Μετάβαση στο περιεχόμενο

nikosk64

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης
  1. Το είδα και αυτό!!! Δικαίωμα δόμησης 120 τμ εντός περιγράμματος που καθορίζεται με Διάταγμα. Δομήθηκαν τα 80 τμ. Μέρος της οικοδομής βρέθηκε εκτός περιγράμματος. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? καμία απάντηση!!! δεν πειράζει. Απλά την έπαθε ένας φίλος. Ξεκίνησε την εκσκαφή, ο μηχανικός άφαντος. Ήρθε η ώρα της αποτύπωσης. Δεν του έβγαιναν τα μέτρα. Λάθος έκανες την εκσκαφή του είπε και του μετακίνησε την αποτύπωση. Μετά εξαφανίστηκε και μόνο με απειλές εμφανίστηκε δύο φορές για 15 λεπτά κατά την ολική διαδικασία σκυροδετήσης δύο ορόφων. Τελείωσαν τα μπετά τελείωσαν οι τοιχοποιίες και εμφανίζεται κάποιος σχετικός και διαπιστώνει ότι είχε κάνει σωστά την εκσκαφή και του την άλλαξε ο μηχανικός μετακινώντας τα πέδιλα και έτσι βρέθηκε εκτός περιγράμματος 1,2 μέτρα. Τώρα γιατί δεν εμφανιζόταν ο Μηχανικός ??? Για τους εξής λόγους: 1. Υπεύθυνος για τα τοπογραφικά είναι ο ιδιοκτήτης. 2. Υπεύθυνος για το σκυρόδεμα είναι το εργοστάσιο παραγωγής. 3. Υπεύθυνη για τα σίδερα είναι η εταιρία. 4. Υπεύθυνος για τα αρχιτεκτονικά είναι ο ιδιοκτήτης. Πάντως τον λυπήθηκε η ψυχή μου, γιατί του έχουν φύγει 70.000€ μέχρι στιγμής και από ότι μου είπε εφτά χρόνια δουλειάς.
  2. gio πρώτα θα ήθελα να σε ευχαριστήσω πάρα πολύ για τον χρόνο σου. θα σου αναλύσω τον συλλογισμό μου. 1. το τούβλο (πηλός) σε εξωτερική τοιχοποιία μαζί με το επίχρισμα λειτουργεί σαν ένας πυκνωτής συγκρατώντας την θερμοκρασία την ημέρα, το καλοκαίρι, και την αποδίδει το βράδυ, ειδικά όταν σε παραθαλάσσιο μέρος υπάρχει υγρασία και δημιουργεί καλύτερες συνθήκες όταν κάθεσε στο μπαλκόνι, σε αντίθεση με το YTONG που είναι ουδέτερο (όπως το μαντέμι με το αλουμίνιο). 2. το αλφαμπλόκ το γνώρισα και το δούλεψα (σαν βοηθός του οικοδόμου πατέρα μου) πριν 32 χρόνια (1977) σε εσωτερικές τοιχοποιίες, τόσο σε καταστήματα όσο και σε κατοικίες με τις γνωστές ιδιότητές. 3. το περλιτομπετό ελαφρού τύπου σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω για το συνολικό δέσιμο (μασίφ) της τοιχοποιίας, εκμεταλλευόμενος και την μονωτική ιδιότητά του περλίτη (κόστος 50€ περίπου το m3). (σημ: έχω κάνει μια δοκιμή αντοχής σε φωτιά, συγκρίνοντας τούβλο με YTONG και εάν θέλεις μπορώ να σου αναλύσω τον τρόπο και τα αποτελέσματα.) θα ήθελα να μου πείτε εάν είναι σωστός ο συλλογισμός μου ή η άποψή μου είναι λάθος. σας ευχαριστώ πολύ.
  3. θα ήθελα να ρωτήσω για μια ιδέα εξωτερικής τοιχοποιίας εάν θα ήταν συμβατή? εξωτερικά τούβλο, εσωτερικά αλφαμπλοκ με εσωτερική μόνωση με περλιτομπετο και βέβαια με ένα σεναζ ? την πολυστερίνη την φοβάμε γιατί εχω ακούσει ότι μετά από αρκετά χρόνια συρικνωνεται (λόγω παράγωγου πετρελαίου). την τοιχοποιία θα την κατασκευάσω μόνος μου, οπότε δεν με ενδιαφέρει το κόστος των εργατικών. τα χαρακτηριστικά της οικοδομής είναι: σκελετός με οπλισμένο σκυρόδεμα, δύο ορόφων σε σεισμογενή περιοχή (νότια Λακωνία). ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.