Μετάβαση στο περιεχόμενο

Kostas Bikos

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Υπάρχει νάιλον πλάτους 4 μέτρων, στην δική μου περίπτωση η ταράτσα είναι 8χ8 οπότε με 2 μεγάλα κομμάτια 4χ5 και μια λωρίδα 1χ5 και σιλικόνη τις ενώσεις νομίζω οτι θα είναι σαφώς καλύτερα προφυλαγμένο απο την βροχή Προς το παρόν η πρόβλεψη είναι καλή, ελπίζω να μην χρειαστεί αλλά προσπαθώ να είμαι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο. Υποθέτω οτι λίγη βροχή δεν πειράζει τις πρώτες 3 μέρες καθώς απαιτείται βρέξιμο του αφρομπετόν.
  2. Το θέμα της βροχής είναι πρόβλημα καθως τα περισοτερα συνεργεια θελουν ειδοποιηση τουλαχιστον 15 μερες πριν την εναρξη των εργασιων που σημαινει οτι δεν εχεις εικονα για τον καιρο. Οποτε κλεινεις μια ημερομηνια και ελπιζεις σε καλο καιρο. Στην δική σας περίπτωση η βροχη ποια μερα επεσε σε σχεση με το στρωσιμο του αφρομπετον? Δεν θα βοηθουσε να μπει καποιο ναυλον οποτε με τις ρυσεις να βοηθουσε να φυγει το νερο?
  3. Επειδή έχω περιορισμό στο βάρος λόγω παλαιότητας κτιρίου η μόνη επιλογή που έχω (τουλάχιστον αυτό μου έχουν πει) είναι το αφρομπετόν. Η Μεμβράνη αποσυμπλεξης που καταλαβαίνω οτι είναι το πάνω στρώμα στεγανοποίησης μπορεί να μπει επάνω σε αφρομπετόν ?
  4. Το γέμισμα τι ακριβως είναι? (Πχ αφρομπετον, γαρμπιλομπετον κλπ).
  5. Δυστυχώς επίλυση με λογισμικό δεν έγινε, το επιδίωξα αλλά δεν βρήκα μηχανικό να το κάνει... Διάβασα στο ΕΛΟΤ 1501-03-06-01-01:2009 για τα εξαεριστικά σε συνδυασμό με διάτρητο ασφαλτόπανο, αν δεν είχαν αποτέλεσμα θα τα πρότειναν σε ένα οδηγό που έχει γραφτεί απο μηχανικούς? Εγώ είμαι μαζί σας και θα ήθελα να αποφύγω το ασφαλτόπανο, με δεδομένο οτι θα πρέπει να μπει ελαφρομπετόν σαν γέμισμα για ρύσεις (περιορισμός βάρους λόγω παλαιότητας κτιρίου) τι θα μπορούσα να βάλω απο πάνω για στεγνωτικό ? Ελαστικά τσιμεντοειδή και πολυουρεθανικής βάσης στεγανωτικά κατάλαβα οτι δεν μπορούν να μπούν πάνω στο αφρομπετόν. Υπάρχει κάποια άλλη κατηγορία υλικών αδιαβροχοποίησης με διαπνοή ?
  6. Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις συμβουλές. Έκανα 2-3 τομές στην παλαιά μόνωση για να δω τι ακριβώς έχει απο κάτω και σε τι κατάσταση είναι. Κάτω από τις μαλεζόπλακες βρήκα (με την σειρά) κάποιου τύπου κονίαμα για σταθεροποίηση και συγκόλληση των πλακών, στρώμα ελαφρόπετρας, κεραμίδια! (ακουμπισμένα στην πλάκα σε σειρές) μάλλον για επιπλέον μόνωση με τα κενά αέρα που δημιουργούν απο κάτω και τέλος η πλάκα που μάλλον είχε περαστεί με πίσα καθώς είναι σκούρα και λεία. Το υπόστρωμα μέχρι την πλάκα στα σημεία που έκανα τομές ήταν εντελώς στεγνό, μάλλον βοήθησε και ο καύσωνας φέτος. Υπολόγισα το βάρος της υφιστάμενης μόνωσης (όλα τα στρώματα που ανέφερα παραπάνω) γύρω στα 200 κιλα/τμ. Θα προχωρήσω τις επόμενες μέρες σε αποξήλωση όλης της παλιάς μόνωσης και εγκατάσταση νέας με εξηλασμένη πολυστερίνη, αφρομπετόν για ρύσεις και ασφαλτόπανο για στεγάνωση. Οι επεκτάσεις αποκατάσταση του ταβανιού έχουν γίνει απο τον Μάρτιο καθώς έπρεπε να μετακομίσουμε στο σπίτι άμεσα, ελπίζω να μην χρειαστεί κάτι εκ νέου. Στο θέμα της εύρεσης μηχανικού ευτυχώς είχα 3 στενούς φίλους μηχανικούς που με συμβούλεψαν αλλά διάβασα και αρκετά για να καταλάβω κάποια πράγματα. Καλή συνέχεια
  7. Καλησπέρα σας, Επανέρχομαι στο θέμα καθώς βρέθηκαν χρήματα και αποφάσισα να κάνω και θερμομόνωση. Βρίσκομαι αντιμέτωπος τώρα με τον περιορισμό βάρους καθώς όπως έχω αναφέρει το κτίριο είναι του 1955. Να σημειώσω οτι δεν χρειάζομαι βατότητα, το δώμα είναι 67 τμ, βρίσκομαι στο Βύρωνα και σκοπεύω σε 1-2 χρόνια να κάνω και θερμοπρόσοψη. Βλέπω 2 επιλογές. 1) Να κρατήσω την υφιστάμενη στρώση με μαλτεζόπλακες και ελαφρόπετρα πάχους 15-20 εκ η οποία έχει καλές ρύσεις και να κάνω κάποια ελαφριού τύπου θερμομόνωση-υγρομόνωση απο πάνω (εχω προτάσεις για durosol ligh roof και διογκωμένη πολυστερίνη EPS 150, κολα τσιμεντοειδούς βάσης με υαλόπλεγμα, αστάρι και στεγανωτικό domoreflect 122 max). Οι περισσότερες εταιρίες μονώσεων μου πρότειναν να κρατήσω την υφιστάμενη στρώση και να κάνω μόνο στεγάνωση (στην πλειοφηψηφία τους με ασφαλτόπανο) και κάποιες που έδωσαν και την επιλογή επαλειφόμενων (ακρυλικών, πολυουρεθανικών και υβριδικών). 2) Να αποξηλώσω την υφιστάμενη στρώση που θεωρώ δεδομένο οτι έχει υφιστάμενη υγρασία καθώς το σπίτι δεν είχε στεγάνωση, να φύγει το βάρος και να δούμε την κατάσταση της πλάκας μήπως χρειάζεται κάποια επισκευή ή ενίσχυση. Στην συνέχεια να γίνει θερμομόνωση-υγρομόνωση, οι περισσότερες εταιρίες πρότειναν εξηλασμένη πολυστερίνη για θερμομόνωση, αφρομπετόν για ρύσεις και ασφαλτόπανα για στεγανοποίηση. Έχοντας διαβάσει κάποια πράγματα στο forum για θέματα διαπνοής και υγροποίησης θα ήθελα να αποφύγω τα ασφαλτόπανα αλλά μου λένε οτι δεν μπορεί να μπει κάποιο άλλο στεγανωτικό στο αφρομπετόν. Να σημειώσω οτι το κόστος αποξήλωσης είναι 2.000-2500 ενω της θερμομόνωσης-υγρομόνωσης 3.300-3,700 Τα ερωτήματα μου 1) Θεωρείτε οτι αξίζει το κόστος της αφαίρεσης του υφιστάμενου στρώματος για να βάλω νέα θερμομόνωση απο το μηδεν ή είναι καλύτερο να βάλω μια νέα ελαφριού τύπου απο πάνω ? 2) Αν κάνω την αποξήλωση ποιό υλικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην νέα μόνωση για ρύσεις που να έχει βάρος <50kg/m2 και να μπορεί να δεχτεί κάποιο διαπνέον στεγανωτικό ? 3) Ευπρόσδεκτες τυχόν άλλες προτάσεις. Ευχαριστώ
  8. Ευχαριστω. Το πιθανότερο είναι οτι εχει ελαφρόπετρα κάτω απο τις μελτεζόπλακες. Είναι αυτό πρόβλημα για οποιοδήποτε τύπου υγρομόνωση?
  9. Καλησπέρα σας, Θέλω να κάνω υγρομόνωση στο δώμα παλιάς μονοκατοικίας 75τμ (1955) το οποίο είναι στρωμένο με μαλτεζόπλακες καθώς έχει εμφανιστεί ήδη πρόβλημα υγρασίας σε ένα σημείο του ταβανιού (φούσκωμα και αποκόλληση επιχρίσματος). Το σπίτι αγοράστηκε πρόσφατα και είμαστε στην φάση μικρής ανακαίνισης. Δεδομένου οτι η πλάκα και οι μαλτεζόπλάκες έχουν ήδη υγρασία, είμαστε στην καρδιά του χειμώνα και θέλουμε να μετακομίσουμε στο σπίτι μέχρι το Πάσχα θα ήθελα την βοήθεια σας στα παρακάτω ερωτήματα 1) Μπορώ να προχωρήσω σε επισκευή του ταβανιού και να κάνω την υγρομόνωση 3-4 μήνες αργότερα ή θα πρέπει να κάνω πρώτα την υγρομόνωση για να μην ξαναχαλάσει το ταβάνι σύντομα? 2) Αν πρέπει να προχωρήσω πρώτα στην υγρομόνωση ποιο υγρομονωτικό υλικό θα μου διασφαλίσει εκτόνωση της υφιστάμενης υγρασίας ? α) Κάποιο απο τα επαλοιφόμενα που υπόσχονται διαπνοή υδρατμών ή β) ασφαλτόπανα (με επιπλέον στρώση διάτρητης ασφαλιστικής μεμβράνης) και εξαεριστήρες ? Πόσο χρόνο περίπου χρειάζεται για να φύγει το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας? Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.