Μετάβαση στο περιεχόμενο

Gsal

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και την απάντηση σου. Ο λόγος που το ψάχνω είναι επειδή πέρσι η κατανάλωση ήταν υπερβολική από 60 έως και 100 κιλοβατώρες τη μέρα. Με 0,30 λεπτά η κιλοβατώρα με την ρήτρα αναπροσαρμογής το κόστος κυμαινόταν από 18 έως και 30 ευρώ τη μέρα......... Και με τις υπόλοιπες χρεώσεις τα 1.000 ήταν δεδομένα για κάθε μηνα... Είναι κάποιος που να μπορεί να κάνει ή να ξέρει κάποιον που να μπορεί να κάνει μελέτη να δω εν τέλει εάν η αντλία θερμότητας μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σπιτιού μου ή θα πρέπει να κοιτάξω για κάτι άλλο;;
  2. Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Ανοιχτή είναι η Βάνα αλλά δεν έχει αποκατασταθεί η πίεση. Πιστεύω ότι εάν ήταν κλειστή ο μετρητής του αυτόματου πληρώσεως θα μηδενιζε εφόσον δεν πέρναγε νερό από εκεί. Τώρα η πίεση που δεν ανεβαίνει ίσως έχει να κάνει με την ρύθμιση της βαλβίδας που έχει στην κορυφή της, γτ εκεί κοιτάζω ότι εάν το γυρίσω έχει κάποιος αριθμούς. Αλλά επειδή είμαι εντελώς άσχετος επί του θέματος θα φωνάξω υδραυλικό. Όπως και να έχει σε ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση. Σου είπα ότι ήταν οι τελευταίες ερωτήσεις που θα κάνω αλλά δυστυχώς επανέρχομαι 😁😁 Θα είναι πιο οικονομικό να έχω θερμοκρασία νερού χαμηλότερη (στους 50 βαθμούς ή και χαμηλότερα) και ας μην πιάνει εύκολα την επιθυμητή θερμοκρασία ( τους 21 βαθμούς ) αρκεί να είναι συνεχώς σε μια ικανοποιητική θερμοκρασία (19,5 με 20 βαθμούς) ή να έχω μεγαλύτερη θερμοκρασία νερού (55 με 60 βαθμούς) και να έχει περισσότερα start stop;
  3. Κατάλαβα. Σου κάνω δύο τελευταίες ερωτήσεις και υπόσχομαι να μην σε ζαλισω άλλο. Παρατήρησα ότι σε μια εξαέρωση που έκανα ο δείκτης της πίεσης έπεσε. Σου στέλνω φωτογραφία για να καταλάβεις. Η πίεση του νερού παίζει κάποιο ρόλο στις κιλοβατώρες που καίει η αντλία; Και δεύτερον η εξωτερική μονάδα με την εσωτερική της αντλίας έχουν κάποιους κωδικούς οι οποίοι δεν αντιστοιχούν στην ίδια συσκευή όπως το είδα αλλά συνδυασμός δύο. Και πάλι σου στέλνω φωτογραφίες για να καταλάβεις τι εννοώ. Με κόκκινο έχω σημειώσει τον κωδικό που έχει η εξωτερική και εσωτερική μονάδα που έχω εγώ. Υπάρχει περίπτωση να μην είναι συμβατές και αυτό να προκαλεί αυξημένη κατανάλωση; Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων φίλε μου.
  4. Σε ευχαριστω για τον χρόνο σου φίλε μου. Κάτι τελευταίο, επειδή δεν με απασχολεί εάν ανεβάζει την θερμοκρασία στο δεύτερο όροφο, γτ είναι τα υπνοδωμάτια και πάντα όλη την ημέρα τα έχω με ένα βαθμό διάφορα, χαμηλότερη από τον 1ο όροφο που περνάμε σχεδόν όλη τη μέρα μας. Η δεύτερη περίπτωση είναι πιο οικονομική ή όχι..;;
  5. Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου φίλε μου. Το καλοριφέρ ισογείου δεν το απενεργοποιησα από τη βανα της αντλίας προς το σώμα, αλλά από τη βαλβιδα (δεν ξέρω πως λέγεται, το άσπρο καπάκι που έχει για να ανοιγοκλείνει) που έχει το σώμα στη κάτω πλευρά του. Όταν έκλεισα τη βαλβίδα αυτή παρατήρησα ότι το νερό έχει ροή γιατί ζεσταίνονταν και ο κρύος σωλήνας. Επειδη σίγουρα δεν το εξηγώ σωστά εάν δεν έχεις καταλάβει τι εννοώ θα μπορούσα να σου στείλω φωτογραφία. Όταν είχα κλείσει το καλοριφέρ ισογείου από τη βανα της αντλίας όντως μου είχε βγάλει σφάλμα. Όπως σωστά λες, όταν πιάνουν επιθυμητή θερμοκρασία οι θερμοστάτες των δύο ορόφων και κλείσουν οι ηλεκτροβανες το μόνο νερό που κυκλοφορεί είναι αυτό που βρίσκεται από την αντλία ως το καλοριφέρ ισογείου. Για το by pass που αναφέρεις νομίζω ότι μου είχε πει ο υδραυλικός ότι δεν γίνεται γιατί έχει συνδέσει τον ηλιακό στο τέλος της στήλης που αναφέρεις και μου είχε προτείνει δοχείο αδράνειας (δεν είμαι σίγουρος εάν θυμάμαι σωστά αλλά δεν σκοπεύω να απευθυνθώ πάλι σε αυτόν γτ ήταν αναξιόπιστος και σε άλλα θέματα), Το πρωτεύον και δευτερεύον που αναφέρεις δεν γνωρίζω τι είναι ούτε το κατάλαβα... Μια ερώτηση θέλω να σου κάνω. Εάν ρυθμίσω την αντλία να λειτουργεί με θερμοκρασία χώρου και τον θερμοστάτη σε υψηλότερη θερμοκρασία, για να απενεργοποιήσω την ηλεκτροβανα και να διέρχεται το νερό σε όλα τα σώματα του 1ου ορόφου, θα βοηθήσει στην κατανάλωση ή θα τα κάνω χειρότερα. Στην ουσία το ερώτημα είναι: με συμφέρει να απενεργοποιείται η αντλία και όταν ξεκινάει να έχει μεγάλο όγκου νερού να ζεστάνει ή να λειτουργεί περισσότερο έχοντας όμως να διαχειριστεί υψηλότερο σε θερμοκρασία νερό; Για παράδειγμα. Εάν έχω την αντλία στους 60 βαθμούς, οι θερμοστάτες πιάνουν την επιθυμητή θερμοκρασία των 20 βαθμών, τότε οι ηλεκτροβανες κλείνουν και το μόνο νερό που ζεσταίνει η αντλία είναι πολύ λίγο, δηλαδή αυτό από την αντλία στο καλοριφέρ ισογείου. Όταν πέσει η θερμοκρασία χώρου και οι ηλεκτροβανες ανοίξουν τότε η αντλία θα πρέπει να ζεστάνει όλο το νερό από τα σώματα που έχει παγώσει. Στην δεύτερη περίπτωση, όταν ο θερμοστάτης της αντλίας πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία η ηλεκτροβανα δεν θα κλείσει με αποτέλεσμα το νερό να κινείται από τα σώματα του πρώτου ορόφου μέχρι την αντλία και θα ζεσταίνει το νερό ανάλογα με τη θερμοκρασία χώρου, αλλά σίγουρα ( απ' ότι φαντάζομαι) δεν θα αφήσει τα νερά να πέσουν πολύ. Έτσι πιστεύω πως δεν θα ζοριζεται η αντλία τόσο όσο στην πρώτη περίπτωση. Ελπίζω να μην σε κούρασα φίλε μου. Σε ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σου.
  6. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Δηλαδή εάν στον Πειραιά με ζητούμενη θερμοκρασία 20 βαθμούς, έχω καταναλωση από 40-100 κιλοβατώρες ημερησίως, αυτοί που είναι σε ψυχρότερες περιοχές τι κατανάλωση έχουν;;; Εάν μπορείς και έχεις χρόνο θα ήθελα να μου απαντήσεις εάν πιστεύεις ότι η εναλλαγή της λειτουργίας με θερμοκρασία χώρου αντί για θερμοκρασία νερού θα μου επιφέρει κάποια μείωση στην κατανάλωση.
  7. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα σας. Καινούριος στο φόρουμ και άσχετος με το θέμα. Έχω τοποθετήσει σε μεζονέτα αντλία θερμότητας daikin υψηλών θερμοκρασιών 16KW. Η κατανάλωση νομίζω ότι είναι υπερβολική και ψάχνω να βρω τι φταίει. Συγγνώμη εάν σας κουράσω αλλά πρέπει να εξηγήσω από την εγκατάσταση μέχρι την κατανάλωση. Αρχικά το σπίτι βρίσκεται στον Πειραιά. η αντλία θερμότητας έχει τοποθετηθεί στο ισόγειο το οποίο περιλαμβάνει την είσοδο και το κλιμακοστάσιο για τους υπόλοιπους ορόφους. Στο ισόγειο υπάρχει ένα σώμα καλοριφέρ.* Στον πρώτο και δεύτερο όροφο, εμβαδού ο κάθε ένας περι τα 70τ.μ., υπάρχει ξεχωριστός θερμοστάτης και επιπλέον στον πρώτο όροφο έχει τοποθετηθεί και ο πίνακας ενδείξεων της αντλίας. Η αντλία έχει ρυθμιστεί να λειτουργεί με θερμοκρασία νερού. Επιπλέον η αντλία συνδέεται με τον ηλιακό ο οποίος βρίσκεται στην ταράτσα, με την προοπτική να είχαμε ζεστό νερό όσο λειτουργούσε η αντλία. Συνεπώς ο ηλιακός και το καλοριφέρ του ισογείου Δεν είναι συνδεδεμένοι με κάποιος από τους δύο θερμοστάτες. Τον περσινό χειμώνα η κατανάλωση ήταν από 50 έως και 100 κιλοβατώρες την ημέρα!!!!! με αποτέλεσμα να μου έρχονται λογαριασμοί ρεύματος 1.000 και ευρώ........ κάτι που δεν θέλω να ξαναπεράσω και φέτος... Το πρώτο που έκανα ήταν να κλείσω την παροχή προς τον ηλιακό, να απενεργοποιήσω το καλοριφέρ του ισογείου από τη βανα που έχει στη βάση του και να χαμηλώσω την θερμοκρασία νερού από τους 67 στους 60 βαθμούς.. Ο πρώτος προβληματισμός μου είναι ο εξής.... Όταν ο θερμοστάτης του κάθε ορόφου πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία, συνήθως στους 20 βαθμούς το έχω, και κλείσουν οι ηλεκτροβανες τότε το μόνο νερό που κυκλοφορεί είναι αυτό που διέρχεται από την αντλία έως το καλοριφέρ ισογείου δηλαδή τέσσερα μέτρα το πολύ, με αποτέλεσμα όταν ο θερμοστάτης ενεργοποιηθεί και ανοίξουν οι ηλεκτροβανες όλος ο όγκος νερού από τα καλοριφέρ να είναι κρύος και να λειτουργεί η αντλία στο φουλ... Σε αυτήν την περίπτωση με συμφέρει να αλλάξω τη λειτουργία της αντλίας και να λειτουργεί με θερμοκρασία χώρου;;;; Με αυτόν τον τρόπο θα απενεργοποιήσω την ηλεκτροβανα, θέτοντας τον θερμοστάτη σε υψηλότερη θερμοκρασία από τον πίνακα ενδείξεων, με αποτέλεσμα στον πρώτο όροφο το νερό να κυκλοφορεί από τα σώματα στην αντλία και έτσι να μην ζοριζεται η αντλία να πιάσει θερμοκρασία.... Έχει λογική αυτό που σκέφτομαι ή όχι.....; Εάν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει και συγγνώμη εκ των προτέρων για την ασχετοσυνη μου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.