Μετάβαση στο περιεχόμενο

Xaris P

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Καλημέρα Arche. Η διπλοτοιχία είναι 40 εκατοστά περιμετρικά όλου του ορόφου με 5 εκ γυαλοβάμβακα λόγο θόρυβου του παλαιού αεροδρομίου όταν λειτουργούσε. Έχω μελλοντικά σκεφτεί για θερμοπρόσοψη, υπάρχει περιμετρικά μπαλκόνι και βεράντα. Τα ανοιγόμενα είναι έυκολα να γίνουν στα υπνοδωμάτια, στο υπόλοιπο χώρο λίγο δύσκολα λόγο επίπλων. Αν βάλω συρρόμενα στο σαλόνι κουζίνα έχω σκεφτεί ότι οι απώλειες που θα έχω θα αντισταθμιστούν με το παρακάτω. Υπάρχει δυνατότητα για φωτοβολταϊκά πάνελ λόγο μεγάλης βεράντας 100 τ.μ για Net Metering. Άρα το σκέφτομαι σαν εξής. Τώρα: 0 παραγώμενη ενέργεια + απώλειες διαμερίσματος= Άυξηση μετοχής ΔΕΗ μετά: + παραγώμενη ενέργεια από πάνελ - μικρές απώλειες διαμερίσματος + ανοιγόμενα παράθυρα - πρόβλημα χώρου = Αύξηση μετοχής τσέπης αλλά θέμα χώρου. + παραγώμενη ενέργεια από πάνελ + παραπάνω απώλειες διαμερίσματος από ότι ανοιγόμενα + όχι πρόβλημα χώρου= Αύξηση μετοχής τσέπης χωρίς θέμα χώρου αλλά με περισσότερες απώλειες από ανοιγόμενα αλλά εξισορροπείται όλο από το Net metering. Η ταράτσα έμαθα ότι έχει πεπιεσμένο γυαλοβάμβακα για τον ίδιο λόγο, μάρμαρο, πίσα, πλακάκια και Hyperdesmo. Γενικά δεν πιάνει θερμοκρασίες έυκολα σε καυτά καλοκαίρια και χειμώνες. Σίγουρα υπάρχουν απώλειες αλλά μικρές σε σχέση με άλλες παλιές ταράτσες.
  2. Καλησπέρα σας! Σκεφτόμαστε εγώ και η σύζυγος να αλλάξουμε τα κουφώματα αλουμινίου σε καινούργια με θερμοδιακοπή. (Έχουμε 30ετιας) Γνωρίζω ότι όλα τα διαμερίσματα πρέπει να έχουν το ίδιο χρώμα σε κουφώματα και μέγεθος. (Είναι οικογενειακή πολυκατοικία και δεν υπάρχει κανονισμός αλλά δεν ξέρω τι είναι καταχορυμένο στην πολεοδομία) Είμαι στον 4ο όροφο οροφοδιαμέρισμα ο οποίος είναι και ο τελευταίος. Όλα τα κουφώματα είναι χωνευτά στον τοίχο ( τζάμι, σίτα, παντζούρι ) Σκέφτομαι σοβαρά να αλλάξω κάποια από αυτά (ειδικά στα υπνοδωμάτια) με ανοιγόμενα λόγο καλύτερης ηχομόνωσης (σημαντικό) και συντελεστή θερμοδιαπερατότητας. θα μπεί σίτα και εξωτερικό ρολό μιας και το ύψος της μπαλκονόπορτας είναι 2,20 και δεν θέλω να χάσω από εκεί αφού δεν υπάρχει δυνατότητα για επικαθήμενο ρολο. (Τα δοκάρια του σπιτιού είναι τεράστια και φτάνουν λίγα εκατοστά πρίν το άνοιγμα της μπαλκονόπορτας ύψος σπιτιού 2,85, ύψος δοκαριού από ταβάνι σχεδόν 55 εκ) Να μονωθεί και να κλείσει το κενό στον τοίχο όπως πρέπει. Μία διπλή μπλακονόπορτα να γίνει επάλληλη αντί χωνευτή όπως είναι τώρα. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν γνωρίζω βάση νόμου αν επιτρέπεται να αλλάξω τα συρρόμενα χωνευτά σε ανοιγόμενα μαζί με σίτα και ρολό αφού έχουν όλοι οι άλλοι συρρόμενα. (Ο 1ος όροφος επειδή είναι επαγγελματικός χώρος έχει μόνο επάλληλα χωρίς σίτα παντζούρι) Γνωρίζω υπόθεση που κάποιος έκανε καταγγελία στην πολεδομία σε έναν γιατί είχε χαλάσει την πρόσοψη του κτηρίου και αναγκάστηκε να τα αντικαταστήσει ξανά. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν έφταιγε μόνο το χρώμα η και επειδή άλλαξε από συρρόμενα σε ανοιγόμενα παράθυρα και δεν θέλω να ρισκάρω τέτοιες περιπτώσεις να συμβούν από άγνοια μου και σε μένα. Η οικογένεια δεν έχει κάνενα θέμα με την αλλαγή που θέλω να κάνω, το θέμα είναι να είμαι καλυμμένος από τον νόμο σε περίπτωση καταγγελίας στην πολεοδομια ακόμα και από τυχαίο. Θέλω να αναβαθμίσω την μόνωση του σπιτιού μου όσο πιο πολύ μπορώ αλλά φυσικά μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την βοήθεια και να έχετε όλοι καλές γιορτές!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.