Μετάβαση στο περιεχόμενο

Deinias

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Σε ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε. Βασικά ο Κατασκευαστής στην Συγγραφή Υποχρεώσεων (ΣΥ) αναφέρει μόνο για ενδοδαπέδια με ΑΘ δεν αναφέρει τίποτα για ψύξη οπότε μου λέει οτι είναι υποχρέωση δική μου η αγορά των κλιματιστικών μονάδων αλλά μου ειπε προφορικά οτι θα βάλει αυτος τις σωληνώσεις για κεντρική μονάδα ψύξης σε κάθε όροφο. Εκτός του οτι θα προσπαθήσω στην διαπραγμάτευση να αναλάβει αυτος το κόστος των κλιματιστικών μονάδων, σίγουρα θα ζητήσω αλλαγή της ΣΥ να περιλάβει αυτά που μου είπες δηλ οτι "θα τοποθετηθούν οι ενδεδειγμένες και κατάλληλα διαστασιολογημένες κρυφές σωληνώσεις στους τοίχους με αναμονές σε ολους τους χώρους/δωμάτια ενταγμένο σε σύστημα multi-split με φρέον στις σωληνώσεις για την αποτελεσματική υποστήριξη μιας μονάδας ψύξης για κάθε όροφο". Αν γνωρίζεις μου λές σε παρακαλώ ποια μάρκα τέτοιων κλιματιστικών θεωρείται αξιόπιστη. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.
  2. (Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά. Αδαής σε αυτά τα πράγματα οπότε σας παρακαλώ για την κατανόηση σας. Πρόκειτε για μια υπο κατασκευή μεζονέτα σε πολυκατοικία 4ου-5ου ορόφου 120τμ που με ενδιαφέρει να αγοράσω που η θέρμανση είναι μέσω ΑΘ ενδοδαπέδια, ενώ η προβλέψη για ψύξη/δροσισμό είναι μέσω κλασσικών (απο οτι υποθέτω) κλιματιστικών και οχι μέσω της ΑΘ. Απο ότι μου λέει ο κατασκευαστής για την ψύξη θα χρειαστεί μια μονάδα σε κάθε όροφο που θα τροφοδοτεί τα κλασσικά κλιματιστικά τοίχου από σωληνώσεις που έχουν προβλεφθεί να κατασκευαστούν. Δεν ξέρω γιατί δεν έχει προβλέψει ΑΘ με Fan Coils και για τα δυο αλλα μου λέει οτι δεν μπορει να αλλαξει την Η/Μ μελετη σε αυτη την φαση της κατασκευής. Η ερώτηση μου ειναι αν α) η προτεινόμενη λυση ειναι ενδεδειγμένη και αποτελεσματική σε σχέση με αυτο που εγω τουλάχιστον καταλαβαίνω σαν κλασική δηλ ΑΘ με Fan Coils (πχ κεντρική μονάδα με εσωτερικες σωληνωσεις ειναι ενδεδειγμένη δεδομενου οτι στο σπιτι που μενω καθε δωματιο εχει και την δικη του κλιματιστική μοναδα για ψύξη, κλπ) και β) αν ήσασταν στην θέση μου σαν ειδήμονες αν υπήρχαν δυο επιλογές διαμερισμάτων ενα σαν αυτο που περιέγραψα και ενα άλλο με ΑΘ και Fan Coils (ας πούμε οτι έιναι ακριβως τα ιδια κατα τα άλλα) ποιο απο τα δυο θα επιλέγατε? Επίσης θα εκτιμούσα στην περίπτωση που τελικά επιλέξω για αγορα την προαναφερόμενη μεζονέτα τι θα με συμβουλεύατε για τις μονάδες κλιματιστικών (τεχνολογία, αθόρυβη λειτουργεία κλπ) Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι Καλή Χρονια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.