Μετάβαση στο περιεχόμενο

Stavros76

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Stavros76

  1. Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Την θερμοκρασία αυτή την αναφέρει ως θερμοκρασία εξερχόμενου νερού της εσωτερικής μονάδας (εσωτερική μονάδα εννοεί την μονάδα της φωτό πάνω από τον συμπιεστή που στην περίπτωση μου είναι έξω). Άρα αν καταλαβαίνω καλά είναι προσαγωγής, δηλ προς τις μονάδες fan coil. Γύρισα την θερμοκρασία αυτή στο 12 από 18 που ήταν σήμερα το μεσημέρι και πλέον όταν ανοίγω κάποιο σώμα και λειτουργεί ο ανεμιστήρας ο αέρας είναι full παγωμένος σε σημείο μετά από λίγο να κρυωνεις. Το ίδιο και το πλακακι του πατώματος από όπου περνάνε οι σωληνώσεις. Γράφω και τις real time θερμοκρασίες που μου δίνει το controller της Daikin με την ρύθμιση στους 12 βαθμούς (ο συμπιεστής και ο κυκλοφόρησε ήταν ανοικτοί την στιγμή που πήρα τις μετρήσεις) Θερμοκρασία του εισερχόμενου νερού: 13,3 Θερμοκρασία εξερχόμενου νερού μετά τον εναλλάκτη θερμότητας πλάκας: 11,5 Θερμοκρασία ψυκτικού υγρού: 17,1 Εξωτερική θερμοκρασία :37 Οι ορολογίες είναι από το manual της daikin. Να χαμηλώσω κι άλλο την θερμοκρασία; Στόχος είναι η χαμηλότερη κατανάλωση καθώς χθες με ρύθμιση 18 η συνολική κατανάλωση του σπιτιου (70τμ) σε 24 ώρες έφτασε τις 24kwh που μου φαίνεται υπερβολική κατανάλωση δεδομένου ότι δεν λειτούργησε κάποια πολύ ενεργοβορα συσκευή (φούρνος, εστία κλπ). Σας ευχαριστώ και πάλι.
  2. Καλησπέρα. Έχω μια Daikin Altherma 1 εγκατεστημένη από το 2013 στο σπίτι της συντρόφου μου που μετακόμισα προσφατα. Σχετικά με την λειτουργία ψύξης έχει εύρος θερμοκρασίας νερού 5 - 22 βαθμούς Κελσίου. Δεν υπάρχει κεντρικός θερμοστάτης στο σπίτι αλλά κάθε σώμα fan coil έχει τον δικό του θερμοστάτη (περιστροφικό όχι ψηφιακό). Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία νερού που πρέπει να ρυθμίσω; Μέχρι τώρα η σύντροφός μου είχε επιλεγμένη θερμοκρασία 18-19 βαθμούς αλλά παρατηρώ ότι ο συμπιεστής δουλεύει πολύ συχνά. Ανάβει για λίγο, σβήνει για λίγο κλπ. Σκέφτομαι μήπως η συσκευή λειτουργήσει πιο οικονομικα αν επιλεξω χαμηλοτερη θερμοκρασία νερού (π.χ 10 βαθμους) και ρυθμίζοντας τα σώματα σε θερμοκρασία που θα είμαστε ανετα. Το σπίτι είναι 70τμ και υπάρχουν τέσσερα σώματα fan coil. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.