Μετάβαση στο περιεχόμενο

Violet90

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Violet90

  1. 21 ώρες πριν, Kyriakos_M said:

    καλησπέρα, η άποψη μου είναι πως πρέπει οι συνάδελφοι στο μέλλον που θα θελήσουν να την πατήσουν όπως εμείς και να χαλάσουν την άδεια τους για να πάρουν μέρος σε μια παρωδία να παραδειγματιστούν και να απαξιώσουν την διαδικασία.

    Ελπίζω πραγματικά όλη αυτή η πάγια πολιτική του ρουσφετιού και της οικογενειοκρατίας να τελειώσει στη νέα γενιά. Αν εμείς οι ίδιοι και οι μελλοντικοί συνάδελφοι δεν δίνουμε αξία σε όποιον μπορεί να μας υποσχεθεί μια θεσούλα, στην οποία όπως λέει και ο συνάδελφος παραπάνω εννοείται πως θα δουλεύουμε για να καλύπτουμε την ανεπάρκεια όλων των υπολοίπων, δεν θα αλλάξει τιποτα. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία η δική μας, ώστε να υπάρξει μια αλλαγή σε αυτή την πραγματικά ντροπιαστική κατάσταση όλων αυτών των ετών. Καλή συνέχεια εύχομαι σε όλους με αυτοπεποίθηση και το πιο σημαντικό με το κεφάλι ψηλά και την γλώσσα ελεύθερη να λέει αυτά που δε θέλουν να ακούνε. 

    • Upvote 2
  2. 2 ώρες πριν, chemengd said:

    ειμαι δυστυχώς και εγώ ένας απο αυτούς που έχασαν τον χρόνο τους και 2 μέρες άδειας να συμμετάσχουν στην διαδικασία...με εντοπιότητα, μεταπτυχιακό και διδακτορικό, στην δεκάδα στα τεστ αλλά με εγκωμιαστικά σχόλια και στις 2 συνεντεύξεις (αν και ένας στην συνέντευξη μου είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν χρειάζονται άτομα με πολλά προσόντα οπότε το μυρίστηκα τι θα γίνει), με σχεδόν 10 χρόνια προυπηρεσία στα καύσιμα και με ερευνητικό έργο σε συνθετικά καύσιμα (οι επενδύσεις που διαφημίζουν τα ΕΛΠΕ για καύσιμα νέας γενιάς), και πολλά άλλα σχετικά με την θέση και πάλι δεν...όταν προσπάθησα να μάθω μέσω γνωστού μου που γνωρίζει το HR είπαν ότι δεν ήταν αρκετή η επίδοση μου στα γραπτά..εδώ όμως βλέπω ότι δεν πήραν πρώτο, δεύτερο και πέμπτο, μετά σε κάποιον έστειλαν για ιατρικά τεστ και μετά το αναίρεσαν γιατί προφανώς κάποιος άλλος έσπρωξε και πήρε την θέση...με γελοίες δικαιολογίες ότι μπέρδεψαν τα mail, λες και πήραν πολλά άτομα (άκουσα για 4-5 τελικά)....13 χρόνια σπουδών και άλλα τόσα+ στον ιδιωτικό τομέα σε σχετικές θέσεις, θα έπρεπε καλύτερα από το να εκπαιδεύω τον εαυτό μου να γίνω καλύτερος, να εκπαιδεύω μόνο την γλώσσα μου για να γλύφω κάποιους για μια θεσούλα...δεν πειράζει όμως..προχωράμε....όλοι ξέραμε τι συμβαίνει αλλά πάντα όταν το ζεις από μέσα είναι διαφορετικά....καλή δύναμη σε όλους....

    Είναι πραγματικά ντροπή αυτό που συμβαίνει. Δηλαδή γενικά βιώνουμε μόνο ντροπή και κανένα σεβασμό σε αυτή τη χώρα, ειδικά τώρα τελευταία με αφορμή και τα τελευταία γεγονοτα. Και γω δεν πίστευα αυτά που άκουγα και πίστευα ότι δεν γίνεται να παρακάμπτουν ανθρώπους με προσόντα. Τελικά όμως το κάνουν και με την απίστευτη αυτή αυθάδεια. Εγώ θα σου πω αυτό που λέω και στον εαυτό μου. Καλύτερα που δεν σε πήραν γιατί ακόμα και εάν περίσσευε και για σένα μια θέση στον περιζήτητο αυτό όμιλο, θα είχες να αντιμετωπίσεις όλους αυτούς που είναι οι ίδιοι ή οι οικογένειες τους "γλωσσομαθείς" για όλη σου την επαγγελματική ζωή. Εγώ τουλάχιστον πιστεύω ότι δε θα το άντεχα. Και πιστεύω ότι όλοι όσοι έχουν μια διαδρομή επαγγελματικά δεν το αντεχουν. Καλύτερα να διεκδικήσεις άλλα εργασιακά περιβάλλοντα που θα έχουν ως στόχο αφενός να αξιοποιήσουν τις γνώσεις κ τις ικανότητες σου και αφετέρου να σε εξελίξουν και σένα επαγγελματικά και επιστημονικά.

    • Upvote 2
  3. 3 ώρες πριν, RUB said:

    Καλησπέρα, από ότι διαβάζω έχουμε μάθει μόνο για τους μηχανικούς τι είδους θέματα βάζουν. Για τους μηχανικούς από ΤΕΙ ξέρει κάποιος να μας πει το είδος των ερωτήσεων, όσο ξερώ ανάλογα το εκπαιδευτικό υπόβαθρο αλλάζει και η δυσκολία του τεστ.

    Επίσης γνωρίζει κανείς να μας πει πως βαθμολογείται το τεστ? και τι γίνεται με συντελεστές?

    Είχα ακούσει ότι βάζουν πιο πολύ ερωτήσεις με σχήματα σαν iq test, ακολουθίες, ερωτήσεις απλές με γρανάζια. Τα αγγλικά επίσης ισχύουν και για αυτές τις ειδικότητες... Αλλά αυτά για χειριστές κ δοκιμάσετε χημείου που δεν ήταν απαραίτητο το πτυχίο. Σε εσάς θα είναι ή σαν τα δικά μας ή ένας συνδυασμός. 

    • Like 1
  4. On 13/10/2022 at 2:30 ΜΜ, Arg45 said:

    Κάποια ενημέρωση υπάρχει ? Τους έχουν καλέσει όλους όσοι είναι να πάνε ?

     

    On 21/10/2022 at 12:36 ΜΜ, Dantε said:

    Παιζουν με τις λεξεις βασικα για να σε ξεγελασουν.

    Υπαρχει περιπτωση σε βιομηχανια να πετυχεις κατι το ασαφες; Ισα ισα πρεπει να παντα να ειναι αηδιαστικα ξεκαθαρα.

    Προσωπικα (και δεν ειμαι ο μονος) θεωρω πως ειναι απλα ενας τροπος να αυξησουν τη δυσκολια και να δυσκολεψουν (εως και να κανουν ακατορθωτο) να αριστευσει καποιος. Και να δικαιολογησουν βεβαιως και τη δουλεια τους.

    Συνηθως πραξεις με ποσοστα πανω σε στοιχεια που βρισκονται με πινακες. Πωλησεις,τζιρος, εσοδα-εξοδα κτλ.

     

  5. 4 ώρες πριν, anastasian said:

    Πως πήγατε στις εξετάσεις?πως σας φάνηκαν τα θέματα?

    Γενικά ο χρόνος είναι ο μόνος εχθρός. Στο πρώτο κομμάτι δεν ξέρει κανείς πως τα έχει πάει νομίζω... Στο αριθμητικο δε φτάνει με τίποτα ο χρόνος. Συμβουλή μου, αν κολλήσεις σε μια ερώτηση, παράτησε την κ πήγαινε στην επόμενη.. τα αγγλικά είναι οκ αλλά πολύ λίγος χρόνος  Ίσως στο δεύτερο κείμενο να θέλει μια πολύ γρήγορη ανάγνωση. 

    • Like 1
  6. 1 ώρα πριν, Dantε said:

    Παιζουν με τις λεξεις βασικα για να σε ξεγελασουν.

    Υπαρχει περιπτωση σε βιομηχανια να πετυχεις κατι το ασαφες; Ισα ισα πρεπει να παντα να ειναι αηδιαστικα ξεκαθαρα.

    Προσωπικα (και δεν ειμαι ο μονος) θεωρω πως ειναι απλα ενας τροπος να αυξησουν τη δυσκολια και να δυσκολεψουν (εως και να κανουν ακατορθωτο) να αριστευσει καποιος. Και να δικαιολογησουν βεβαιως και τη δουλεια τους.

    Συνηθως πραξεις με ποσοστα πανω σε στοιχεια που βρισκονται με πινακες. Πωλησεις,τζιρος, εσοδα-εξοδα κτλ.

    Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Καλα αποτελέσματα εύχομαι! 

  7. On 19/10/2022 at 11:03 ΠΜ, Dantε said:

    9 το πρωί ήταν για μηχανολόγους χωρίς εμπειρία, στη 12 ήταν με εμπειρία.

    2,5 ώρες περίπου απο την ώρα που θα μπεις μέχρι να βγεις.

    20 λεπτά -16 ερωτήσεις το κομμάτι αγγλικών.

    35 λεπτά - 35 ερωτήσεις το αριθμητικό.

    Για το κομμάτι με της κατανόησης τις ερωτήσεις νομίζω ήταν 26 λεπτά και 28 ερωτήσεις αλλά δε θυμάμαι ακριβώς.

    Περίπου 10 μέρες πριν μας είχαν ενημερώσει. Γενικά δεν έχει κάτι να προετοιμαστείς.

    Στα αγγλικά και στο αριθμητικό παλεύεται εάν κάνεις καλή διαχείριση χρόνου.

    Το κομμάτι της κατανόηση είναι ότι να ναι. Κάθε φορά που διαβάζεις βγάζεις και άλλη ερμηνεία. Πραγματικά δε βλέπω λόγο που το χρησιμοποιούν αυτές οι εταιρείες.

    Το αριθμητικο τι περίπου περιλαμβάνει;

  8. 23 ώρες πριν, elena2 said:

     

    Καλησπέρα παιδιά, έκανα και 'γώ αίτηση στα ελληνικά πετρέλαια πρόσφατα και αναρωτιέμαι μήπως μπορεί να μου δώσει κάποιος διευκρινίσεις για τα τεστάκια;

    Πόσες ερωτήσεις ήταν, πόση ώρα έχουμε στη διάθεσή μας, αν φτάνει ο χρόνος, τι περίπου περιέχουν (πράξεις;;) και με το τι έχει να κάνει το τεστ των αγγλικών. 

    Τέλος, ξέρετε πότε περίπου θα μας καλέσουν;

    ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

    Καλησπέρα. εγώ δεν έχω δώσει αλλά λίγο που ρώτησα δεξιά και αριστερά μου είπαν ότι είναι ερωτήσεις πολλαπλής με απλές πράξεις (ποσοστά, αναλογίες, κτλ) που βγαίνουν από διαγράμματα και πινακάκια. Η δυσκολία έγκειται στο ότι είναι πολύ λίγος ο χρόνος. Νομίζω μου είπαν ότι είναι 50 ερωτήσεις σε 20 λεπτά ή κάτι τέτοιο. Στα αγγλικά είναι κάτι κειμενάκια και έχει ερωτήσεις κατανόησης, όπως στις εξετάσεις των αγγλικών. Αλλά μη τις δέσεις και κόμπο τις παραπάνω πληροφορίες. Είναι από ανθρώπους που έδωσαν πρόσφατα αλλά όχι για θέσεις μηχανικών απαραίτητα. Αν ξέρει κάποιος παλιός, ας μας πει καμία πληροφορία κι εμάς 🙂 καλή επιτυχία σε όλους εύχομαι!

    • Like 1
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.