Μετάβαση στο περιεχόμενο

Walther580

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους γείτονες. Ίσα ίσα μου φέρνουν και τους ψήνω. Εγω ήθελα να είμαι απέναντι τους σωστός. Γίαυτο και χρεώθηκα 100+ ευρώ για φούσκα,χωνιά και καπέλο. Όχι γι εμενα, αλλά για την καλή γειτονία. Παντού χύμα τις έχουν όλοι. Ακόμη και στα μπαλκόνια. Απλά εγω σέβομαι τον διπλανό μου. Το θέμα μου είναι αν γνωρίζετε αν ένα ημιταφ με το μοτεράκια επάνω να στέλνει αέρα στη καμινάδα,ώστε να δημιουργεί καλύτερη έλξη του καπνού,θα βοηθούσε. Ή θα το βαλω μέσα στα χωνιά, που για εκεί προορίζεται ή θα το κάνω έτσι όπως στην φωτό για να γλιτώσω τις επικαθήσεις που θα έχει.
  2. Καλησπέρα. Έχω μια τροχήλατη ψησταριά αερίου στον ακάλυπτο της διπλοκατοικιας που μένω, και έχω αποκλειστική χρήση. Την ακουμπάω στον απέναντι τοίχο από την διπλοκατοικία, που συνορεύει με τον πίσω τοίχο της μονοκατοικίας του γείτονα. Για να μην ενοχλώ κανέναν με καπνούς,γιατι ψήνω αρκετά συχνά,έκανα κατά παραγγελία φούσκα και χωνιά φ150 τα οποία έφτασαν σε ύψος από το έδαφος περίπου 4 μέτρα.Δυστυχως όταν φυσήξει λιγο η καπνά παει κατευθείαν στον απο πάνω ιδιοκτήτη του πρώτου ορόφου μιας και είναι περίπου στο ίδιο ύψος η απόληξη του χωνιού μου με το μπαλκόνι του,ας είμαι και 4 μέτρα απέναντι του και επισης δεν έχω καλή φυσική ελξη. Η επιφάνεια που ψήνω είναι 70 επι 50 και η κατασκευή της φούσκας έχει το ίδιο εμβαδό και 50 πόντους ύψος,καταλήγοντας σε φ150. Η αρχή της είναι σε ύψος 50-60 πόντους από την επιφάνεια ψησίματος . Έτσι λοιπόν ψάχνω να βαλω κάποιο εξαεριστήρα στα χωνιά αλλά επειδή αυτοι που είναι υψηλής θερμοκρασιών,είναι ακριβοί, σκέφτηκα να στελνω αέρα στο χωνι σε κάποιο ύψος ώστε να δημιουργήσω καλύτερη έλξη τραβώντας την κάπνα από κάτω. Με μια κατασκευή χωνιού σε αμβλεια γωνία να στελνω αέρα. Η ερώτηση μου είναι σε τι ύψος πάνω από την φούσκα να βαλω το ειδικό χωνι με την ενσωματωμένη γωνία και ποσό μακριά να είναι το μοτερ που θα στέλνει αέρα. Παιζουν κάποιο ρόλο αυτά τα 2 που ρωτάω ή απλά να τα βαλω χαμηλά και κοντά και τελείωσε? Ευχαριστω.
  3. Didonis το θέμα είναι ότι δεν μένει καν εδώ και προχθές μου έβαλε χέρι γιατί εβαλα γλάστρα έξω από τη πόρτα μου επειδή απαγορεύεται γιατί είναι κοινόχρηστος χώρος μου ειπε. Επισης να πάρω το καρότσι του παιδιού μου μέσα και να μην το αφήνω έξω από την πόρτα μου,γιατί είναι κοινόχρηστος χώρος πάλι. Χαλάει την αισθητικη του χώρου μου λέει. Γιατί του είπα θα μας γράψει η αστυνομία μόδας τον κτηρίων? Δες το ανθρώπινα του λεω με όλη την καλή διάθεση.Με τον ενοικιαστή από πάνω είμαστε μια χαρα. Δεν έχουμε κανένα θέμα. Αυτός ήρθε να πάρει κάτι λογαριασμούς και με πήρε τηλέφωνο να μου την πει ότι και καλά απαγορεύεται. Του λεω ρε σύ μια γλάστρα είναι και το καρότσι του παιδιού μου. Δεν εμποδίζω την είσοδο στον άλλον ενοικιαστή από πάνω,τον οποίο ρώτησα πριν,και μου ειπε κανένα πρόβλημα ο άνθρωπος, και έχω θέμα με εσένα που δεν μένεις καν εδώ. Αυτός λοιπόν με έβαλε στη πρίζα να το ψάξω,γιατί τον είχα ρωτήσει μπροστά στον συμβολαιογράφο για ηλιακό και μου είχε πει τι να τον κανεις,έχεις καυστηρακι αερίου,μια χαρα θα είσαι,δεν χρειάζεσαι ηλιακό,άσε που δεν έχει χώρο κιόλας να βάλεις.Μόλις μάθω ότι είμαι οκ για τον ηλιακό του λεω να κάνει χώρο και άσε τον να τρέχει.
  4. Didonis είχα δει ότι είχε πάνελ,αλλά δεν ήξερα ότι έχει καλύψει όλο το χώρο. Δεν έχω θέμα να του πω να ξηλώσει και να μου κάνει χώρο για τον ηλιακό μου,γιατί δεν μπορεί να έχει όλη την επιφάνεια για αυτόν. Στο συμβόλαιο δεν αναφέρεται πουθενά για χρήση ταράτσας σε κάποιον ή αποκλεισμός σε κάποιον άλλον. Αναφέρει το ποσοστό μου που έχω σε κοινόχρηστα,σε φθορές,συντηρήσεις κτλ όπως επισης και στο δικαίωμα μου χρήσης των κοινόχρηστων χωρών. Και αναφερει μονο την αποκλειστική χρήση του ακάλυπτου από εμενα.
  5. (Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) Καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Μόλις αγόρασα ένα ισόγειο διπλοκατοικίας και ήθελα να βάλω ηλιακό θερμοσίφωνα στην ταράτσα. Να πω εδώ πως έχω στο συμβόλαιο γραμμένο ότι έχω αποκλειστική χρήση του ακάλυπτου χώρου,μιας και η πρόσβαση είναι μόνο από τα πίσω δωμάτια μου και όχι από το κλιμακοστάσιο. Ο χώρος αυτός έχει ήλιο τώρα το καλοκαίρι από τις 13:00 μέχρι την Δύση. Το χειμώνα θα έχει ακόμη λιγότερες ώρες έως και μηδαμινές. Ρώτησα λοιπόν τον άλλον ιδιοκτήτη,που αγόρασα το διαμέρισμα,να ανέβω στην ταράτσα να δω τι γίνεται για να βάλω ηλιακό,και μου είπε δεν γίνεται έχω ηλιακά πάνελ εγώ για ρεύμα. Βλέποντας την ταράτσα από το Google earth έχει κάνει χρήση όλης της ταράτσας με περίπου 50 ηλιακά πάνελ. Αν δεν κάνω λάθος έχει και το δικαίωμα ανέγερσης άλλου ορόφου, αλλά νομίζω δεν μπορεί να με αποκλείει από την ταράτσα για εγκατάσταση ηλιακού,που μου είχε πει ότι υπήρχε πριν αλλά όταν έβαλα εγώ τα πάνελ,δεν είχε ήλιο να δουλέψει. Το κτίριο το πήρε αυτός από κληρονομιά,όποτε και ξήλωσε τον παλιό ηλιακό και έβαλε τα πάνελ του. Μου λέει βάλε στην αυλή σου ηλιακό. Τι να κάνω? Τι δικαιώματα έχω στην ταράτσα? Δεν μπορώ να βαλω έναν ηλιακό,ειδικά στις μέρες μας? Ευχαριστώ εκ των προτέρων θα τον χρόνο σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.