Μετάβαση στο περιεχόμενο

κοντεος

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by κοντεος

  1. Σε ευχαριστώ πολύ. Η περιοχή είναι το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, η αίτηση υποβλήθηκε στις 18/10 αφορούσε τακτοποίηση διαφορετικής διαστρωμάτωσης ορόφου κατά την μεταβίβαση διαμερίσματος.
  2. Ποιος είναι ο συνήθης χρόνος έκδοσης απόφασης του ΣΑ του Άρθρου 116 παρ. 1 εδαφιο β. Ευχαριστώ. Παρατήρηση. Μη θέτεις το ίδιο ερώτημα σε πολλαπλές θέσεις για να μη κλειδώσουν όλα. Didonis
  3. Η ανάρτηση των σχεδίων Ύδρευσης και Αποχέτευσης στην Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου. Ο δικός μας (των αγοραστών) Μηχανικός λέει ΝΑΙ είναι υποχρεωτική η ανάρτηση, ο Μηχανικός των πωλητών λέει ΟΧΙ δεν είναι υποχρεωτική. Ποιο είναι το σωστό; Εγώ είμαι ο αγοραστής. Το κτίριο είναι πολυκατοικία κυρίως γραφείων στο κέντρο της Αθήνας. Ευχαριστώ.
  4. Ψάχνονται όπως και τόσοι άλλοι εδώ. Αυτή είναι και η πολύτιμη υπηρεσία εδώ το Forum. Υπάρχει η άποψη ότι για τις αυθαιρεσίες στα ακίνητα του ιστορικού κέντρου της Αθήνας δεν υποβάλλεται αίτηση στην επιτροπή γι αυτές που έγιναν πριν την καθιέρωση ιστορικού κέντρου που έγινε το 1979. Άλλη άποψη λέει όλες περνάν από επιτροπή. ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ;
  5. Έχω δύο μηχανικούς ό ένας λέει ΧΩΡΙΣ ο άλλος με επιτροπη
  6. Σε πολυκατοικία γραφείων στη οδό Μενανδρου, Αθήνα τακτοποιείται ένα διαμέρισμα για διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου προκειμένου να μεταβιβασθεί. . Η πολυκατοικία είναι εντός του ιστορικού κέντρο και η αυθαιρεσία έγινε το 1978. Θα πρέπει να περάσει από διαδικασία επιτροπής του ΣΑ ή αρκεί βεβαίωση / τεχνική εκθεση του μηχανικού. Πως αυτό αποτυπώνεται στην Ηλεκτρονική Ταυτότητα.
  7. Σε ευχαριστώ πολύ για την πολύ διαφωτιστική απάντησή σου. Ευχαριστώ και το michanikos.gr για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει.
  8. Όταν η ΔΔ για το Ε2 έγινε τον Μάρτιο του 22 έγινε πιθανόν εν αγνοία του Ε1, ο Ε1 δεν έμενε στο διαμερισμα Ε1 ούτε ενδιαφερόταν τότε να το πωλήσει.
  9. Σας ευχαριστώ πολύ. Τι γίνεται αν ο Μηχανικός είναι ο ίδιος και για το Ε2, που έγινε τον Μάρτιο του 2022, και για το Ε1 που γίνεται τώρα Σεπτ. 2022. Ευχαριστώ και πάλι.
  10. Σε έναν όροφο υπάρχουν δύο διαμερίσματα το Ε1 και το Ε2. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω το Ε1. Στην Τεχνική Έκθεση της Δήλωσης για το Ε1, ο Μηχανικός του πωλητή αναφέρει: "Η πραγματική κατάσταση των δύο διαμερισμάτων είναι ταυτόσημη με την απεικόνιση στην υπ΄ αριθ......Σύσταση Οριζοντίων Ιδιοκτησιών του Συμβολαιογράφου.......Η διαμερισμάτωση (για το Ε1) έχει ήδη τακτοποιηθεί με τη δήλωση του ν. 4495/17 του όμορου διαμερίσματος Ε2 με α/α...........(δίνει τον αριθμό)" την οποίαν έχει κάνει ο ίδιος Μηχανικός. Η Συμβολαιογράφος για το Ε1 του ζητά να δει την τακτοποίηση του Ε2 και ο μηχανικός δεν την δίνει. Δικαιούται να μην την δίνει; Και πως άλλως μπορούμε να την δούμε;
  11. (Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) Σε έναν όροφο υπάρχουν δύο διαμερίσματα με διαφορετική διαμερισμάτωση (το ένα διαμέρισμα πήρε 1 τ.μ. από το άλλο) από αυτήν στην Σύμβαση. Και οι δύο ιδιοκτήτες συμφωνούν με την υπάρχουσα πραγματική διαμερισμάτωση. Επιθυμώ να αγοράσω το ένα από τα δύο διαμερίσματα. Τι πρέπει να γίνει και πως να αποτυπωθεί στην ηλεκτρονική ταυτότητα. Σας ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.