Μετάβαση στο περιεχόμενο

DimitrisM91

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

DimitrisM91's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • One Year In
  • Week One Done
  • One Month Later
  • Dedicated Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπερα. Εχω εδω κ 3 χρονια μια daikin altherma monoblock μεσαιων θερμοκρασιων.αποφασοσα να αγορασω μια wlan card ωστε να την χειριζομαι απομακρυσμενα. Την τοποθετησα ομως στο εσωτερικο χειριστηριο δεν βρισκω με τιποτα τη δυνατοτητας συνδεσης με wifi. Υπαρχει περιπτωση να θελει καποιον προσθετο προσαρμογεα εκτος απο wlan card;
  2. Επανερχομαι με μια ερωτηση. Αρχικα με την αντλια και τις τελευταιες ρυθμισεις χθες με σχετικα ζεστη μερα εκαψα 16 κιλοβατωρες με θερμοκρασια σπιτιου απο 20.5 μεχρι 21 βαθμους. Απο τος ρυθμισεις και μετα δεν εχω καψει πανω απο 20 κιλοβατωρες και τος πιο κρυες μερες. Η ερωτηση εχει ως εξης: Αν αγορασω και συνδεσω το daikin residential controller με στο δικτυο του σπιτιου θα μπορω μεσω εφαρμογης να ελεγχω την αντλια εξ αποστασεως?
  3. Απο το πρωι η αντιστασθμιση ρυθμιστηκε αναμεσα σε 45 και 32 βαθμους απο 0 εως 20 βαθμους. Το σπιτι διατηρει θερμοκρασια 20 με 20.5 βαθμους και μεχρι στιγμης εχω καψει 10kwh απο τος 10 το πρωι περιπου. Θεωρητικα θα ειμαι κοντα στις 20 kwh το 24ωρο σε σχεση με τις 30 που ειχα με τις παλιοτερες ρυμισεις. Αυτο με την εξωτερικη θερμοκρασια δεν το εχω παρατηρησει καθολου για να ειμαι ειλικρινης.
  4. Εννοω οτι οι 900 kwh τον μηνα σε σχεση με εσενα πχ εχει μεγαλη διαφορα. Βεβαια οι 19 20 βαθμοι ειναι χαμηλα για εμας και ιδιανικα θελω κοντα στους 21 με 21.5. Ασχετη ερωτηση,την θερμοκρασια του χωρου την υπολογιζουμε με θερμομετρο δωματιου και οχι με την θερμοκρασια που γραφει το fan coil σωστα;
  5. Με τις ρυθμισεις οπως μου ειπαν παραπανω εχω θερμοκρασια χωρου 19 βαθμους. Εχεις παρα πολυ καλη καταναλωση,αρα εγω με 900 ειμαι πολυ. Αττικη εισαι;
  6. Ευχαριστω πολυ!πολυ χρησιμες οι πληροφοριες!θα το δοκιμασω και θα επανελθω με εντυπωσεις.
  7. Στο "πινακακι " που μου βγαζει οπου Χ ειναι η οριζοντια γραμμη και οπου Υ ειναι η καθετη;
  8. Ευχαριστω πολυ.ναι τα νερα ηταν ρυθμισμενα στους 50 βαθμους σταθερα. Δεν ξερω αν οι 900kwh ειναι μια λογικη καταναλωση για το δικο μου σπιτι με τις μονωσεις που εχω.θα το δοκιμασω αυτο που μου ειπες να δω πως θα παει.
  9. Η λογικη στο να κατεβαζεις την θερμοκρασια των νερων ειναι να κανεις την αντλια να δουλευει συνεχεια στο ρελαντι ωστε να αποφευγεις τα start/stop; Συγγνωμη αν ακουγονται χαζα αυτα που ρωταω απλα δεν εχω εμειρια και γνωση πανω στα συστηματα αυτα.
  10. Καλησπερα σας. Προ 3 μηνων μεσω του προγραμματος εξοικονομω εγινα κατοχος μια αντλιας daikin 12kw (ebla14da3w1). Το σπιτι που τοποθετηθηκε ειναι 90m² στο 1ο οροφο διπλοκατοικιας στην αττικη και διαθετει θερμομονωση περιμετρικα 7εκ(συνολικα) και ενεργειακα κουφωματα και επιδαπεδια fan coils. Κατα την παραμετροποιηση η θερμοκρασια των νερων ρυθμιστηκε στο 50ºC.τα f/c ειναι ρυθμισμενα στους 24 με 24.5 βαθμους και η αντλια δουλευει 24ωρο. Τον γεναρη σαν πρωτος μηνας λειτουργιας εκαψε 1084 Kwh και τον φλεβαρη 900Kwh. Προσπαθωντας να πειραματιστω εριξα την θερμοκρασια νερου στους 45ºC και εχω την αισθηση οτι καταναλωνει λιγοτερες Kwh. Γνωμες για καταναλωσεις κ συμβουλες για περαιτερω ρυθμιση καλοδεχουμενες.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.