Μετάβαση στο περιεχόμενο

Thanasis P.

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Καλησπέρα σας, Είμαι ιδιώτης και με το μηχανικό μου βρισκόμαστε στη διαδικασία αναθεώρησης της οικοδομικής μου άδειας κατηγορίας 3. Ο μηχανικός μου ζήτησε πέρα από το "απόσπασμα κτηματογραφικού διαγράμματος" να προσκομίσω και "αντίγραφο κτηματολογικού φύλλου" ή "πρόσφατο πιστοποιητικό ιδιοκτησίας". Δυστυχώς η περιοχή μου δεν βρίσκεται στις περιοχές κάλυψης ηλεκτρονικών υπηρεσιών του κτηματολογίου και έτσι δεν μπορώ να τυπώσω ηλεκτρονικά αυτά τα έγγραφα. Σε επικοινωνία που είχα με το κτηματολόγιο της περιοχής μου ενημερώθηκα πως μπορώ να τυπώσω άλλο αντίστοιχο πιστοποιητικό με τίτλο "Πιστοποιητικό κτηματογραφούμενου ακινήτου". Πιστεύετε θα με καλύψει το έγγραφο αυτό ή πρέπει οπωσδήποτε να πάρω και "πρόσφατο πιστοποιητικό ιδιοκτησίας" αναγκαστικά από το υποθηκοφυλάκειο; Ευχαριστώ πολύ.
  2. Ακριβώς όπως το είπες. Παράνομα προσωρινή παροχή και μένουν κανονικά. Δηλαδή στην Ελλάδα ή θα "παρανομήσεις" χωρίς κάγκελα σε μπαλκόνι που δεν χρησιμοποιείς ή θα παρανομήσεις κανονικά κλέβοντας φόρους και δημοτικά τέλη. Πολύ ωραία.
  3. Παρόλο που βλέπουμε πολλές άδειες να κλείνουν σε μονοκατοικίες χωρίς κάγκελα στα μπαλκόνια και στην ταράτσα και να έχουν κανονικότατα ρεύμα και μένουν σε αυτές οικογένειες με μικρά παιδιά. Με μία "βόλτα" που έκανα στην περιοχή μου με το google maps είδα πολλά τέτοια κτίρια....
  4. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας! Έχω έρθει σε επικοινωνία με τη μηχανικό που εξέδωσε την άδεια και θα έρθει τη Δευτέρα για αυτοψία. Απλά θα ήθελα να είμαι περισσότερο κατατοπισμένος. Θα ήθελα να σας ρωτήσω και το εξής. Στο πίσω μέρος του σπιτιού, ένα εκ των υπνοδωματίων θα το χρησιμοποιήσω ως αποθήκη. Δεν έχω κάνει καμία αλλαγή στις διαστάσεις, απλά ο χώρος έχει μείνει με τούβλα και θα αποθηκεύω πράγματα μέσα σε αυτόν. Στο άνοιγμα αυτού του δωματίου λοιπόν δεν τοποθέτησα ενεργειακό κούφωμα αλλά μία μικρότερη μεταλλική πόρτα η οποία για να μπορέσει να σταθεί στηρίχθηκε σε μία κατασκευή με γυψοσανίδα. Δεν μεγάλωσα, δεν έχτισα, δεν μετατόπισα το άνοιγμα. Υπάρχει κίνδυνος να θεωρηθεί ως αυθαιρεσία; Σας παραθέτω την εικόνα.
  5. Καλησπέρα σας! Αρχικά να επισημάνω πως δεν είμαι μηχανικός. Είμαι ένας απλός ιδιώτης, ιδιοκτήτης μονοκατοικίας και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Το ακίνητο χτίστηκε το 2006 με νόμιμη άδεια και μετά από πολλά χρόνια προσπάθειας με έναν μισθό χωρίς δάνειο έχω καταφέρει να το φέρω σε μία λειτουργική κατάσταση. Πιο συγκεκριμένα: 1. Είναι μονοκατοικία 120 τ.μ . 2. Έχω ολοκληρώσει τις τρεις εξωτερικές όψεις με σοβάτισμα, θερμομόνωση και πρώτο χέρι βάψιμο καθώς και τους εσωτερικούς χώρους που θα χρησιμοποιώ (σαλόνι με κρεβάτι, κουζίνα, μπάνιο, κλιμακοστάσιο και μπροστινή βεράντα). 3. Λόγω οικονομικής δυσκολίας δεν μπορώ να ολοκληρώσω την πίσω εξωτερική όψη (έχει γίνει μόνο πρώτο χοντρό χέρι σοβατίσματος) και τα 3 υπνοδωμάτια στο πίσω μέρος του σπιτιού που έχουν μείνει στα τούβλα. 4. Δεν έχω τοποθετήσει κάγκελα στην πίσω βεράντα του σπιτιού. 5. Έχω όμως τοποθετήσει κάγκελα στην μπροστινή βεράντα την οποία και θα χρησιμοποιώ. 6. Έχω τοποθετήσει παντού κουφώματα και πόρτες, κανένα άνοιγμα δεν είναι ανοιχτό. 7. Δεν έχω κάνει καμία απολύτως αυθαίρετη παρέμβαση στο κτίριο ή στον κήπο. 8. Έχω πληρώσει τα ένσημα για όλες τις εργασίες που έχουν γίνει. Έχω την ψιλή κυριότητα και η μητέρα μου την επικαρπία. Θα μπορέσω σε αυτό το στάδιο να κλείσω την άδεια και να πάρω το ρεύμα για να μπορέσω επιτέλους να κατοικήσω; Θεωρείται το ακίνητο "ημιτελές"; Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.