Μετάβαση στο περιεχόμενο

bpel86

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Όπως φαίνεται και στη φωτό που επισυνάπτω, υπάρχει μια λογική στο ότι τα νερά φτάνουν σε πιο υψηλή θερμοκρασία αλλά και πάλι θεωρητικά θα έπρεπε να φτάνει έως το 50. Επίσης παρατήρησα ότι ο αισθητήρας του νερού εισαγωγής δείχνει -34οC πράγμα το οποίο δε μοιάζει φυσιολογικό.
  2. Καλησπέρα σε όλους, είμαι νέος στο φόρουμ και νέος χρήστης αντλίας θερμότητας και θα ήθελα την πολύτιμη βοήθειά σας για την ρύθμιση της καμπύλης αντιστάθμισης μιας και νομίζω ότι η κατανάλωσή της είναι ψηλά καθώς καίει 25-30KWh την ημέρα. Πρόκειται για μια Carrier 30AWH012HD, η οποία λειτουργεί με fan coils με ενσωματωμένους θερμοστάτες και δύο πετσετοκρεμάστρες στα μπάνια. Είναι εγκατεστημένη σε διαμέρισμα 105τ.μ στο Περιστέρι, στον τελευταίο (5ο) όροφο νεόδμητης πολυκατοικίας Β' ενεργειακής κλάσης. Το σπίτι είναι ανοιχτό από 4 πλευρές (ταράτσα, βορά, ανατολή και δύση) και γενικά ο άνεμος μας πιάνει αρκετά. Αυτή τη στιγμή η αντλία λειτουργεί όπως την ρύθμισε ο τεχνικός της Carrier που έκανε την έναρξη και η λειτουργία έχει ως εξής: Θερμοστάτης NUI στους 30 βαθμούς και επιλέγω εγώ θερμοκρασία στο κάθε fcu ανάλογα με το δωμάτιο. Το σπίτι πιάνει την επιθυμητή θερμοκρασία που επιλέγω στα fcu (21oC). Οι τιμές της καμπύλης αντιστάθμισης είναι 41 βαθμοί νερό στους 20 βαθμούς εξωτερικής θερμοκρασίας και 46 βαθμοί νερό στους -3 εξωτερικής θερμοκρασίας. Οι τιμές εξόδου του νερού που βλέπω στο NUI είναι από 44 έως 54 αυτές τις μέρες. Είναι σωστό να είναι μόνιμα στους 30 ο θερμοστάτης μιας και έχω και τις πετσετοκρεμάστρες; Νιώθω ότι η αντλία δουλεύει συνεχώς γιατι προφανώς δεν πιάνει το σπίτι τους 30 και συνεχίζει να δουλεύει για να τους φτάσει, επομένως και οι πετσετοκρεμάστρες καίνε μονίμως. Επίσης, οι τιμές της καμπύλης σας φαίνονται εντάξει; Μήπως θα μπορούσα να τις κατεβάσω ή να ανοίξω λίγο τις τιμές του ζητούμενου νερού; Με συγχωρείτε για το μακροσκελές μήνυμα και αναμένω τις συμβουλές σας..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.