπορεί να είναι σωστό. Αυτό που έγινε είναι ότι σταμάτησε να θερμαίνει ο θερμοσίφωνας και γι'αυτό κοιτάξαμε την αντίσταση (αφότου έλεγξα ότι από τον πίνακα πηγαίνει ρεύμα προς το θερμοσίφωνα). Αλλάξαμε την αντίσταση και παρατήρησα αυτό. Δεν ξέρω τώρα πώς να προχωρήσω. Φοβάμαι μην καεί και η καινούρια αντίσταση.
  4. Καλησπέρα σας, Τελείωσα τη σχολή πριν ένα μήνα και όπως καταλαβαίνετε δεν έχω καμία εμπειρία και ούτε διδάχθηκα σχετικά θέματα στη σχολή, οπότε ζητώ τη βοήθειά σας. Προέκυψε το εξής: Χάλασε ένας θερμοσίφωνας και παρατήρησα πως έχει ρεύμα τόσο στη φάση, όσο και στον ουδέτερο. Σκέφτομαι λοιπόν πως κάπου γίνεται βραχυκύκλωμα. Δεν ξέρω όμως πώς και τι να ψάξω. Είχα ανοίξει τον πίνακα και δεν είχα παρατηρήσει κάτι ασυνήθιστο. Πώς και πού πρέπει να ψάξω ώστε να εντοπίσω το πρόβλημα; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
  5. Δεν είναι σωλήνα λέμε. Αν ήταν σωλήνα θα είχε 2 εκατοστά πάχος από αδιαπέραστο μη μεταλλικό υλικό; Τι είναι, μονωτής υψηλής τάσης; Αν έχει και κάποιος άλλος καμιά ιδέα, θα τον παρακαλούσα να την αναφέρει. Ευχαριστώ
  6. Τι σωλήνα να είναι; Πίσω από την πρίζα τηλεφώνου να υπάρχει σωλήνα; Και τι να περνάει μέσα και, κυρίως, γιατί να περνάει από τον τοίχο; Εγώ έχω καταλήξει πως είναι κάποιο ασυνήθιστο διαχωριστικό κυλινδρικό κουτί, αλλά είναι εντελώς παράλογο να χρησιμοποιήσει κανείς ένα τόσο ανθεκτικό υλικό για τις πρίζες... edit: Δεν είπα ότι είναι μεταλλικό! Δεν είναι μεταλλικό., αλλιώς δεν θα τρυπιόταν καθόλου και θα έκανε τρομερό θόρυβο. Παρακαλώ πολύ να αναγάφετε στο προφίλ σας την ιδιότητά σας Ευχαριστώ, myri.
  7. Έβαλα και κρούση... Ο τοίχος έχει πάχος περίπου 14 εκατοστά. Εκατέρωθεν του τοίχου είναι 4 εκατοστά "βάθος" (κενό) από την εξωτερική πρίζα μέχρι το κουτί. Δηλαδή, σύνολο 8 εκατοστά κενό και ενδιάμεσα το "κουτί". Άρα, περίπου 6 εκατοστά πρέπει να είναι αυτός ο κύλινδρος (εγώ περίμενα ότι θα ήταν 1-2 εκατοστά και μετά θα έβρισκα τούβλο, αλλά δεν φαίνεται κάτι τέτοιο) Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο και απίστευτο...
  8. Καλησπέρα! Προσπαθώ να περάσω ένα καλώδιο από τη μια μεριά του τοίχου και να βγει από την πίσω, οπότε πρέπει να τον τρυπήσω. Συγκεκριμένα, στο σημείο που τρυπάω είναι η πρίζα τηλεφώνου. Έβγαλα, λοιπόν, την πρίζα και βρήκα το κουτί. Από την άλλη μεριά του τοίχου υπάρχει άλλη πρίζα τηλεφώνου, στην ίδια ακριβώς θέση, οπότε θέλω να περάσω ένα καλώδιο από εκεί για να συνδεθώ με το ρούτερ ενσύρματα. Το απίστευτο είναι ότι δεν τρυπιέται το κουτί!! Μετά από πολλή ώρα κατάφερα να τρυπήσω λιγότερο από 2 εκατοστά, αλλά φοβάμαι μήπως τελικά το "κουτί" είναι κύλινδρος 6 εκατοστών! Τι υλικό είναι αυτό που δεν τρυπιέται;; Το τσιμέντο τρυπιέται πιο εύκολα. Δείχνει να είναι κάποιου είδους πολυμερές, αλλά δεν καταλαβαίνω. Το σπίτι είναι 30ετίας και παραπάνω. Ποιοι απίστευτοι τύποι έβαλαν τέτοιο υλικό ανάμεσα στις πρίζες και γιατί να κάνουν κάτι τέτοιο; Αν έχει κανείς καμιά ιδέα και για το τι μπορώ να κάνω ας με βοηθήσει παρακαλώ! Ευχαριστώ!
  9. Καταρχήν να ευχαριστήσω πολύ τον adamdoul και όσους γενικά κατέθεσαν τις απόψεις τους. Το όλο σχέδιο απέχει πολύ απ'το να γίνει πραγματικότητα αλλά ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να έχω την ευκαιρία να το υλοποιήσω. Κάτι τελευταίο (τεχνικό) που ήθελα να ρωτήσω: Για να γίνει νόμιμα η κατασκευή πρέπει να εκδοθεί άδεια, αλλά τι άδεια θα είναι αυτή; Άδεια θεάτρου δεν έχει νόημα αν δεν προορίζεται για εμπορικούς σκοπούς. Υπάρχει κάποια γενικού τύπου άδεια για τέτοιες εργασίες; Τέλος, περιορίζει έπειτα τα τ.μ. οικοδόμησης στο οικόπεδο; Ευχαριστώ!
  10. Είναι αλήθεια ότι η ακουστική είναι το πρώτο και κύριο, όμως επειδή δεν μιλάμε για μεγάλο αρχαίο θέατρο, αλλά για μικρό θεατράκι, δεν νομίζω να υπάρχει ακουστικό πρόβλημα. Ωστόσο, αν γνωρίζετε καποια πραγματα επί αυτου του θεματος, θα ηθελα να μαθω περαιτερω. Ευχαριστω!!
  11. Αγαπητέ Ilia, Είμαι φοιτητής ηλεκτρολόγος μηχανικός στο ΕΜΠ. Το θεατράκι αυτό είναι μια σκέψη - όνειρο που έχω κάνει και θα ήθελα να υλοποιήσω σε κάποια φάση της ζωής μου (προφανώς τώρα δεν είναι εφικτό, γτ όπως είπα είμαι φοιτητής ). Απλά, επειδή λατρεύω το θέατρο και ασχολούμαι με θεατρικά κτλ, θέλω να παρω μια γενικη ιδέα για το πόσο μπορεί να στοιχίσει μια τέτοια κατασκευή. Άλλωστε, δεν είναι κάτι πολύπλοκο, και γι' αυτό υπέθεσα ότι θα μπορούσα να καταλάβω τις πληροφορίες που θα μου δίνατε στο φόρουμ.
  12. Καλημέρα Σκέφτομαι την περίπτωση να φτιάξω ένα μικρό θεατράκι στο εξοχικό μου στα πρότυπα των αρχαίων ελληνικών θεάτρων. Δηλαδή, αμφιθεατρικές κερκίδες και ένα κυκλικό χώρο (κοίλο) και ορχήστρα για σκηνή. Δεν αναφέρομαι σε κάτι μεγάλο, πάνω κάτω για max 50 άτομα να είναι οι κερκίδες. Αν έχετε κάποια ιδέα για το πως θα μπορούσε να φτιαχτεί (πχ να γινει κατασκευη με μπετο στις κερκιδες ή να μπει σιδηροκατασκευη κτλ) και μια ιδεα για το κοστος αυτων, πείτε μου! Προορίζεται για ανοιχτό χώρο προφανώς. Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.