Μετάβαση στο περιεχόμενο

Panos1980

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου
  • Ειδικότητα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Η αντίρρηση του μηχανικού είναι ότι μπορεί τα τωρινά τετραγωνικά και η αποτύπωση να είναι σωστή αλλά δεν έχει τηρηθεί το περίγραμμα του αρχικου σχεδίου και άρα ότι αυτά τα 40 τετραγωνικά περίπου που είναι εκτός περιγράμματος είναι αυθαίρετα. Η μηχανικός που μου έκανε την τακτοποίηση λέει ότι είναι κτίριο πριν το 1975 και ότι η τακτοποίηση που έκανε είναι σωστή.
  2. Ο μηχανικός του αγοραστή πήρε και τα σχέδια της τακτοποίησης και της αρχικής άδειας.Δεν διαφώνησε ότι η τωρινή κατάσταση είναι σύμφωνη με την τακτοποίηση αλλά ότι το κτίριο έχει διάφορες σε σχέση με τα αρχικά σχέδια .Πράγματι όταν βλέπεις τα αρχικά σχέδια το σπίτι φαίνεται διαφορετικό σε σχέση με το πως είναι τώρα.Και ρωτώ εγώ μα για αυτό δεν κάνουμε τακτοποίηση?Για να αποτυπώσουμε την τωρινή κατάσταση του κτιρίου? Η μηχανικός που έκανε την τακτοποίηση έγραψε την τεχνική εκθεση:Η ρύθμιση αφορά αυθαίρετες παραβάσεις κατηγορίας 1 σύμφωνα με το αρθρο 96 του ν.4495/2017 εφόσον αυτές έχουν πραγματοποιηθεί πριν το ετος 1975 και πιο συγκεκριμένα :Σύμφωνα με την οικοδομικη άδεια προκειται για ισόγειο μεθ’ υπογείου οικοδομης με ολικη επιφάνεια 168,65 και ύψος 4.50 μ και βοηθητικου χώρου (γκαραζ). Στην πραγματικη κατάσταση προκειται για ισόγειο (με εσωτερικη ανισοσταθμία 1.05 μ ) συνολικού εμβαδου Ε= 181,71τ.μ (168,65 στην οικοδομικη αδεια και 13,06τ. καθ ' υπερβαση) με χρήση κατοικιας.Το υπόγειο σύμφωνα με την οικοδομική άδεια είχε εμβαδόν Ε=71.64 τ.μ. ενώ το το εμβαδόν αυτου που κατασκευαστηκε είναι Ε= 179,38τ.μ. και έχει βοηθητικη χρήση.Στην οικοδομη έχει γίνει υπερβαση καλυψης και παραβίαση πλαγιων αποστασεων Δ , ξεμπαζωμα υπογείου .Το γκαραζ της αδειας δεν έχει υλοποιηθεί.
  3. Καλημερα και χρόνια πολλά. Θα ήθελα τη άποψή σας πριν απευθυνθώ σε έναν μηχανικό για μια τρίτη γνώμη. Πουλάω ένα ακίνητο,μια μονοκατοικία με οικοδομική άδεια του 1963 και προέκυψε ένα πρόβλημα.Εγω το 2018 είχα προχωρήσει σε τακτοποίηση όπου και έχει αποτυπωθεί η τωρινή κατάσταση του κτιρίου επακριβώς. Στο έλεγχο που έκανε ο μηχανικός του υποψηφίου αγοραστή μου είπε ότι υπάρχουν προβλήματα και ότι το κτιριο ούτε να κατεδαφιστεί δεν μπορεί.Λέει ότι η άδεια του 1963 δείχνει ένα κτίριο διαφορετικό σε σχέση με αυτό που υπάρχει,ότι έχουν αλλάξει τα όρια του κτιρίου και ότι υπάρχουν 40 περίπου τετραγωνικά που δεν τα βλέπει στην αρχική άδεια και ότι πρέπει για αυτά τα 40 τετραγωνικά να γίνει μελέτη στατικής επάρκειας και ότι είναι εντελώς αυθαίρετα. Να σημειώσω ότι υπάρχει ακόμα μεγάλο υπόλοιπο συντελεστή δόμησης.Η μηχανικος που έκανε την τακτοποίηση μου λέει ότι δεν υπάρχει υποχρέωση στατικής μελέτης για κτίριο αυτής της χρονολογίας και ότι θα ξαναδεί τον φάκελο. Σας ευχαριστω.
  4. Άκυρο τελικά δεν κατάλαβα καλά εγώ.Δεν θέλει να κάνει τακτοποίηση αλλά να βγάλει άδεια .
  5. Έγινε το ραντεβού του μηχανικού μου με τη συμβολαιογράφο.Μίλησα και εγώ σήμερα με το μηχανικό και μου είπε ότι υπάρχουν κάποιες εξόφθαλμες αυθαιρεσίες και ότι ο μηχανικός που έδωσε τη βεβαίωση πιθανόν να μην πήγε ποτέ στο ακίνητο.Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συμφωνήσει με την παλιά βεβαίωση και η μόνη λύση που βλέπει είναι να πούμε ότι οι αυθαιρεσίες έγιναν μετά το παλιό συμβόλαιο και να τις τακτοποιήσουμε .Φυσικά αυτό θα κοστίσει και σε χρόνο και σε χρήμα. Θα περιμένω να δω το κόστος για όλη αυτήν την ιστορία και αναλόγως θα δω μετά αν θα κινηθώ νομικά κατά του μηχανικού που έβγαλε τη λανθασμένη βεβαίωση.
  6. Δεν έχω επικοινωνήσει ακόμα μαζί του,δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο η γιαγιά του είχε αναθέσει τη δουλειά τότε. Σήμερα έχει ραντεβού ο τωρινός μηχανικός με τον συμβολαιογράφο.Ο συμβολαιογράφος λέει ότι ο μηχανικός πρέπει να συμφωνήσει στα τετραγωνικά με τη βεβαίωση που είχε δώσει τότε ο συνάδελφος του.
  7. Μονοκατοικία είναι με ισόγειο ,υπόγειο σε οικόπεδο. Πως να γίνει αυτή η διόρθωση;Εμένα μου λένε ότι ο τωρινός μηχανικός στην ουσία βγάζει λάθος την βεβαίωση που είχε δώσει ο τοτε μηχανικός και ότι το συμβόλαιο που αποκτήσαμε το ακίνητο είναι άκυρο. Να σημείωςω ότι η γιαγιά που μας δώρισε το σπίτι δεν ζει πια.
  8. Στο συμβόλαιο που αποκτήσαμε το σπίτι τα τετραγωνικά ηταν 80 και 80 το υπόγειο και ο μηχανικός που έκανε τώρα την τακτοποίηση τα έβγαλε 89 και 87 το υπόγειο. Να σημειώσω ότι δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση στο σπίτι αυτά τα χρόνια.
  9. Καλημέρα σας θα ήθελα τη βοήθεια σας. Το 2014 έγινε δωρεά στη σύζυγο μου από τη γιαγιά της ένα ακίνητο.Όλα καλά μέχρι τώρα που αποφασίσαμε να το πουλήσουμε.Ο μηχανικός που του αναθέσαμε να μας φτιάξει όλα τα χαρτιά μας είπε ότι υπάρχουν κάποιες μικρό αυθαιρεσίες τις οποίες και τακτοποιήσαμε πληρώνοντας τα σχετικά πρόστιμα.Ήταν 3 παραβάσεις κατηγορίας 2 και 1 κατηγορίας 3.Όλα καλά λοιπόν μέχρι που φτάνουν τα χαρτιά στον συμβολαιογράφο που διαπιστώνει ότι τα δηλωθέντα τετραγωνικά στο συμβολαίου που αποκτήσαμε το ακίνητο και που υπήρχε φυσικά βεβαίωση μηχανικού δεν συμφωνούν με την τωρινή βεβαίωση μηχανικού και ότι το ακίνητο δεν μπορεί να μεταβιβαστεί. Πως μπορεί να ξεπεραστεί το πρόβλημα;Δεν είμαστε στην ίδια πόλη με τον μηχανικό που του ανέθεσα την δουλειά και υπάρχει πρόβλημα στην επικοινωνία μας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.