Μετάβαση στο περιεχόμενο

Lama84

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Νομίζω δεν έγινα κατανοητή. Δεν έγινε κάποια καταγγελία από τους συγκεκριμένους, λόγω φασαρίας ή έλλειψης τήρησης ωραρίου κοινής ησυχίας, αλλά λόγω του ότι πιστεύουν ότι το βάρος της πρέσσας στην ταράτσα, σε συνδυασμό με τις δονήσεις του κομπρεσέρ για την αποξήλωση σαθρών σοβάδων ,επηρέασε την στατικότητα όλου του κτιρίου, παρά την βεβαίωση του πολιτικού μηχανικού που ήταν παρών τη δεδομένη στιγμή, ότι κάτι τετοιο δεν υφίσταται. Το ότι σεβόμαστε το δικαίωμά τους για οικιακή γαλήνη προκύπτει από την τήρηση του προβλεπόμενου ωραρίου. Δυστυχώς, η αποκατάσταση ενός σπιτιού χωρίς την χρήση κομπρεσέρ είναι ανέφικτη, όπως και η ενοχλητική φασαρία λόγω αυτού αναπόφευκτη.
  2. (Έγινε μεταφορά στην ενότητα για ιδιώτες. Didonis) Καλησπέρα σας, Πριν από ένα χρόνο στο πατρικό μου σπίτι έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα να γίνουν εκτεταμένες ζημιές σε αυτό. Κατόπιν παρότρυνσης πολιτικού μηχανικού, κάναμε στατικό έλεγχο στο διαμέρισμα, το πόρισμα του οποίου έδειξε ότι η φωτιά δεν προκάλεσε περαιτέρω ζημιές (στατικής φύσης), στο εν λόγω διαμέρισμα, οπότε και προβήκαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, βγάζοντας την απαραίτητη άδεια, για να ξεκινήσουμε την αποκατάσταση του σπιτιού, την οποία την αναθέσαμε σε πολιτικό μηχανικό. Κατα τη διάρκεια των εργασιών και επειδή μέρος των σοβάδων του σπιτιού έπρεπε να αντικατασταθεί, ο μηχανικός έφερε μία πρέσσα (400 κιλών), εγκαθιστώντας την στην ταράτσα της πολυκατοικίας, καθώς και κάποια άλλα οικοδομικά υλικά, τα οποία τα τοποθέτησε σε συγκεκριμένες θέσεις ώστε το βάρος τους να μην επιβαρύνει την πλάκα της πολυκατοικίας. Δυστυχώς, από τότε αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα με κάποιους γείτονες (οι οποίοι ανά καιρους έχουν δημιουργήσει προβλήματα και σε άλλους που διαμένουν στην πολυκατοικία), οι οποίοι με την εγκατάσταση της πρέσσας και λόγω του θορύβου αυτής κατα τη λειτουργία της, ανέβηκαν έντρομοι πάνω λέγοντας να σταματήσουμε γιατί θα πέσει η πλάκα της ταράτσας στο κεφάλι τους 🙄. Ο μηχανικός προσπάθησε να τους ηρεμήσει λέγοντάς του ότι ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη για κάτι τέτοιο και ότι δεν πρόκειται να συμβεί, αυτοί παρά ταύτα προχώρησαν σε εξώδικα στα οποία ανέφεραν ότι έχουν πάει στην πολεοδομία ζητώντας να ερευνήσει το θέμα καθώς πιστεύουν ότι η πρέσσα στην ταράτσα, σε συνδυασμό με την χρήση κομπρεσέρ στο διαμέρισμά μου λόγω των εργασιών μπορεί να έχουν επηρεάσει την στατικότητα του συνόλου της πολυκατοικίας. Δεν έχω γνώσεις στατικότητας και αν και με την κοινή μου λογική θεώρησα κάτι τέτοιο ακραίο, απευθύνθηκα και σε άλλον μηχανικό πέραν του δικού μου, που όταν του εξήγησα την κατάσταση μου είπε ότι οι ισχυρισμοί τους είναι κωμικοί και ότι αν όντως έχουν πιστέψει κάτι τέτοιο, χρήζουν ψυχιατρικής βοήθειας. Παρόλα αυτά, οποιαδήποτε άποψη και συμβουλή θα ήταν καλοδεχούμενη 😊 Η πολυκατοικία έχει κατασκευαστεί το 1980 και γενικότερα θεωρείται καλής κατασκευής, δεν έχει επηρεαστεί από σεισμούς κλπ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.