Μετάβαση στο περιεχόμενο

fotislit

Members
  • Περιεχόμενα

    55
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από fotislit

  1. On 23/1/2024 at 10:28 ΠΜ, tettris said:

    Καλημέρα, τρία ερωτήματα σχετικά με ΔΔ:

    1. Η διευκρίνιση του νόμου πως ακίνητο υπάγεται στην κατηγορία 1 "χωρίς την καταβολή ενιαίου ειδικού προστίμου" σημαίνει ότι δεν περνάει από τις διατάξεις του άρθρου 100 ("Διατάξεις υπολογισμού ενιαίου ειδικού προστίμου") και άρα (καταλαβαίνω) από την παράγραφο 8, απλά σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κλικάρουμε το κουτάκι της ΔΔ, που θα επηρέαζε το ύψος προστίμου στις λοιπές κατηγορίες; Κατά τ' άλλα οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με ΔΔ (επισήμανση στην ΤΕ της τακτοποίησης, τροποποίηση ΣΟΙ, συναινέσεις, κλπ.) δεν διαφοροποιείται κάπου λόγω προ 1975 παλαιότητας, ακόμα και αν το τελικό εμβαδόν των εμπλεκόμενων ιδιοκτησιών είναι πολύ κοντά με αυτό που αναφέρεται στη σύσταση και την άδεια;
    2. Όταν εντοπίζεται ΔΔ και προκειμένου να προχωρήσει o συμβ/φος σε τροποποίηση της σύστασης, είναι υποχρεωτικό     α) να αποτυπωθεί μόνο το υπό εξέταση διαμέρισμα και οι κοινόχρηστοι χώροι,      β) το υπό εξέταση, τα διαμερίσματα με τα οποία έχει πραγματοποιηθεί ανταλλαγή επιφανειών με το υπό εξέταση και οι κοινόχρηστοι χώροι ή     γ) όλα τα διαμερίσματα του ορόφου και οι κοινόχρηστοι χώροι, επειδή αφενός η ΔΔ δηλώνεται ανά όροφο και αφετέρου επειδή μόνο αν γίνει αναλυτική και ολοκληρωμένη αποτύπωση ολόκληρου του ορόφου μπορεί ο συμβ/φος να προχωρήσει σε τροποποίηση σύστασης;
    3. Αν ισχύουν είτε το 2β) είτε το 2γ) και δεν δίνεται πρόσβαση στα υπόλοιπα διαμερίσματα του ορόφου, δεν μπορεί να μεταβιβαστεί το διαμέρισμα για το οποίο μας έχει δοθεί εντολή να τακτοποιήσουμε; Ή μήπως αρκεί μόνο το περίγραμμα του ορόφου, της ιδιοκτησίας που εξετάζουμε και των κ/χ χώρων (στους οποίους έχουμε πρόσβαση);

    έχουμε κάποια απάντηση σχετικά με τα παραπάνω ερωτήματα, από αντίστοιχες περιπτώσεις που έχουν αντιμετωπιστεί...

    αφορούν όλους... Στη δική μου περίπτωση, το όριο της ΟΙ, έχει επεκταθεί κατά ένα μέρος προς την όμορη Ο.Ι. και κατά το υπόλοιπο προς το κλιμακοστάσιο... η κάτοψη της σύστασης (που ειναι και κάτοψη της άδειας) περιγράφει σωστά το όριο αυτό... αλλά διαφέρει από το εγκεκριμένο διάγραμμα κάλυψης της άδειας... Εγκεκριμένο διάγραμμα κάλυψης και εγκεκριμένη κάτοψη άδειας διαφέρουν μεταξύ τους, ώστε η κάτοψη (άδειας και σύστασης) να απεικονίζει να απεικονίζει σχεδόν την πραγματικότητα ... ελέγχω όμως με βάση το διάγραμμα κάλυψης... ο όροφος έχει 6 διαμερίσματα, τα οποία μπορεί να έχουν κι άλλες διαφορές ή/και υπερβάσεις μεταξύ τους ή/και εκτός περιγράμματος του κτηρίου... δεν είναι δυνατον να αποτυπωθούν σε μια ενιαία κάτοψη ορόφου προκειμένου ο δικός μου ιδιοκτήτης να δηλώσει τη ΔΔ με τον δίπλα (και τις λοιπές παραβάσεις του).. έχει επιπλέον 2τ.μ. Υ.Δ.+Υ.Κ. εκτός περιγράμματος (στα μπαλκόνια)... θα πρέπει να γίνει τροποποίηση σύστασης? από τη στιγμή που τα όρια με τα όμορα διαμερίσματα απεικονίζονται στη σύσταση χρειάζεται συναίνεση από κάποιον ή προχωράω χωρίς καν να ενημερώσω τον όμορο?

     

    Εάν είσαι μηχανικός πρόσθεσε την ειδικότητά σου στο προφίλ σου. Εάν είσαι ιδιώτης, ενημέρωσέ με, προκειμένου να μεταφέρω την δημοσίευση στην ενότητα ιδιωτών.

    Pavlos 33

  2. On 30/10/2018 at 1:20 ΜΜ, CAPRICE_ said:

    Καλησπέρα,

    Σε ταράτσα 4όροφης πολυκατοικίας με οροφοδιαμερίσματα υπάρχουν καμινάδες (η μία δίπλα στην άλλη) που εξυπηρετούν το τζάκι του κάθε διαμερίσματος. 

    Τα τζάκια και οι καμινάδες δεν φαίνονται πουθενά στην άδεια. Για το διαμέρισμα που με αφορά νομιμοποιώ μετακίνηση ανοιγμάτων ως κατηγορία 3. Έχω 3 ερωτήσεις.

    1) Το αυθαίρετο τζάκι-καμινάδα πώς το νομιμοποιώ? Ως κατηγορία 3? Ή με αναλυτικό?

    2) Χρειάζομαι την συναίνεση της οικοδομής για τη νομιμοποίηση της καμινάδας του διαμερίσματός μου?

    3) Θεωρείται μήπως παράβαση σε κοινόχρηστο χώρο και πρέπει να γίνει ξεχωριστή δήλωση και για  τις υπόλοιπες πιθανές αυθαιρεσίες που υπάρχουν στους κοινόχρηστους χώρους της οικοδομής?

    Ευχαριστώ.

     

    υπάρχει απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα?

    έχω ρετιρέ σε εσοχή... απο τη βεράντα διέρχεται το τζάκι του κάτω ορόφου... μπορει να παει ως κατηγορια 3 - παραβίαση κτιριοδομικου? προφανώς και δε φαίνεται σε καμία άδεια και κανείς δε μπορεί να αποδείξει και χρόνο κατασκευής....

    αναλυτικός?

    χρειαζεται συναινεση? κι απο ποιον απο τον απο κάτω που θα πρεπει να μη το περασει...ή από τον δικό μου που του το περνα απο μεσα...

  3. 25 λεπτά πριν, ppanag said:

    @fotislit το παράβολο του ν. 4495/17 φυσικά και συμψηφίζεται με το πρόστιμο της ρύθμισης πάντα.

    Τα προς νομιμοποίηση δεν μετρούν στην υπέρβαση δόμησης (όπως τα προς ρύθμιση), εφόσον όντως καταφέρουν να νομιμοποιηθούν.

    Έτσι που τα περιγράφεις μοιάζει να οδεύεις προς κατηγορία 5 που δεν επιτρέπεται.

    Ένα ακόμα που πρέπει να ελέγξεις είναι ότι δεν επιτρέπεται άδεια προσθήκης ή νομιμοποίησης όταν υπάρχουν λειτουργικά ή στατικά εξαρτημένα τμήματα κτιρίου, τα οποία δεν έχουν πάρει οριστική εξαίρεση από κατεδάφιση, όπως είναι τα κατηγορίας 1,2,3 και ίσως 4 με συμπλήρωση ΗΤΚ (ανάλογα πως τα θεωρεί η ΥΔΟΜ)

    Η περιοχή έχει πάρει παράταση λόγω Ιανού, οπότε και η δήλωση κατηγορίας 5 επιτρέπεται ακόμα...

    Αφού όμως τα προς νομιμοποίηση δε μετρούν στην Υ.Δ. γιατί θα πάει κατηγορία 5 και όχι 4.

    Επιπλέον ένα εξωτερικό κλιμακοστάσιο (είτε κλειστο όπως στην περίπτωσή μου... είτε ανοιχτό) θεωρείται στατικά εξαρτημένο από το υπόλοιπο κτίριο λόγω λειτουργικότητας (πως θα ανεβεί κάποιος στον όροφο εαν κατεδαφιστεί?) Εγώ διαβάζοντας το παρακάτω καταλαβαίνω ότι το εξωτερικό κλιμακοστάσιο μπορεί μελλοντικά να καταδεφιστεί, για τον οποιοδήποτε λόγο, χωρίς να επηρεάζεται η στατική επάρκεια του προς νομιμοποίηση ισογείου...οπότε επιτρέπεται η νομιμοποίηση του αυθαίρετου ισογείου (προβλεπόμενου υπογείου)

    αα) Εφόσον δεν υφίσταται στατική εξάρτηση των δύο τμημάτων ιδίου ακινήτου ή ιδιοκτησίας δύναται να υποβάλλεται:

    1. i) ταυτόχρονα δήλωση υπαγωγής προς έκδοση άδειας νομιμοποίησης τμήματος αυτού και διατήρησης του υπολοίπου τμήματος, σύμφωνα με το άρθρο 97. Στην περίπτωση αυτήν, καταβάλλεται παράβολο για το σύνολο της επιφάνειας του αυθαιρέτου και ενιαίο ειδικό πρόστιμο μόνο για την επιφάνεια αυτού που δεν νομιμοποιείται
  4. On 25/1/2022 at 6:04 ΜΜ, fotislit said:

    Σε οικισμό εκδόθηκε άδεια για ισόγεια κατοικία 110τ.μ. και υπόγειο 50τ.μ..

    Στην πραγματικότητα το υπόγειο έχει κατασκευαστεί ως ισόγειο επιφάνειας 110τ.μ. και ένα όροφος 110τ.μ.. Επιπλέον προβλεπόταν ανοιχτό κλιμακοστάσιο προς το υπερυψωμένο ισόγειο (που τώρα είναι όροφος) και το οποίο σήμερα έχει κλείσει στο σημερινό ισόγειο και όροφο (15+15=30τ.μ.)

    Μπορεί να εκδοθεί άδεια νομιμοποίησης για τα 110τ.μ. του ισογείου, σύμφωνα με τους όρους δόμησης της εποχής εκτέλεσης της αυθαιρεσίας.

    Το κλείσιμο του κλιμακοστασίου θα ρυθμιστεί σε άλλο φύλλο καταγραφής ως υπέρβαση δόμησης >50%?? Δηλ στον υπολογισμό του ποσοστού της υπέρβασης, θα προστεθεί η επιφάνεια του προς νομιμοποίηση ισογείου?. Επιπλέον το παράβολο θα είναι 500ευρω? (για αυθαίρετα 100-500τ.μ.) και αυτό το ποσό συμψηφίζεται με το πρόστιμο των 30τ.μ. που θα ρυθμιστούν?

    Ευχαριστώ

     

    Καλησπέρα, 

    Γνωρίζει κάποιος στην περίπτωση δήλωσης με τμήμα προς ρύθμιση και τμήμα προς νομιμοποίηση με έκδοση ο.α., αν συμψηφίζεται το παράβολο στο πρόστιμο της ρύθμισης??

    Ευχαριστω

  5. Σε οικισμό εκδόθηκε άδεια για ισόγεια κατοικία 110τ.μ. και υπόγειο 50τ.μ..

    Στην πραγματικότητα το υπόγειο έχει κατασκευαστεί ως ισόγειο επιφάνειας 110τ.μ. και ένα όροφος 110τ.μ.. Επιπλέον προβλεπόταν ανοιχτό κλιμακοστάσιο προς το υπερυψωμένο ισόγειο (που τώρα είναι όροφος) και το οποίο σήμερα έχει κλείσει στο σημερινό ισόγειο και όροφο (15+15=30τ.μ.)

    Μπορεί να εκδοθεί άδεια νομιμοποίησης για τα 110τ.μ. του ισογείου, σύμφωνα με τους όρους δόμησης της εποχής εκτέλεσης της αυθαιρεσίας.

    Το κλείσιμο του κλιμακοστασίου θα ρυθμιστεί σε άλλο φύλλο καταγραφής ως υπέρβαση δόμησης >50%?? Δηλ στον υπολογισμό του ποσοστού της υπέρβασης, θα προστεθεί η επιφάνεια του προς νομιμοποίηση ισογείου?. Επιπλέον το παράβολο θα είναι 500ευρω? (για αυθαίρετα 100-500τ.μ.) και αυτό το ποσό συμψηφίζεται με το πρόστιμο των 30τ.μ. που θα ρυθμιστούν?

    Ευχαριστώ

     

  6. 1 ώρα πριν, ChristinaK said:

    Γεια!Διάβασε τον ορισμό της άδειας νομιμοποίησης στο άρθρο 28.Αυτό που παραθέτεις λέει κάτι διαφορετικό,πχ υποβάλλεις αίτηση για νομιμοποίηση και βγαίνει εν τω μεταξύ μια απόφαση που καταργεί πχ τη δόμηση στην περιοχή σου.

    ι)«Άδεια νομιμοποίησης είναι η οικοδομική άδεια ή η έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, που εκδίδεται, μετά την εκτέλεση εργασιών ή κατασκευών ή αλλαγών χρήσης χωρίς την έκδοση της απαιτούμενης διοικητικής πράξης, προκειμένου να νομιμοποιηθούν αυτές, εφόσον είναι σύμφωνες είτε με τις ισχύουσες κατά τον χρόνο έκδοσης της άδειας νομιμοποίησης διατάξεις, είτε με αυτές που ίσχυαν ,κατά τον χρόνο εκτέλεσής αυτών.ΝΟΜΟΣ 4546/2018 και Ν.4819/2021 🙂

    • Like 1
  7. On 4/1/2022 at 8:50 ΜΜ, ChristinaK said:

    Ακριβώς!

    Καλησπέρα,

    Στο άρθρο 106 του 4495 ομως δε βρίσκω κάτι σχετικό.... που να επιτρέπει σήμερα έκδοση άδειας με όρους δόμησης κατά το χρόνο συντέλεσης της αυθαιρεσίας.... μιλάει για πρόστιμο...

    Σε περίπτωση που η άδεια νομιμοποίησης δεν δύναται να εκδοθεί αποκλειστικά για λόγους μεταβολής του πολεοδομικού καθεστώτος, θα πρέπει για τη μη κατεδάφιση και τη μη επιβολή προστίμου αυθαιρέτων να γίνει τροποποίηση της δήλωσης υπαγωγής προκειμένου να αφορά διατήρηση (άρθρο 97), με αντίστοιχο υπολογισμό του ενιαίου ειδικού προστίμου, πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα των δύο ετών.

  8. 4 ώρες πριν, ChristinaK said:

    Καλησπέρα,η άδεια νομιμοποίησης μπορεί να εκδοθεί ακόμη κι εάν τηρούνται οι όροι δόμησης που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσης της οικ.άδειας(και κατ'επέκταση χρόνο συντέλεσης της αυθαιρεσίας,στην περίπτωση σου).

    Άρα,πριν καταλήξεις στην ρύθμιση ελέγχεις και τους επιτρεπόμενους όρους της άδειας.

    Ευχαριστώ, 

    θα το ψάξω γιατί σύμφωνα με τη δόμηση του 1990 υπήρχε υπόλοιπο δόμησης..

    Μπορεί να νομιμοποιηθούν λοιπόν όσα επιτρέπεται και να ρυθμιστούν οι υπόλοιπες μικροπαραβάσεις? αρκεί να είναι στατικά ανεξάρτητες οι ρυθμίσεις από τις νομιμοποιήσεις? 

  9. Καλησπέρα και καλή χρονιά,

    Σίγουρα θα έχει ξανασυζητηθεί... αλλά ψάχνω και δε βρίσκω κάτι να με βοηθάει...

    Σε οικισμό και σε οικόπεδο 650τ.μ.(<700τμ.) με σύσταση καθέτου 50-50%... το μισό αδόμητο...

    Στο άλλο μισό, υπάρχει άδεια που προβλέπει 50τ.μ. υπόγειο (στάθμη -1,30) και άλλα 50τ.μ. μπαζωμένο... καθώς και ισόγεια (+1,50μ) κατοικία 100τ.μ.

    Πραγματικότητα: 100τ.μ. ισόγειο (μισό αποθήκη, μισό ημιτελές - πυλωτή) και άλλα 100τ.μ. όροφος κατοικία  Το οικόπεδο δεν έχει μεγάλη κλίση...από την πίσω πλευρά το ισόγειο ειναι μπαζωμένο κατά 50εκ περίπου...απο την μπροστά πλευρά είναι στο επίπεδο του δρόμου

    Χρεώνω Υ.Δ. 100τ.μ. στο ισόγειο? Δν έχει τηρηθεί η στάθμη και δε βάζω συντελεστή 0,5?? από την άλλη δεν ειναι Κ.Χ. ούτε μπορεί να βγει άδεια αφου πλέον δεν υπάρχει υπόλοιπο δόμησης μετα το 2011... άρα χρεώνω 0,5 αφού στην πραγματικότητα όλο το ισόγειο εινια Β.Χ.?

    Υ.Υ. με αναλυτίκό? γιατί? ή πρέπει να χρεωθεί στα 100τ.μ. του ορόφου... δεν έχει ξεπεραστεί το επιτρεπόμενο 7,50μ...

    Ευχαριστώ

     

     

  10. On 18/2/2019 at 2:18 ΜΜ, Charlie said:

    Συνάδελφοι, ήθελα να ρωτήσω αν με την ηλεκτρονική πλατφόρμα e άδειες μπορώ μόνος μου να διορθώσω κάποια στοιχεία μιας ΕΕΜΚ.

    Βλέπω ότι υπάρχει στο σύστημα η αναθεώρηση ΕΕΜΚ σε συνέχεια προγενέστερης. Επειδή δεν μπόρεσα να βγάλω γραμμή για να ρωτήσω από το τηλέφωνο, και διαβάζοντας το ΦΕΚ 4520Β/ 16-10-2018 άρθρο 3 παρ. 5 καταλαβάινω ότι η αναθεώρηση μπορεί να γίνει στις εξής περιπτώσεις:

    1. Για ανανέωση της ισχύος, αν έχει λήξει

    2. Εντός της ισχύος αν θέλω να προσθέσω εργασίες, χωρίς να υπερβαίνω τις 25.000€

     

    Το ερώτημα είναι αν μπορώ να προβώ σε αναθεώρηση προκειμένου να διορθώσω ένα αρχείο που ανέβηκα λάθος ή για την ακρίβεια να προσθέσω ένα ακόμη αρχείο.

    Ακόμη και αν μπορώ, θα πρέπει να εγκριθεί από την ΥΔΟΜ η παραπάνω αναθεώρηση ή είναι μια διαδικασία που γίνεται εξ ολοκλήρου από εμένα και απλά η ΥΔΟΜ λαμβάνει γνώση?

    Ευχαριστώ

    υπάρχει κάποια γνώμη για το παραπάνω? με ενδιαφέρει για όμοια περίπτωση

  11. Το δικό μου ερώτημα έχει να κάνει με την παράγραφο 4.5.2 και την απαίτηση ύπαρξης του layer 12 σε ένα τοπογραφικό διάγραμμα προκειμένου να είναι πλήρες και να μπορεί να πάρει Κ.Η.Δ για να γίνει συμβόλαιο.

    Σε περίπτωση περιοχής υπό κτηματογράφηση το layer 12 παραμένει κενό, συνεπώς πως θα εκδοθεί Κ.Η.Δ. για να γίνει συμβόλαιο?

    Δεν έχω δοκιμάσει να υποβάλλω τέτοιο .dxf απλά διαβάζονται τις οδηγίες...απορώ

    4.5.2.JPG

  12. η δική μου ερώτηση δεν αφορά σε συμφωνητικά, αμοιβές κλπ..

    συνεπώς η γνώμη σου είναι πως αν δεν έχει γίνει δήλωση της ιδιοκτησίας στο κτηματολόγιο δεν μπορεί να υποβληθεί το διάγραμμα στη βάση του ΤΕΕ (ώστε να πάρει Κ.Η.Δ.).... και στην περίπτωση που πρέπει να γίνει συμβόλαιο θα γίνουν δύο τοπογραφικά.... το πρώτο για την υποβολή στο κτηματολόγιο και στη συνέχεια το δεύτερο (που θα περιλαμβάνει την πληροφορία του layer 12) για να προχωρήσει το συμβόλαιο...?

  13. 3 ώρες πριν, Pavlos33 said:

    Είναι θέμα συμφωνίας. Εσύ καθορίζεις τη συμφωνία στο συμφωνητικό σου, αν θα περιλαμβάνει το αποδεικτικό Η. Δ ή όχι. Αν θες θέμα αμοιβών και λοιπών παραμέτρων άνοιξε το στο core members section να μη γεμίσουμε το παρόν.

    μα πως είναι μόνο θέμα συμφωνίας... στην περίπτωση που δεν έχει γίνει δήλωση κτηματολογίου δεν έχεις τι να βάλεις στο layer 12, το οποίο είναι στις ελάχιστες απαιτήσεις, για να ανέβει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα....

  14. ναι αυτό ρωτάω και μου επιβεβαιώνετε αυτό που είχα καταλάβει διαβάζοντας τις οδηγίες....

    ευχαριστώ

    θα το προχωρήσω όμως.... από τη στιγμή που το τοπογραφικό δεν είναι υποχρεωτικό στην 1η φάση του κτηματολογίου, κάποιος δηλώνει με γεωγραφικό εντοπισμό.... μετά απο 3 χρόνια θέλει να κάνει συμβόλαιο και κάνει τοπογραφικό.... τι βάζουμε στο layer 12 (το οποίο είναι στα ελάχιστα απαιτητά) καθώς εκτός από το καεκ θέλει και τα όρια από τα κτηματολογικά διαγράμματα

  15. εννοείς ότι δε χρειάζεται να ανέβει στο σύστημα... αλλά όταν θα γίνει συμβόλαιο, οπότε τότε θα υπάρχει και ΚΑΕΚ...

    και από 16/7/2018 ώσπου να αρχίσει το κτηματολόγιο τον Δεκέμβριο του 2018 πως γίνονταν συμβόλαια,,,,ρωτάω έτσι ρητορικά...αν δεν υπήρχε τοπογραφικό;

    γι αυτό κάτι δε μου κολλούσε και έψαξα να δω μήπως πρέπει να ανέβει από τώρα

  16. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos33)
     
    Διαβάζω στο ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 1.1
    στο 4.5.2
    α. το ψηφιακό τοπογραφικό διάγραμμα να περιλαμβάνει κατ' ελάχιστον τα ακόλουθα layers:
    ...
    το layer 12
    ....
    Το layer 12 αφορά στα όρια και ΚΑΕΚ των γεωτεμαχίων βάσει των τηρούμενων στοιχείων στα κτηματολογικά διαγράμματα του ΕΚ...
    Σε περίπτωση που το τοπογραφικό διάγραμμα συντάσσεται τώρα για να υποβληθεί στη δήλωση Κτηματολογίου (1η φάση), θα πρέπει να γίνει πρώτα η δήλωση και στη συνέχεια να προστεθεί ο ΚΑΕΚ που θα πάρει (η δήλωση) και να υποβληθεί ηλεκτρονικά το τοπογραφικό διάγραμμα;
    ή κάτι δεν έχω καταλάβει....
  17. On 23/2/2018 at 11:42 ΠΜ, Faethon11 said:

    Πάμε με τους σημερινούς αλλά ειδικά για τους οικισμούς < 2000κατ ισχύουν οι όροι δόμησης της 28.07.11

    καλησπέρα υπάρχει κάπου, σε κάποια διάταξη,  αυτή η διευκρίνιση για τους οικισμούς <2000κατ?? (οτι δεν ισχυει η τροποποιηση του 2011 για τη δήλωση 4495)

     

    Ευχαριστω

  18. Δεν θα προχωρούσε η δήλωση. Πρέπει το είδος χρήσης σε ένα τουλάχιστον φ.κ να  ταυτίζεται με τη χρήση που δηλώνεις στα γενικά στοιχεία.

    Σωστά.... άρα δε τον γλυτώνω το Μηχανολόγο με τπτ.... σε 5 ή μάλλον 3 χρόνια;;  :sad:

    • Downvote 1
  19. Πρέπει να στείλεις ηλεκτρονικό αίτημα επιστροφής της δήλωσης σε υπαγωγή, να αλλάξεις συντελεστές (λόγω της χρήσης κύριας και μοναδικής έχει λάβει μειωτικό προστίμου τον οποίο δεν δικαιούται) και να προσθέσεις και το συνάδελφο ηλ/γο ή μηχ/γο μηχανικό για να συντάξει τη σχετική τεχνική έκθεση της παρ. 9 του άρθρου 11.

    Στο σύστημα αμοιβών θα κάνεις αντίστοιχες διορθώσεις στις κύριες εργασίες και πέραν των ελάχιστων ημερών απασχόλησης στις εργασίες του ν. 4178/13 θα προστεθεί και η απασχόληση του συναδέλφου.

    Το πρόστιμο υπολογίστηκε και εξοφλήθηκε με χρήση ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ παντού (και στον υπολογισμό και σε ολα τα φύλλα καταγραφής) οπότε είναι σωστό και δεν αλλάζει....

    Την αλλαγή της επικρατούσας χρήσης σε κατοικία την δοκίμασα απλά και μόνο για να δω αν θα αφαιρεθεί από τα απαραίτητα αρχεία υποβολής η τεχνική έκθεση ΗΜ η οποία δε μπορώ να καταλάβω τι χρειάζεται.... για το κλείσιμο ενός ΗΥ χώρου και την μετατόπιση μιας σκάλας....

     

    Μια ακόμα ερώτηση....αν η επικρατούσα χρήση επιλεγόταν πχ. άλλη κατοικία και σε όλα τα φύλλα καταγραφής υπηρεσίες...με ποιον συντελεστή θα υπολογιζόταν το πρόστιμο; κατοικίας ή καταστήματος;

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.