Μετάβαση στο περιεχόμενο

AndrNoe

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Χημικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

AndrNoe's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • One Month Later
  • Week One Done
  • First Post Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου! Πέρασαν οι ημερομηνίες, αλλά θα το προσπαθήσω, ίσως με ένσταση. Θα το ξέρω για την επόμενη φορά, αχρείαστο να είναι!
  2. Καλησπέρα, είμαι στο τεε από το 2018 και εργάζομαι ως μισθωτός σε μια βιομηχανία. Η εταιρεία μου πληρώνει μέσω του μισθού τις εισφορές στο ΕΦΚΑ-μισθωτοί μηχανικοί με επαγ. κίνδυνο, στον κωδικό 996. Για αναρρωτική που μου έδωσε ιδιώτης γιατρός για κορονοϊό δεν γινόταν η ηλεκτρονική αίτηση για να πληρωθώ, οπότε πήγα στο ΕΦΚΑ και αρχίσαν οι απορίες. Αρχικά δεν με έβρισκαν ως μισθωτή (!!!), μετά έβρισκαν ότι είμαι ανασφάλιστη κ.α. Μου έκανε μια ανανέωση στην ασφάλιση του ΙΚΑ για έναν ακόμη χρόνο, ok. Αλλά ακόμα δεν μπορούσα να κάνω ηλεκτρονική αίτηση για την αναρρωτική. Αν βάλω να πληρωθώ από το ΙΚΑ μου λέει ότι δεν πληρώ τις προϋποθέσεις. Αν βάλω να πληρωθώ από το ΤΣΜΕΔΕ λέει ότι οι πληρωμές γίνονται μόνο σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Μετά από άπειρα τηλέφωνα στις πολύ δυσλειτουργικές δημόσιες υπηρεσίες, το ΤΣΜΕΔΕ μου απάντησε ότι ουσιαστικά κανένας μισθωτός μηχανικός δεν παίρνει λεφτά από το ΤΣΜΕΔΕ (αλλά ούτε και από το ΙΚΑ προφανώς...). Ότι το ΙΚΑ θα μου δώσει χρήματα (συμμετοχή) για φάρμακα, τοκετό και νοσοκομείο, αλλά ακόμα κι αυτά θα αντιστοιχούν στο ποσοστό που με καλύπτει το ΙΚΑ. Το υπόλοιπο ποσοστό το καλύπτει υποτίθεται το ΤΣΜΕΔΕ, το οποίο δεν πληρώνει! Σωστά καταλαβαίνω; δηλαδή οι τόσες εισφορές που δίνω από τον μεικτό μου μισθό στο 996 τι καλύπτουν;;; Αν σπάσω το πόδι μου και μείνω εκτός για 3 μήνες, τότε δεν θα πάρω τίποτα; Τι όφελος έχει ένας μηχανικός από το ΤΣΜΕΔΕ/ΕΦΚΑ; για ποιον λόγο να πληρώνω τις εισφορές ως μηχανικός αν δεν μου προσφέρει τίποτα; γιατί από όσο καταλαβαίνω, το μόνο που μπορώ να έχω από τα ασφαλιστικά ταμεία είναι να πληρώνω το 15% συμμετοχή στα φάρμακά μου. Μήπως είναι προτιμότερο να κάνω αλλαγή σε απλό μισθωτό (κωδικό 101); τουλάχιστον έτσι θα παίρνω λεφτά για την αναρρωτική μου! Κάτι άκουσα ότι κάποιοι μηχανικοί ζητούν απαλλαγή από το ΤΣΜΕΔΕ για να είναι δηλωμένοι μόνο στο ΙΚΑ και να κάνουν τη δουλειά τους. Ισχύει κάτι τέτοιο; ο υπάλληλος του ΤΣΜΕΔΕ που μίλησα το έκανε γαργάρα και δεν μου απάντησε ουσιαστικά. Παρακαλώ αν γνωρίζει κάποιος κάτι θα με βοηθούσε πολύ. Ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.