Μετάβαση στο περιεχόμενο

CompScience

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από CompScience

  1. 2 hours ago, kostasinjeyan said:

    Σήμερα έψαχνα να δω κάποιες ρυθμίσεις στο manual της LG και επειδή δεν το έβρισκα κατέβασα το πιο πρόσφατο.

    Με έκπληξη παρατήρησα το παρακάτω που είμαι σχεδόν βέβαιως ότι δεν αναγράφονταν στα παλιότερα.

    image.png.5d759b9b498982a133538eff26bc8c19.png

     

    και για του λόγου αληθές βρήκα και ένα παλιότερο που λέει ένα ξερό "minimum total water volume 20L"

    image.png.e6510e49ef1410c85ce2989dd9ca204e.png

    Η Hitachi s80 έχει minimum ποσότητα νερού τα 50 λίτρα έχεις δεν έχεις backup heater. Ευτυχώς που έχω 80 και τα defrost είναι αβίαστα.

  2. 22 hours ago, antloukidis said:

    Προτείνω σύνδεση της ΑΘ σε πρωτεύον κύκλωμα με διαχωριστή και των 2 αυτονομιών σε δευτερεύον.

    Εκκίνηση της ΑΘ όποτε μπαίνει σε λειτουργία κάποια αυτονομία και παραγωγή θερμοκρασίας νερού σύμφωνα με καμπύλη αντιστάθμισης.

    Το buffer 80λιτρα υπάρχει ήδη απλώς είναι συνδεδεμένο στα επιστρεφομενα. Αυτην την λύση που προτείνετε την γνωρίζω απλώς δεν ξέρω αν ειναι καλυτερη εναντι αυτής που έχω ήδη. Επίσης αν συνδεθεί όπως λέτε θα πιάσω την μεγιστη παροχή ή περίπου την μέγιστη;

  3. 43 minutes ago, mechpanos said:

    Για το διαφορικό σε γενικές γραμμές το καλύτερο είναι να γίνει μια σωστή ρύθμιση της καμπύλης αντιστάθμισης και να παίζει μπάλα το σύστημα από εκεί, και ο θερμοστάτης να υπάρχει μόνο σαν "ασφαλείας" ή χειριστήριο...
    Όμως με 2 αυτονομίες όντως είναι λίγο περίεργα τα πράγματα, γιατί οι 2 χώροι μπορεί να "ακούνε" διαφορετικά!
    Οπότε κι εγώ θα έτεινα σε όσο το μικρότερο διαφορικό για να έχει καλή απόκριση το σύστημα.

    Εγώ ήθελα να βάλω θερμοστάτη στον όροφο, μόνο και μόνο για 2ο χειριστήριο (το κανονικό το έχω στο ισόγειο), αλλά έβαλα το wi fi module και αποφάσισα να δουλεύω την αντλία μόνο με την αντιστάθμιση, έτσι κι αλλιώς έχουν θερμοστάτες επάνω τα fan coil οπότε έχω στην ουσία "αυτονομία" ανά χώρο...
    Η εσωτερική αντιστάθμιση όμως, είναι καλή φάση, και θα επανεξετάσω αν αξίζει τελικά τα 150-200€ που έχει ο Madoka της Daikin...Επίσης δίνει μια καλύτερη ας το πούμε "εργονομία" για τον μη εξοικειωμένο χρήστη, καθώς αλλιώς είναι να βλέπεις στο χειριστήριο ότι ζητάς πχ 21 βαθμούς, αλλιώς να βλέπει 0 απόκλιση από την αντιστάθμιση (που ο μη εξοικειωμένος δεν έχει ιδέα τι σημαίνει και τι θα κάνει το 0, +1...+5, -1...-5 που σου δίνει την δυνατότητα να ρυθμίσεις)...

    Το madoka αξίζει όλα τα λεφτά εχουμε δει με φίλο που έβαλε Daikin τρελή εξοικονόμηση με την εσωτερική αντιστάθμιση. Υπάρχει βεβαια ένα πεπλο μυστηρίου στην Hitachi Για αυτά τα πράγματα. 

    Δεν ξερω ποιος ειναι ο βέλτιστος τρόπος συνδεσης αντλίας με 2 αυτονομίες, ψάχνω για μια λύση μη κοστοβορά.

  4. 55 minutes ago, georges81 said:

    για μέα το 1 είναι είναι πολύ. το βλέπω απο τη hitachi μου θα προτιμούσα 0.5.

     

    Δλδ η hitachi Στον δικό της θερμοστάτης έχει διαφορικό 0.5; 

    Το εχω δεί είναι πολύ το +1 γιατί βρίσκει πιο κρύα τα νερά. Απλώς ηθελα να δώ τι κανει ο θερμοστατης της hitachi γιατί δεν το έβρισκα σε maual κατι τετόιο.

    Επίσης γνωρίζετε αν κανει και εσωτερική αντισταθμιση με το θερμοτάστη;

    Νομίζω αφαιρεί 4 βαθμούς από το νερό προσαγωγής.

     

    Ευχαριστώ.

     

  5. Να κάνω μια ερωτηση.

    Ας υποθέσουμε οτι μια αντλία είναι συνδεδεμένη και το καντραν της το χειριζομαστε μονο για να την λειτουργούμε και όχι ώς θερμοστατης. Χρησιμοποιούμε δλδ 2 θερμοστατες  χώρου (2 αυτονομίες για σπίτι ~200τμ) για να ανοίγουμε και κλείνουμε την αντλία.

    Εχοντας δλδ τους 2 θερμοστάτες, τι διαφορικό θα βαζατε στον θερμοστάτη +0.5 +0.6 +1.

    Υπόψην η αντλία ειναι συνδεδεμένη με σώματα καλοριφέρ.

     

  6. 5 hours ago, mechpanos said:

    Μιας και μιλάμε για start/stop... Προχθές το βράδυ, μου λέει η σύζυγος "Πάνο κρυώνω το βράδυ βάλε θέρμανση"... Εν τω μεταξύ το σπίτι 21 βαθμούς λέμε τώρα... Ας βάλω λέω, έτσι για να δω τι θα γίνει...
    Και βάζω τα fan coil στους 22, ξεκινάει η αντλία (πρώτο άναμμα για θέρμανση φέτος, και την είχα ανάψει άλλη μια φορά πέρυσι δοκιμαστικά, 2 φορές δηλαδή έχει δουλέψει θέρμανση)... Πάει τα νερά στους 45, τα fan coil μετά από λίγο έπιασαν θερμοκρασίες και έκοψαν τα fan...δεν έχω βάλει 2οδες, οπότε συνέχισε και περνούσε ζεστό νερό μέσα από το στοιχείο...Αυτό που παρατήρησα, είναι ότι η αντλία σε αυτές τις θερμοκρασιακές συνθήκες, κάνει όντως κάποια start stop και μάλλον έχω την εξήγηση την οποία θα ήθελα να επιβεβαιώσω και με άλλους χρήστες και συναδέλφους...
    Έχουμε λοιπόν εξωτερική γύρω στους 16-17, χαλαρές συνθήκες για την αντλία, μέσα τα fan να έχουν κόψει οπότε από ένα σημείο κι έπειτα το ΔΤ το πιάνει για πλάκα και, επειδή δεν μπορεί να πέσει άλλο κάτω από 1kw (μέγιστη απορροφά γύρω στο 4.7 βάσει manual αν θυμάμαι καλά), γυρνάει τα νερά για λίγο έτσι και μετά κόβει για κάνα τέταρτο, ώσπου πέφτει η θερμοκρασία των νερών και ξαναρχίζει.
    Βέβαια αυτό που παρατήρησα είναι ότι έτσι δεν έχει νόημα να την δουλεύεω, με την έννοια ότι τα fc είχαν κόψει από νωρίς, η θερμοκρασία μέσα στο σπίτι δεν έπεσε ούτε ένα βαθμό ώστε να ξαναπάρουν μέχρι το πρωί, καταναλώθηκαν 8kwh ενέργειας που πραγματικά δεν ξέρω πού πήγαν, μάλλον ίσα για να γυρίζει ο κυκλοφορητής τα νερά :)

     

    Στιγμιότυπο στις 2022-11-04 15-40-16.png

    για να γυρνα τα νερα και να μενει ανοικτη η πλακετα καπου εχει mode να κλεινει το ειχε βτρει ενας φιλο; η hitachi to εχει στο deep switch 4.  

  7. 21 ώρες πριν, antloukidis said:

    Για ΑΘ 16 KW θεωρώ σωστή και απαραίτητη παροχή 2,8 - 3,4 κμ/ώρα.

    Με μικρότερη παροχή πιθανότατα θα βγάζει alarm ή δεν θα δουλεύει σωστά το inverter (θα κάνει πολλά start - stop)

    Η αντλία της Hitachi για τον κυκλοφορητή willo που έχει δίνει Μαξ 3.2 για 16αρα αντλία.

     

    Flow error βγάζει αν πέσει κάτω από 1.2 το μίνιμουμ δλδ. Πιστεύει δλδ ότι έχει flow error.

     

    19 ώρες πριν, antloukidis said:

    Στο θέμα της επιλογής του μεγέθους της τρίοδης, έχω να πω τα εξής.

    1. Αν η τρίοδη προορίζεται να δουλεύει στα δύο άκρα της (να στέλνει νερό κάποιες στιγμές για ΖΝΧ και κάποιες άλλες για τα θερμ. σώματα) απαιτείται τρίοδη ίσης διατομής με τους σωλήνες και όλικής διατομής αν είναι δυνατόν.

    2. Αν πρόκειται να δουλεύει με ηλεκτροκινητήρα modulating, ώστε να κάνει ρύθμιση παροχής (τμήμα παροχής για ΖΝΧ και τμήμα για ΘΣ) τότε πρέπει να είναι αρκετά μικρότερη. Εμπειρικά (rule of thumb που λένε οι Εγγλέζοι) θα πρέπει να είναι ένα ή δύο μεγέθη συνήθως, μικρότερου μεγέθους (είναι επιθυμητό να έχει μεγάλη σχετικά πτώση πίεσης = μικρό Kv)

    Είμαστε πάντα στην πρώτη περίπτωση. Επίσης ξαναλέω ότι οι αντλίες Hitachi δίνουν και απαιτούν σύμφωνα με το μανουαλ 1 και 1/4. 

     

    Η αλήθεια είναι ότι μου δίνει περισσότερα Σταρτ στοπ και όλα αυτά είναι στην κατηγορία καλή εγκατάσταση της αντλίας. Πολλοί μηχανικοί δεν δίνουν καμία σημασία στην παροχή. 

  8. 3 hours ago, antloukidis said:

    Η παροχή που πιάνει ένας κυκλοφορητής σε κάποιο δίκτυο εξαρτάται από την καμπύλη λειτουργίας του και το συνολικό μανομετρικό όλου του δικτύου και όχι μόνο ενός εξαρτήματος.

    Η Hitachi , και οποιοσδήποτε κατασκευαστής, είναι αδύνατο να γνωρίζει το συνολικό μανομετρικό του δικτύου που θα τοποθετηθεί η ΑΘ.

    Η συνιστώμενη παροχή από τον κατασκευαστή μιας ΑΘ είναι περίπου 3 ή 4 φορές μεγαλύτερη από την συνιστώμενη παροχή ενός δικτύου με θερμαντικά σώματα.

    Υ.Γ. Δεν έχω καμμία σχέση με Hitachi ή με οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή ΑΘ. Όλα τα ανωτέρω ισχύουν για όλες ανεξαιρέτως τις ΑΘ.

    Πάντως είναι κρίμα να δίνουν τόσο καλά μηχανήματα και να δίνει παρελκόμενα την συγκεκριμένη τριοδη κόβει την μισή παροχή και καλό θα ήταν να την αλλάξουν σύντομα. 

    Επίσης απ' ότι κατάλαβα τους μηχανικούς δεν το ξέρουν ούτε τους πολύ νοιάζει η παροχή συγκεκριμένος μου είπε "δεν πειράζει κάποια στιγμή θα πιάσεις θερμοκρασία" 

    Κάποιος άλλος μου είπε "δεν πειράζει αν έχει μικρότερη διατομή θα πιάσει μεγαλύτερη ταχύτητα και στο τέλος θα είναι το ίδιο" ο δεύτερος μηχανολόγος ΤΕΙ νομίζω.

    Τα μανομετρικα κλπ που λέτε τα γνωρίζω και τα έχω αναφέρει δεν πολύ νοιάζει κανέναν να σας πω την αλήθεια. 

  9. 2 hours ago, mechpanos said:

    Την παροχή σε μια αντλία, την βρίσκεις από το διάγραμμα Q-H (παροχής - μανομετρικού).
    Η αλλαγή διατομής πράγματι αυξάνει λίγο το μανομετρικό, αλλά είναι πολύ σημειακό σε σχέση με όλο το μήκος σωλήνωσης της εγκατάστασης. Το ίδιο γίνεται και στην Daikin όπου η ESBE τρίοδη που δίνει με το κιτ ΖΝΧ, είναι επίσης 1". Επομένως δεν τίθεται θέμα μη επίτευξης παροχής.

    Δεν διαφωνώ σε κανένα σημείο με αυτά που λέτε. Εγώ για την hitachi ρωτάω.

    Ας μας διαφωτίσει καποιος φωστήρας της hitachi τι παροχή πιάνει με την τρίοδη που προτίνει η ίδια η Hitachi. 

    Εντωμεταξύ στο μηχανημα μου, που την εβαλα (ακολουθησα τις οδηγίες της Hitachi Δλδ) με το ζόρι πιάνει 1.90m3/h Ενώ με το μανομετρικό που έχω περίμενα περίπου στα 2.8m3/h άλλο ένα μικρό διαμέρισμα δλδ. Εχει διαγραμμα παροχής μανομετρικού το installation manual.

     

     

  10. 22 hours ago, mechpanos said:

    Καλά υδραυλική μελέτη δεν την λες...και βγάζει και λίγο ότι να'ναι στην διαστασιολόγηση...Αλλά είναι ωραίο εργαλείο, αν ξέρεις πώς να το χρησιμοποιήσεις!

    Η διαστασιολογηση χρειάζεται μηχανικό. Το μετεωρολογικό μοντέλο, η επιλογή του Hitachi μοντέλου και ακόμη και η υποτυπώδης υδραυλική σύνδεση δεν το λες και λίγο πόσο μάλλον η εκτίμηση καταναλωσης.

    Και ερχομαι στο μεγάλο θέμα για τις hitachi Αντλίες όποιος μηχανικός αν μπορεί ας το απαντήσει το σύστημα αυτό (Hitachi toolkit) στο τέλος προτείνει παρελκόμενα π.χ. τριοδη βανα για την σύνδεση ΖΝΧ + αντλίας (και μάλιστα δεν το κανει μονο αυτό αλλά και η επίσημη αντριποσωπία).

    Στις ηλεκτρικές τρίοδες βάνες λοιπόν προτείνει την atw-3wv-01   

    https://www.google.com/search?q=atw-3wv-01&oq=atw+&aqs=chrome.1.69i57j35i39l2j0i512j0i20i263i512j0i512l5.2087j0j1&sourceid=chrome&ie=UTF-8

    η οποία είναι μερικού περάσματος αν σας την στείλω και φωτό θα δείτε ότι επιτρέπει το πολύ Φ16-δ18 περασμα περίπου. 

    Πως γίνεται να πιασεις την μέγιστη ροή του μηχανήματος ; 

    Οποιος μπορεί ειδικά μηχανολογος ας μας διαφωτίσει.

  11. On 10/26/2022 at 5:06 PM, mechpanos said:

    Θα ήταν ένα χρήσιμο guide όντως. Θα μας βγει ένα τεχνικό εγχειρίδιο, να το κάνουμε copyright και να το εκδώσουμε, αν είναι :)

    Για την έναρξη αντλίας δεν ξέρω πόσοι το κάνουν, ότι το ξέρουν το ξέρουν όμως! Εμένα μου είπε το κατάστημα που την πούλησε, όταν την βάλεις κοίτα μην σηκώσεις ασφάλειες και ξεκινήσεις κατευθείαν δοκιμαστική λειτουργία... βέβαια έτσι κι αλλιώς, εγώ όταν την έβαλα είχα το βιβλίο ανοιχτό και κάποιες ώρες σκάλιζα τα μενού και μελετούσα ρύθμιση προς ρύθμιση, και να ήθελα δεν θα μπορούσα να την λειτουργήσω άμεσα.
    Τώρα δεν αμφιβάλω ότι υπάρχουν εγκαταστάτες που δεν πειράζουν καν τις ρυθμίσεις, εκτελούν το wizard πρώτης εκκίνησης, κάνουν μια δοκιμαστική λειτουργία να γυρίσουν τα νερά για να κάνουν μια εξαέρωση το κύκλωμα και άντε γεια...

    Αφιερωμενο σε ολους τους μηχανικούς και μη 

    το εργαλείο της Hitachi για οικονομική μελέτη/υδραυλική/κλπ για την πόλη που μένει ο καθένας μας

    https://www.hitachi-hitoolkit.com/yutaki/login

    https://www.hitachi-hitoolkit.com/yutaki/login

    • Like 1
  12. On 22/3/2022 at 3:33 ΜΜ, mechpanos said:

     

     

    Μετά τις παρεμβάσεις, πόσες είναι οι απώλειες της κατοικίας, έχει γίνει μελέτη; Από εκεί ξεκινάμε.
    Η αντλία δουλεύει και κάτω από τους μηδέν αλλά με χαμηλότερη ισχύ και χαμηλότερο cop και δεν προλαβαίνει γιατί κάνει συνέχεια κύκλους defrost. Τότε βάζει μπροστά και αντιστάσεις (αν έχει) και γίνεται το έλα να δεις από κατανάλωση. Εν τω μεταξύ 16 kw είναι η ονομαστική απόδοση της αντλίας η οποία δίνεται συνήθως στους 7oC. Στους μηδέν πέφτει στο 12-13-14, εκεί...συν αυτό με τα defrost...γι' αυτό δεν σηκώνει! Το buffer θα έπρεπε να βοηθάει, βέβαια, ώστε όσο κάνει defrost η αντλία, να έχει επαρκή νερά για να γυρίσει στο κύκλωμα, ίσως ήθελε και μεγαλύτερο.

    Υποάρχουν και οι υψηλών θερμοκρασιών π.χ. hitachi που δίνουν σταθερα 16kw μεχρι -20 βαθμούς κελσίου χωρίςα τντιστάσεις. Τα defrost βέβαια δεν μπορείς να τα αποφύγεις.

     

    13 ώρες πριν, mechpanos said:

    Ναι μόνο που 10 σελίδες πραγματικά δεν θα φτάσουν...Ενδεικτικά, το reference guide της Daikin για παράδειγμα που εγκατέστησα εγώ, ήταν καμία 200ριά σελίδες...και δεν τα είχε και όλα, μέσα!!! Είναι τόσες πολλές οι παράμετροι που διαφοροποιούνται από εγκατάσταση σε εγκατάσταση που πρέπει να λάβει υπόψη του ένας μηχανικός, που πραγματικά 10 σελίδες θα ήταν μόνο η εισαγωγή για κάποιες γενικές "καλές πρακτικές", μετά αν πάμε για να το εξειδικεύσουμε για κάθε περίπτωση ξεφύγαμε!!! 
    Αλλά θα είναι καλό για να αποφεύγονται τουλάχιστον πρακτικές όπως διαπίστωσα εγώ από εγκαταστάτες, τύπου "βάλε το θερμοκρασία προσαγωγής 55o και άστο" που αυτούς τους γλιτώνει από βάσανα καθώς το σπίτι ζεσταίνεται, "ακούει" γρήγορα και λένε τι ωραία ρύθμισε την αντλία ο εγκαταστάτης, "σκοτώνει"!! :)

    Κεφ 1. Σωστή διαστασολογηση μονο από μηχ. μηχανικό.

    Κεφ. 2 Σωστή υδραυλική εγκατάσταση.

    Κεφ. 3. Σωστή εγκατασταση της αντλίας

    Κεφ. 4 Σωστή χρήση της αντλίας

    Κεφ. 5. Σωστή συντήρηση αντλίας

    αυτά ειναι τα κεφάλαια που πρέπει νομίζω να γράψουμε με πολλές πολλές υποενοτητες βέβαια αν θελετε να συνυεισφέρετε να ανοίξω ενα Google Doc και σε καμιά εβδομάδα να αρχίζω να γράφω.

     

    13 ώρες πριν, mechpanos said:

    Ναι μόνο που 10 σελίδες πραγματικά δεν θα φτάσουν...Ενδεικτικά, το reference guide της Daikin για παράδειγμα που εγκατέστησα εγώ, ήταν καμία 200ριά σελίδες...και δεν τα είχε και όλα, μέσα!!! Είναι τόσες πολλές οι παράμετροι που διαφοροποιούνται από εγκατάσταση σε εγκατάσταση που πρέπει να λάβει υπόψη του ένας μηχανικός, που πραγματικά 10 σελίδες θα ήταν μόνο η εισαγωγή για κάποιες γενικές "καλές πρακτικές", μετά αν πάμε για να το εξειδικεύσουμε για κάθε περίπτωση ξεφύγαμε!!! 
    Αλλά θα είναι καλό για να αποφεύγονται τουλάχιστον πρακτικές όπως διαπίστωσα εγώ από εγκαταστάτες, τύπου "βάλε το θερμοκρασία προσαγωγής 55o και άστο" που αυτούς τους γλιτώνει από βάσανα καθώς το σπίτι ζεσταίνεται, "ακούει" γρήγορα και λένε τι ωραία ρύθμισε την αντλία ο εγκαταστάτης, "σκοτώνει"!! :)

    Εχετε δίκο για την Daikin τόσο περίπου είναι το installation manual. 

    Πόσοι μηχανικοί άραγε αφήνουν το μηχανήμα 1 μερα στο ρευμα χωρίς να κάνουν εκκίνηση; (Το αναφέρει μέσα το manual που λετε όπως ακριβώς το λέω). 

  13. Σοβαροί μηχανολογοι στα Γιαννενα δεν ξερουν καν

    α) Πόσες ιντσες βγαζει μια αντλία.

    β) Δεν έχουν διαβάσει το μανουαλ ποτέ και ούτε καν ξερουν που βρίσκεται.

    γ) Οσον αφο΄ρα την hitachi δεν ξερουν τι είναι το Eco program στο water pump, τι είναι Gradient καμπύλη 1.1, 1.2 π.χ η κλίση της καμπύλης αντιστάθμησης, τι είναι τα points και πω΄ς πρεέπι να τα χειριστούμε.

    δ) Τι είδους τριοδη πόσες ίσντες και το σημαντικοτερο αν η τρίοδη που βάζουμε είναι ολικής η μερικής παροχής.

    θα μπορουσα να αφιερωσω πολλές σελίδες αλλά δυστηχώς δεν έχω χρόνο, με το καιρό θα το κανω θα γραψω ενα 10σελιδο "Καλοί τροποι σύνδεσης και λειτουργίας Hitachi Αντλιών"

    Επίσης ολα αυτά που γράφω τα εχω συζητησει με  τρεις TOP (υποτίθεται Για Hitachi) μηχανικούς (δεν υπάρχουν και άλλοι).

    Αν γραψω και τι κανουν οι υδραυλικοί θα χαθούμε.

     

  14. 36 minutes ago, mechpanos said:

    Κάπως έτσι. Όχι τραγικά επάνω, απλά αν θες 20 τον αφήνεις 21, για να μπορέσεις να δεις τι κάνει η αντλία και να παίξεις με την καμπύλη. Αν δεις ότι κόβει από θερμοστάτη, πάει να πει ότι έχεις περιθώριο να χαμηλώσεις λίγο την θερμοκρασία νερού στις δεδομένες εξωτερικές θερμοκρασίες που έκοψε. Και σιγά σιγά αφού το φτιάξεις, στην ουσία ο έλεγχος της θερμοκρασίας θα γίνεται μέσα από την συνεχή μεταβολή της θερμοκρασίας των νερών, με λιγότερα start/stop και υψηλότερα COP. Τον θερμοστάτη θα τον έχεις σαν ένα δεύτερο αισθητήριο ασφαλείας.

    Νομίζω έχει νοημα να το κανουμε αυτό μόλις πιασει λίγο το κρύο, π.χ. για Γιανεννα από 15 Νοέμβρη και μετά. Εχω βάλει μια υψηλών 16KW Στο σπίτι ~200τμ και παρατηρώ ότι μου κανει αρκε΄τα start/stop σε θερμοκρασιες οκτωμβριου γιατι έχει π..χ θερμ. ~17. Ειναι αναπουκτο αυτό νομίζω γιατι ειναι πολύ μεγάλη η αντλία για το σπίτι σε αυτές τις θεμροκρασίες. 

     

    Επίσης η Hitachi που έχω έχει ενα night shift που κανει control το Capacity αλλά οποιον και να εχω ρωτήσει δεν το ξερει. ΚΑλά οι μηχανολογοι ούτε καν ξερουν τα στοιχεία που σας λέω.

     

    Καποια στιγμή θα σας πώ την εμπειρία μου από μηχαναολογους που εγκαθιστούν Hitachi Αντλίες να τραβατε τα μαλλιά σας, ούτε τα βασικά δεν ξερουν π.χ. την παροχή που βγαζει ενα μηχανημα και ποσο σημαντική είναι και άλλα πολλά ευτράπελλα. 

  15. On 7/28/2022 at 2:32 PM, mechpanos said:

    Βάζεις ψηλά τους θερμοστάτες (όχι φουλ) ένα βαθμό ας πούμε, πάνω από το κανονικό...και φτιάχνεις τις θερμοκρασίες στην καμπύλη αντιστάθμισης, ώστε να μην σε ζεσταίνει υπερβολικά, ούτε και να κρυώνεις, και θα παίζει μπάλα η αντλία με τα νερά προσαγωγής σε κάθε εξωτερική θερμοκρασία, κρατώντας το σπίτι εκεί που πρέπει. Τον θερμοστάτη θα τον έχεις για ασφάλεια.
    Ο εσωτερικός θερμοστάτης είναι προαιρετικός, μην παίρνεις άλλον!
    Βάλε χαμηλές θερμοκρασίες γιατί διαβάζω ότι όλοι οι τεχνικοί βάζουν ψηλές στην παράδοση για να δείχνουν ότι οι αντλίες που εγκατέστησαν "σκοτώνουν" και να μην τους ζαλίζουν οι πελάτες για κακή παραμετροποίηση, διαβάζω κάτι τιμές 55 και 60o όταν θα δούλευαν άνετα και οι 45 και οι 35 στις πιο καλές εξωτερικές συνθήκες...
    Κάνοντας αυτό, χάνεις το νόημα της αντλίας, την κάνεις να δουλεύει on -off...
    Κάνε δοκιμές και φτιάξε την αντιστάθμιση!

    Δλδ

     

    πάμε σε συνεχόμενη 24ωρη λειτουργία εννοώ βαζεις τον θερμοστατη λιγο πάνω να λειτουργεί ολη μερα και παίζεις την αντιστάθμιση ίσα που να ζεσταίνει ; (λιγο παραπάνω)

     

     

  16. On 12/30/2017 at 8:15 PM, kostas1983 said:

    Έβαλα τα νερά της μηχανής στους 45 για να δω πώς θα δουλέψουν τα σώματα πάνελ μέσα στο σπίτι και προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι η μηχανή ενώ δούλευε σε full στροφές για να πιάσει τα νερά,τα ξεπερνάει σε full στροφές δεν κόβει, πάει 46,47,48 και εκεί κόβει εντελώς σε full στροφές όμως, και ρωτάω είναι φυσιολογικό τώρα αυτό το πράγμα μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας να μην μπορεί να υπολογίσει τα νερά? Μήπως ο τεχνικός που την εγκατέστησε έχει κάνει καμία πατάτα??

    Στην καμπύλη αντιστάθμισης αν έχετε βάλει points mode εχει μια λειτουργία που καθορίζει πόσο λιγο πιο πάνω να παει απο το setting temperature. 

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.