Μετάβαση στο περιεχόμενο

Dimitris S.E.

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Dimitris S.E.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πρόκειται γαι πραγματική υπόθεση. Επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη και τον ρώτησα για το τοπογραφικό. Οι απαντήσεις που πήρα ήταν: Ότι δεν ξέρει αν υπάρχουν όμοροι ιδιοκτήτες γιατί δεν τους βρήκε ποτέ. (Το οικόπεδο είναι σε νησί των Κυκλάδων όπου τα πάντα είναι ιδιοκτησίες, οπότε σίγουρα υπάρχουν όμοροι ιδιοκτήτες.) Σχετικά με τη χάραξη μου είπε ότι δύο κορυφές μιας πλευράς χρησιμοποιήθηκαν σαν σταθερές χωρίς όμως να αναφέρονται συντεταγμένες στο τοπογραφικό. Ούτε γωνίες, μόνο μήκη των πλευρών. Η σταθερή πλευρά είναι αυτή που στο τοπογραφικό εφάπτεται στον αγροτικό δρόμο, ο οποίος στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, και η μία κορυφή είναι μια άκρη ξηρολιθιάς η οποία έχει πέσει μετά τη διάνοιξη του ιδιωτικού δρόμου, όπως αναφέρεται, που περνάει από μέσα. Ο αγροτικός δρόμος ( δεν υπάρχει) είχε χαραχτεί σε τοπογραφικό 1:1000 του 1964 όπου ο τότε ιδιοκτήτης είχε χωρίσει μία μεγάλη ιδιοκτησία σε οικόπεδα. Το σημερινό κομμάτι είναι συνένωση 4 οικοπέδων από τότε.
  2. Είμαι τελειόφοιτος τοπογράφος Μηχανικός και σε μία εργασία για χάραξη οικοπέδου μου δόθηκε τοπογραφικο διάγραμμα επισυναπτόμενο με το συμβόλαιο μεταβίβασης που είχε πραγματοποιηθεί πριν ένα χρόνο. Το τοπογραφικό διάγραμμα, δεν περιέχει κάποιο σταθερό σημείο φυσικό ή τεχνητό παρά μόνο τις διαστάσεις των πλευρών του οικοπέδου. Δεν αναφέρει του όμορους ιδιοκτήτες. Επιπλέον από φωτογραφίες στην περιοχή φαίνεται να περνάει δρόμος μέσα από το παρόν οικόπεδο ο οποίος όπως ισχυρίζεται ο σημερινός ιδιοκτήτης είναι ιδιωτικός, ενώ στο τοπογραφικό αυτό το οποίο έγινε πριν ένα χρόνο έχει σχεδιαστεί αγροτικός δρόμος που περνάει εξωτερικά, και ο οποίο ς δεν υπάρχει. Στο τοπογραφικό γράφει ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο αφού έχει πρόσωπο σε δημόσιο δρόμο(?) και έχει εμβαδόν πάνω από 4 στρέμματα. Πώς μπορεί να γίνει χάραξη του οικοπέδου ? Πώς μπορώ να βρω αν είναι όντως άρτιο και οικοδομήσιμο? αφού αν ο δρόμος που περνάει απο μέσα είναι δημοτικός δεν φτάνει το εμβαδόν του τα 4 στρέμματα ούτε έχει πρόσωπο σε αυτόν. Η χάραξη έχει σκοπό να εντοπιστεί το οικόπεδο από υποψήφιο νέο αγοραστή.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.