Μετάβαση στο περιεχόμενο

MichalisDev

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by MichalisDev

  1. Συμφωνώ για τους recruiter consultants στο UK, οι περισσότεροι είναι πολύ νέοι και σχετικά χωρίς εμπειρία. Η απευθέιας επαφή, είναι καλύτερη λύση. Απλά ξεκαθάρισέ τους ότι είσαι ακόμη στη Ελλάδα, και ενδιαφέρεσαι σοβαρά να μετακινηθείς στο εξωτερικό.
  2. Συγγνώμη για το λάθος με το status, το έχω αποσύρει. Για τα υπόλοιπα, είναι όπως τα είδα από την δική μου πλευρά. Εγω δεν είμαι εργοδότης, αλλά απλός προγραμματιστής. Θα προτιμήσουν περισσότερο άτομα που ήδη ζουν στη Βρετανία για κάποια χρόνια, γιατί έχουν ήδη προσαρμοστεί στο περιβάλλον ή για δικούς τους λόγους που δεν μπορώ να γνωρίζω. Εμείς που μάθαμε την αγγλική γλώσσα σε φροντιστήριο στην Ελλάδα, καταλαβαίνεις ότι όταν έρθεις σε επαφή με native speakers, θα είναι λίγο δύσκολο τους πρώτους μήνες, και είναι σημαντικό να μάθεις πρώτα καλά την γλώσσα. Αφού η αρραβωνιαστικιά σου έχει ήδη status, τότε ίσως μπορείς να πας μαζί της και να κάνεις τις συνεντεύξεις δια ζώσης. Αλλά καταλαβαίνω ότι θα ήταν πιο ασφαλές να έχεις βρει κάτι απο πρίν, έστω ένα contract μικρής διάρκειας. Ο ιρλανδός recruiter, δεν εννοούσε να μετακομίσεις κανονικά νοικιάζοντας σπίτι με συμβόλαιο, αλλά προφανώς να πας προσωρινά ώστε να κάνεις τις συνεντεύξεις δια ζώσης. Ίσως και να είσαι τυχερός και να σου προτείνουν συνέντευξη μέσω skype, λόγω covid. Άλλωστε ίσως υπάρξουν προσφορές που να μην σε καλύπτουν για την καριέρα σου.
  3. Γειά σας και από μένα. Έχω εργαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, σαν προγραμματιστής εφαρμογών για αρκετά χρόνια, και είμαι πλέον γνώριμος με τον τρόπο ζωής και την Βρετανική κουλτούρα. Αν ψάχνετε για δουλειά από την Ελλάδα, καταλαβαίνετε ότι θα είναι δύσκολο, αν είναι η πρώτη σας φορά στο εξωτερικό χωρίς επαγγελματική εμπειρία η τοπικό πτυχίο/δίπλωμα, παρόλο που τα ελληνικά πτυχία, είναι σχετικά αποδεκτά στη Βρετανία. Οι απαιτήσεις είναι υψηλές και ο ανταγωνισμός το ίδιο, αλλά καταλαβαίνω ότι μπορώ να σταθώ στο περιβάλλον, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Θεωρώ όμως λάθος να πάτε στο εξωτερικό, γιατί οι μισθοί είναι υψηλότεροι. Θα είναι σαν να ξεκινάς λάθος το ταξίδι σου. Το όφελος θα είναι διαφορετικό, αφού θα μάθετε σωστά την αγγλική γλώσσα και θα έρθετε σε επαφή με άτομα από διαφορετικές κουλτούρες. Αυτά που σας έστειλε ο recruiter consultant πιο πάνω από την Ιρλανδία, είναι πολύ σωστά, αφού δεν είναι σωστό να ξεκινήσεις να εργάζεσαι στο εξωτερικό, χωρίς να επισκεφτείς το μέρος πρώτα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.