Μετάβαση στο περιεχόμενο

CompScience

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

1 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Η Hitachi s80 έχει minimum ποσότητα νερού τα 50 λίτρα έχεις δεν έχεις backup heater. Ευτυχώς που έχω 80 και τα defrost είναι αβίαστα.
  2. Το buffer 80λιτρα υπάρχει ήδη απλώς είναι συνδεδεμένο στα επιστρεφομενα. Αυτην την λύση που προτείνετε την γνωρίζω απλώς δεν ξέρω αν ειναι καλυτερη εναντι αυτής που έχω ήδη. Επίσης αν συνδεθεί όπως λέτε θα πιάσω την μεγιστη παροχή ή περίπου την μέγιστη;
  3. Το madoka αξίζει όλα τα λεφτά εχουμε δει με φίλο που έβαλε Daikin τρελή εξοικονόμηση με την εσωτερική αντιστάθμιση. Υπάρχει βεβαια ένα πεπλο μυστηρίου στην Hitachi Για αυτά τα πράγματα. Δεν ξερω ποιος ειναι ο βέλτιστος τρόπος συνδεσης αντλίας με 2 αυτονομίες, ψάχνω για μια λύση μη κοστοβορά.
  4. Δλδ η hitachi Στον δικό της θερμοστάτης έχει διαφορικό 0.5; Το εχω δεί είναι πολύ το +1 γιατί βρίσκει πιο κρύα τα νερά. Απλώς ηθελα να δώ τι κανει ο θερμοστατης της hitachi γιατί δεν το έβρισκα σε maual κατι τετόιο. Επίσης γνωρίζετε αν κανει και εσωτερική αντισταθμιση με το θερμοτάστη; Νομίζω αφαιρεί 4 βαθμούς από το νερό προσαγωγής. Ευχαριστώ.
  5. Να κάνω μια ερωτηση. Ας υποθέσουμε οτι μια αντλία είναι συνδεδεμένη και το καντραν της το χειριζομαστε μονο για να την λειτουργούμε και όχι ώς θερμοστατης. Χρησιμοποιούμε δλδ 2 θερμοστατες χώρου (2 αυτονομίες για σπίτι ~200τμ) για να ανοίγουμε και κλείνουμε την αντλία. Εχοντας δλδ τους 2 θερμοστάτες, τι διαφορικό θα βαζατε στον θερμοστάτη +0.5 +0.6 +1. Υπόψην η αντλία ειναι συνδεδεμένη με σώματα καλοριφέρ.
  6. για να γυρνα τα νερα και να μενει ανοικτη η πλακετα καπου εχει mode να κλεινει το ειχε βτρει ενας φιλο; η hitachi to εχει στο deep switch 4.
  7. Η αντλία της Hitachi για τον κυκλοφορητή willo που έχει δίνει Μαξ 3.2 για 16αρα αντλία. Flow error βγάζει αν πέσει κάτω από 1.2 το μίνιμουμ δλδ. Πιστεύει δλδ ότι έχει flow error. Είμαστε πάντα στην πρώτη περίπτωση. Επίσης ξαναλέω ότι οι αντλίες Hitachi δίνουν και απαιτούν σύμφωνα με το μανουαλ 1 και 1/4. Η αλήθεια είναι ότι μου δίνει περισσότερα Σταρτ στοπ και όλα αυτά είναι στην κατηγορία καλή εγκατάσταση της αντλίας. Πολλοί μηχανικοί δεν δίνουν καμία σημασία στην παροχή.
  8. Πάντως είναι κρίμα να δίνουν τόσο καλά μηχανήματα και να δίνει παρελκόμενα την συγκεκριμένη τριοδη κόβει την μισή παροχή και καλό θα ήταν να την αλλάξουν σύντομα. Επίσης απ' ότι κατάλαβα τους μηχανικούς δεν το ξέρουν ούτε τους πολύ νοιάζει η παροχή συγκεκριμένος μου είπε "δεν πειράζει κάποια στιγμή θα πιάσεις θερμοκρασία" Κάποιος άλλος μου είπε "δεν πειράζει αν έχει μικρότερη διατομή θα πιάσει μεγαλύτερη ταχύτητα και στο τέλος θα είναι το ίδιο" ο δεύτερος μηχανολόγος ΤΕΙ νομίζω. Τα μανομετρικα κλπ που λέτε τα γνωρίζω και τα έχω αναφέρει δεν πολύ νοιάζει κανέναν να σας πω την αλήθεια.
  9. Δεν διαφωνώ σε κανένα σημείο με αυτά που λέτε. Εγώ για την hitachi ρωτάω. Ας μας διαφωτίσει καποιος φωστήρας της hitachi τι παροχή πιάνει με την τρίοδη που προτίνει η ίδια η Hitachi. Εντωμεταξύ στο μηχανημα μου, που την εβαλα (ακολουθησα τις οδηγίες της Hitachi Δλδ) με το ζόρι πιάνει 1.90m3/h Ενώ με το μανομετρικό που έχω περίμενα περίπου στα 2.8m3/h άλλο ένα μικρό διαμέρισμα δλδ. Εχει διαγραμμα παροχής μανομετρικού το installation manual.
  10. Η διαστασιολογηση χρειάζεται μηχανικό. Το μετεωρολογικό μοντέλο, η επιλογή του Hitachi μοντέλου και ακόμη και η υποτυπώδης υδραυλική σύνδεση δεν το λες και λίγο πόσο μάλλον η εκτίμηση καταναλωσης. Και ερχομαι στο μεγάλο θέμα για τις hitachi Αντλίες όποιος μηχανικός αν μπορεί ας το απαντήσει το σύστημα αυτό (Hitachi toolkit) στο τέλος προτείνει παρελκόμενα π.χ. τριοδη βανα για την σύνδεση ΖΝΧ + αντλίας (και μάλιστα δεν το κανει μονο αυτό αλλά και η επίσημη αντριποσωπία). Στις ηλεκτρικές τρίοδες βάνες λοιπόν προτείνει την atw-3wv-01 https://www.google.com/search?q=atw-3wv-01&oq=atw+&aqs=chrome.1.69i57j35i39l2j0i512j0i20i263i512j0i512l5.2087j0j1&sourceid=chrome&ie=UTF-8 η οποία είναι μερικού περάσματος αν σας την στείλω και φωτό θα δείτε ότι επιτρέπει το πολύ Φ16-δ18 περασμα περίπου. Πως γίνεται να πιασεις την μέγιστη ροή του μηχανήματος ; Οποιος μπορεί ειδικά μηχανολογος ας μας διαφωτίσει.
  11. Αφιερωμενο σε ολους τους μηχανικούς και μη το εργαλείο της Hitachi για οικονομική μελέτη/υδραυλική/κλπ για την πόλη που μένει ο καθένας μας https://www.hitachi-hitoolkit.com/yutaki/login https://www.hitachi-hitoolkit.com/yutaki/login
  12. Υποάρχουν και οι υψηλών θερμοκρασιών π.χ. hitachi που δίνουν σταθερα 16kw μεχρι -20 βαθμούς κελσίου χωρίςα τντιστάσεις. Τα defrost βέβαια δεν μπορείς να τα αποφύγεις. Κεφ 1. Σωστή διαστασολογηση μονο από μηχ. μηχανικό. Κεφ. 2 Σωστή υδραυλική εγκατάσταση. Κεφ. 3. Σωστή εγκατασταση της αντλίας Κεφ. 4 Σωστή χρήση της αντλίας Κεφ. 5. Σωστή συντήρηση αντλίας αυτά ειναι τα κεφάλαια που πρέπει νομίζω να γράψουμε με πολλές πολλές υποενοτητες βέβαια αν θελετε να συνυεισφέρετε να ανοίξω ενα Google Doc και σε καμιά εβδομάδα να αρχίζω να γράφω. Εχετε δίκο για την Daikin τόσο περίπου είναι το installation manual. Πόσοι μηχανικοί άραγε αφήνουν το μηχανήμα 1 μερα στο ρευμα χωρίς να κάνουν εκκίνηση; (Το αναφέρει μέσα το manual που λετε όπως ακριβώς το λέω).
  13. Σοβαροί μηχανολογοι στα Γιαννενα δεν ξερουν καν α) Πόσες ιντσες βγαζει μια αντλία. β) Δεν έχουν διαβάσει το μανουαλ ποτέ και ούτε καν ξερουν που βρίσκεται. γ) Οσον αφο΄ρα την hitachi δεν ξερουν τι είναι το Eco program στο water pump, τι είναι Gradient καμπύλη 1.1, 1.2 π.χ η κλίση της καμπύλης αντιστάθμησης, τι είναι τα points και πω΄ς πρεέπι να τα χειριστούμε. δ) Τι είδους τριοδη πόσες ίσντες και το σημαντικοτερο αν η τρίοδη που βάζουμε είναι ολικής η μερικής παροχής. θα μπορουσα να αφιερωσω πολλές σελίδες αλλά δυστηχώς δεν έχω χρόνο, με το καιρό θα το κανω θα γραψω ενα 10σελιδο "Καλοί τροποι σύνδεσης και λειτουργίας Hitachi Αντλιών" Επίσης ολα αυτά που γράφω τα εχω συζητησει με τρεις TOP (υποτίθεται Για Hitachi) μηχανικούς (δεν υπάρχουν και άλλοι). Αν γραψω και τι κανουν οι υδραυλικοί θα χαθούμε.
  14. Νομίζω έχει νοημα να το κανουμε αυτό μόλις πιασει λίγο το κρύο, π.χ. για Γιανεννα από 15 Νοέμβρη και μετά. Εχω βάλει μια υψηλών 16KW Στο σπίτι ~200τμ και παρατηρώ ότι μου κανει αρκε΄τα start/stop σε θερμοκρασιες οκτωμβριου γιατι έχει π..χ θερμ. ~17. Ειναι αναπουκτο αυτό νομίζω γιατι ειναι πολύ μεγάλη η αντλία για το σπίτι σε αυτές τις θεμροκρασίες. Επίσης η Hitachi που έχω έχει ενα night shift που κανει control το Capacity αλλά οποιον και να εχω ρωτήσει δεν το ξερει. ΚΑλά οι μηχανολογοι ούτε καν ξερουν τα στοιχεία που σας λέω. Καποια στιγμή θα σας πώ την εμπειρία μου από μηχαναολογους που εγκαθιστούν Hitachi Αντλίες να τραβατε τα μαλλιά σας, ούτε τα βασικά δεν ξερουν π.χ. την παροχή που βγαζει ενα μηχανημα και ποσο σημαντική είναι και άλλα πολλά ευτράπελλα.
  15. Δλδ πάμε σε συνεχόμενη 24ωρη λειτουργία εννοώ βαζεις τον θερμοστατη λιγο πάνω να λειτουργεί ολη μερα και παίζεις την αντιστάθμιση ίσα που να ζεσταίνει ; (λιγο παραπάνω)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.