Μετάβαση στο περιεχόμενο

globalzero

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by globalzero

  1. Σε ένα διαμέρισμα 1ου ορόφου όπου από κάτω (πιλοτή) και περιμετρικά έχει κέλυφος έχει νόημα η μόνωση της οροφής του διαμερίσματος αφού το επάνω διαμέρισμα είναι κατοικήσιμο αλλά πρακτικά χωρίς θέρμανση αφού από τα 130 τετραγωνικά ζεσταίνονται κάποιες ώρες 1 ή 2 δωμάτια μέσω κλιματιστικού; Σκεφτόμουν ψευδοροφή με γυψοσανίδα και πετροβάμβακα. Επιπλέον σκεφτόμουν και το κέρδος στην ηχομόνωση. Άσχετα από τη μόνωση τελικά η πλάκα του από πάνω ορόφου θα θερμαίνεται και θα έχω απώλειες; Παρακάτω επισυνάπτω τον υπολογισμό με μόνωση 7εκ και χωρίς μόνωση αλλά ορισμό ως μη θερμαινόμενο τον πάνω όροφο.
  2. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, το περίμενα...
  3. Ιδιώτης είμαι και το θέμα το έκανα στο section ιδιώτες. Κάτοψη επίσημη έχω ζητήσει να την λάβω, αυτή που ανεβάζω είναι με δικές μου μετρήσεις. Από την αναζήτηση του νόμου βρήκα τη 2η φωτογραφία όπου φαίνονται οι ελάχιστες διαστάσεις αλλά είναι για κλειστά παρκινγκ. Μπορεί επίσημα να δηλωθεί σαν θέση πάρκινγκ ο 2ος χώρος με είσοδο μόλις 1,9 μ? Ή μπορεί με κάποιο τρόπο να δηλωθεί ότι και τα 2 αυτοκίνητα μπαίνουν από τη μία είσοδο; ΕΔΏ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΜΑΞΙ ΣΤΗΝ ΠΙΛΟΤΗ ΓΙΑ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ Ευχαριστώ.
  4. Καλησπέρα, στη πιλοτή μας έχουμε 2 ανοίγματα ( όπως διαμορφώνονται από τα θεμέλια-κολώνες) και χώρο για 2 αυτοκίνητα. Το ένα "άνοιγμα" πλάτους 2,80 εξυπυρετεί ένα αυτοκίνητο το οποίο μπαίνει πρακτικά 1 μέτρο μετά την είσοδο διότι δε μπορεί να πάει πιο μπροστά λόγω ανισόπεδης διαμόρφωσης πιλοτής, υπάρχει βράγχος και αναγκαστικά το πίσω κομμάτι της πιλοτής είναι σε ύψος περί το 1,20! Το 2ο άνοιγμα είναι μόλις 1,90 ( όπως έγραψα περιμετρικά είναι μπετό από τις κολώνες) μπορεί να χαρακτηριστεί σαν είσοδο πάρκινγκ και να μπαίνει 2ο αυτοκίνητο μέσα στη πιλοτή αφού υπάρχει χώρος; Μέσα χώρος υπάρχει, αλλά από ότι διάβασα το άνοιγμα πρέπει να είναι 2,25 . Ευχαριστώ.
  5. Ευχαριστώ. Τελικά για αντλία θερμότητας ο επιτηρητής τάσης αρκεί ή πρέπει να βάλουμε και ασυμμετρίας ; Στις αντλίες θερμότητας τα φορτία είναι μονοφασικά; Πήρα τεχνική υποστήρικη της LG και οι άνθρωποι ήταν άσχετοι. Ιδανικά ιδανικά μου έλεγε ότι πει ο ηλεκτρολόγος σας...
  6. Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Η αντλία όπως είπα είναι 14kw τριφασική. LG monoblock LG HM143M.U33 14kW https://www.hager.gr/e-catalogue/e/e/eu300/33620.htm κάτι τέτοιο χρειάζεται; Σε αυτό είχα καταλήξει αλλά ο ηλεκτρολόγος πήγε και μου πρότεινε το άλλο στη φωτογραφία . Το ρελέ πως σας φαίνεται ; Τέρμα κινέζικο. Η αντλία όπως είδα στο manual τραβάει μέχρι 12 Α τριφασικό. Με τη δικιά μου έρευνα κατέληξα σε αυτό : https://www.hager.gr/e-catalogue/e/e/h/esc425/23336.htm
  7. Καλησπέρα, Έχω εδώ και ένα χρόνο μία αντλία θερμότητας LG monoblock 14kw τριφασική. Είχε φτιάξει ο ηλεκτρολόγος ένα υποπίνακα όπου εκεί μπήκαν οι ασφάλειες και ο διακόπτης της αντλίας. Φέτος αγόρασα εγώ ένα μετρητή και ζήτησα να μπει και ένα επιτηρητής τάσης που δεν υπήρχε. Επιπλέον στο κεντρικό πίνακα του σπιτιού θα μπει και ένα αντικεραυνικο T2. Σχετικά με τον επιτηρητή τάσης γνωρίζετε τη μάρκα Power electronics control και συγκεκριμένα το μοντέλο PT 432. Είναι αξιόπιστο; Κάνει για αντλίες θερμότητας; Ευχαριστώ Επισυνάπτω φωτογραφίες με τον υποπίνακα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.