Μετάβαση στο περιεχόμενο

Kostas Bikos

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Kostas Bikos

  1. 18 ώρες πριν, Spiros Papas said:

    Καλησπέρα Κώστα,

    η βροχή έπεσε αν θυμάμαι καλά την 6η-7η μέρα. 

    Μπήκε δυστυχώς πολύ νερό ανάμεσα από το αφρομπετόν - στηθαία...

    Θα βοηθούν οι ρύσεις, δεν ξέρω όμως κατά πόσο σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης. Και το θέμα είναι μετά ότι το υπόστρωμα είναι δύσκολο να στεγνώσει. Και δεν έχω ιδέα πόσο καιρό θα κάνει. 

    Δεν ξέρω αν εφαρμόζεται αυτό που ρωτάς για το νάιλον, άλλωστε πού να βρεθεί κομμάτι που να καλύψει τόσο μεγάλη επιφάνεια (στη δική μου περίπτωση 150τ.μ.)

    Υπάρχει νάιλον πλάτους 4 μέτρων, στην δική μου περίπτωση η ταράτσα είναι 8χ8 οπότε με 2 μεγάλα κομμάτια 4χ5 και μια λωρίδα 1χ5 και σιλικόνη τις ενώσεις νομίζω οτι θα είναι σαφώς καλύτερα προφυλαγμένο απο την βροχή

    Προς το παρόν η πρόβλεψη είναι καλή, ελπίζω να μην χρειαστεί αλλά προσπαθώ να είμαι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο.

    Υποθέτω οτι λίγη βροχή δεν πειράζει τις πρώτες 3 μέρες καθώς απαιτείται βρέξιμο του αφρομπετόν.

  2. On 10/9/2023 at 3:29 ΜΜ, Spiros Papas said:

    Αγαπητέ Κώστα, κι εμείς τελικά στην ίδια λύση καταλήξαμε με σένα, εφόσον θέλαμε δημιουργία ρύσεων, ελάχιστο βάρος και περιορισμένη βατότητα. Όλοι μας πρότειναν αυτό. Σ' αυτό που λες για το αφρομπετόν ναι, ισχύει, δεν μπορούν να εφαρμοστούν απευθείας πάνω του επαλειφόμενα τσιμεντοειδή και πολυουρεθανικά. Σίγουρα θα υπάρχουν λύσεις ως προς αυτό (εφαρμογή στρώσεως τσιμέντου πάνω στο αφρομπετόν;), αλλά θα αυξάνουν το βάρος.  

    Σε μια αυτοψία, όταν ρώτησα για εναλλακτικούς τρόπους υγροθερμομόνωσης, αναφέρθηκαν στην πολυουρία, αλλά με απέτρεψαν, γιατί το κόστος θα ήταν πολύ υψηλό (αν θυμάμαι καλά γύρω στα 70ευρώ/τ.μ.). Αντεστραμμένη μόνωση επίσης την αποκλείσαμε, λόγω των χαλικιών που μπαίνουν ως τελική στρώση (αυξάνουν το βάρος). Άλλες αξιόπιστες εναλλακτικές υπάρχουν; Δεν ξέρω. Αν ξέρει κάποιος, ας μας διαφωτίσει!

    Θα σου πρότεινα να προσέξεις πολύ για το πότε θα γίνει έναρξη όλων αυτών των εργασιών (αποξήλωσης, υγροθερμομόνωσης). Με τις βροχές που ρίχνει, δεν είναι παίξε γέλασε και θα εξηγήσω παρακάτω το γιατί…

    Το θέμα της βροχής είναι πρόβλημα καθως τα περισοτερα συνεργεια θελουν ειδοποιηση τουλαχιστον 15 μερες πριν την εναρξη των εργασιων που σημαινει οτι δεν εχεις εικονα για τον καιρο. Οποτε κλεινεις μια ημερομηνια και ελπιζεις σε καλο καιρο.

    Στην δική σας περίπτωση η βροχη ποια μερα επεσε σε σχεση με το στρωσιμο του αφρομπετον? Δεν θα βοηθουσε να μπει καποιο ναυλον οποτε με τις ρυσεις να βοηθουσε να φυγει το νερο?

  3. 3 ώρες πριν, jbosdas said:

    Κώστα λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό.... Είναι πολλές οι λεπτομέρειες που θα σου ξεφύγουν και μόνο αν το αναθέσεις σε κάποιον που γνωρίζει θα γίνει σωστό. Μέσω φόρουμ δεν θα καταφέρεις να φτιάξεις από τα πιο δύσκολα πατώματα της οικοδομής...

    Και για να μην παρεξηγηθώ... δεν αναλαμβάνω κατασκευή.

    Ευχαριστω

  4. 48 λεπτά πριν, jbosdas said:

    Οτι θες, υπάρχουν πολλά στην αγορά, ακόμα και προδιαμορφωμένες πλάκες πολυστερίνης (αν και αλλάζει η διαστρωματωση), αρκεί βέβαια να στεγνώνει γρήγορα...  Μέτρηση της παραμένουσας υγρασίας θα γίνεται στα 2/3 του πάχους της και όχι επιφανειακά.

    Επειδή έχω περιορισμό στο βάρος λόγω παλαιότητας κτιρίου η μόνη επιλογή που έχω (τουλάχιστον αυτό μου έχουν πει)  είναι το αφρομπετόν. Η Μεμβράνη αποσυμπλεξης που καταλαβαίνω οτι είναι το πάνω στρώμα στεγανοποίησης μπορεί να μπει επάνω σε αφρομπετόν ?

  5. On 10/9/2023 at 10:40 ΜΜ, jbosdas said:

    Ας τα πούμε χοντρά χοντρά.... 

    1. Πλάκα ΟΣ

    2. Εξισωτική 10-15mm με Penetron 

    3. XPS 200 ή MW 200 για μεγάλο υγροσκοπικό φορτίο 

    4. Μεμβράνη απεμπλοκής. SD έως 2

    5. Γέμισμα με ρύση 1.5% σακιασμενο ώστε να στεγνώσει το πολύ σε δύο εβδομάδες. Χαρμάνια επιτόπου ξεχάστε τα. Υπάρχουν και έτοιμα με θερμομονωτικές ιδιότητες. Στα σιφώνια min πάχος 40-50mm. Τα σιφώνια με ενσωματωμένη μεμβράνη και φυσικά EN. 

    6. περιμετρικά αρμοί (ή ταινία αποσυμπλεξης) που σφραγίζονται με χυτή πολυουρεθάνη. 

    7. Μεμβράνη αποσυμπλεξης στεγανή και με SD 1. 

    8. Κόλλα πλακιδίων S2

    9. Πλακάκια διαστάσεων μέχρι 50Χ50. 

    Κόστος από 90€ το τμ. 

    Για χαμηλότερο κόστος αντί για πλακάκια μπαινει και ... συνθετικός χλοοτάπητας! Προσοχή στην ποιότητα να μην τον πολυμερισει ο ήλιος...

    Το δώμα είναι από τα ακριβότερα δάπεδα της κατασκευής. 

    Και όλα αυτά αν δεν επιλυθούν τουλάχιστον με ένα Glaser που όλοι οι μηχανικοί έχουν κάνει στο δεύτερο έτος, μπαίνουν σε λογισμικό με τα κατάλληλα δεδομένα υλικών,  κατακρυμνήσεων, χρήσης χώρων κλπ και ελέγχονται για τυχόν αστοχίες σε βάθος χρόνου. 

    Το γέμισμα τι ακριβως είναι?  (Πχ αφρομπετον, γαρμπιλομπετον κλπ). 

  6. On 31/8/2023 at 4:49 ΜΜ, jbosdas said:

    Τώρα, τι να πούμε; ....

    Επίλυση έκανες με λογισμικό ή δεν χρειάζεται λες;

    Δυστυχώς επίλυση με λογισμικό δεν έγινε, το επιδίωξα αλλά δεν βρήκα μηχανικό να το κάνει...

     

    On 30/1/2023 at 1:59 ΜΜ, jbosdas said:

    Είναι αρκετά περίπλοκο θέμα για να λυθεί μέσω Φόρουμ. Για να σου απαντήσει κάποιος σε πόσο καιρό στεγνώνει θα πρέπει να ξέρεις τι υγρασία έχει, την διαστρωμάτωση, τους συντελεστές διαπνοής του κάθε υλικού καθώς βέβαια και να έχεις εικόνα για τον μηχανισμό παραγωγής: είναι διαρροές; είναι συμπυκνώματα; είναι αστοχία στεγανοποίησης;

    Η ορθότερη λύση είναι να τα ξηλώσεις όλα, να φτάσεις στην πλάκα, να δεις την κατάσταση της πλάκας και αν απαιτούνται επεμβάσεις από στατική άποψη, και μετά να ξεκινήσεις μία θερμομόνωση - στεγανοποίηση εξαρχής με σωστές ρήσεις, υλικά και με τα κατάλληλα σημεία αποχέτευσης. Μπορεί να είναι η πιο ακριβή λύση, σίγουρα είναι η πιο σωστή.  Αν τώρα θέλεις να κάνεις μία επάλειψη από πάνω, κανείς δε σου υπόσχεται τίποτα... και όποιος σου υποσχεθεί απλά θα εξαφανιστεί την ώρα που θα προκύψει το πρόβλημα...

    Η διαπνοή (πιο σωστά "αντίσταση στην διάχυση υδρατμων" Sd) που αναφέρεις είναι από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά, είναι μετρήσιμο μέγεθος και προκύπτει από το γινόμενο του συντελεστή αντίστασης διάχυσης υδρατμών  του υλικού (μ) επί του πάχους εφαρμογής (d). Τα ασφαλτικά εξορισμού δεν έχουν καλό συντελεστή και δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από ότι λύνουν. Τα εξαεριστικά των ασφαλτικών είναι πατέντα, δεν υπάρχουν μετρήσιμα στοιχεία για την ικανότητα διαπνοής τους ώστε να μπουν σε μία εξίσωση. Το αποτέλεσμα της διαπνοής μπορείς να το κατανοήσεις, αν τρέξεις με ένα πλαστικό αδιάβροχο συγκριτικά με ένα goretex... Τώρα αν βάλεις και δύο εξαεριστικά στην πλάτη της νιτσεράδας  κανένας δε σου υπόσχεται ότι σε άλλο σημείο δεν θα συγκεντρωθεί υγρασία...

    Αποψη μου: Βρες μηχανικό που να ασχολείται με το αντικείμενο και να σου κάνει επίλυση με λογισμικό και σε βάθος χρόνου. Λαμβάνονται πολλά στοιχεία υπόψη (θεση ακινήτου,  ποσοστό κατακρημνίσεών, είδος χωρών και παραγόμενων υδρατμών, αερισμός χώρων, χρησιμοποιούμενα υλικά, προσανατολισμός, σκίασεις... ) και καλό είναι να την κάνεις για να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Τα προβλήματα αυτά επιλύονται πλέον με τα σχετικά λογισμικά και όχι οπτικά.

    και ενα τυχαίο video απο net...

     

    Διάβασα στο ΕΛΟΤ 1501-03-06-01-01:2009 για τα εξαεριστικά σε συνδυασμό με διάτρητο ασφαλτόπανο, αν δεν είχαν αποτέλεσμα θα τα πρότειναν σε ένα οδηγό που έχει γραφτεί απο μηχανικούς? 

    Εγώ είμαι μαζί σας και θα ήθελα να αποφύγω το ασφαλτόπανο, με δεδομένο οτι θα πρέπει να μπει ελαφρομπετόν σαν γέμισμα για ρύσεις (περιορισμός βάρους λόγω παλαιότητας κτιρίου) τι θα μπορούσα να βάλω απο πάνω για στεγνωτικό ? Ελαστικά τσιμεντοειδή και πολυουρεθανικής βάσης στεγανωτικά κατάλαβα οτι δεν μπορούν να μπούν πάνω στο αφρομπετόν. Υπάρχει κάποια άλλη κατηγορία υλικών αδιαβροχοποίησης με διαπνοή ?

     

  7. Μόλις τώρα, Kostas Bikos said:

    Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις συμβουλές.

    Έκανα 2-3 τομές στην παλαιά μόνωση για να δω τι ακριβώς έχει απο κάτω και σε τι κατάσταση είναι. Κάτω από τις μαλεζόπλακες βρήκα (με την σειρά) κάποιου τύπου κονίαμα για σταθεροποίηση και συγκόλληση των πλακών, στρώμα  ελαφρόπετρας, κεραμίδια! (ακουμπισμένα στην πλάκα σε σειρές) μάλλον για επιπλέον μόνωση με τα κενά αέρα που δημιουργούν απο κάτω και τέλος η πλάκα που μάλλον είχε περαστεί με πίσα καθώς είναι σκούρα και λεία.

    Το υπόστρωμα μέχρι την πλάκα στα σημεία που έκανα τομές ήταν εντελώς στεγνό, μάλλον βοήθησε και ο καύσωνας φέτος.

    Υπολόγισα το βάρος της υφιστάμενης μόνωσης (όλα τα στρώματα που ανέφερα παραπάνω) γύρω στα 200 κιλα/τμ.

    Θα προχωρήσω τις επόμενες μέρες σε αποξήλωση όλης της παλιάς μόνωσης και εγκατάσταση νέας με εξηλασμένη πολυστερίνη, αφρομπετόν για ρύσεις και ασφαλτόπανο για στεγάνωση. 

    Οι επεκτάσεις αποκατάσταση του ταβανιού έχουν γίνει απο τον  Μάρτιο καθώς έπρεπε να μετακομίσουμε στο σπίτι άμεσα, ελπίζω να μην χρειαστεί κάτι εκ νέου.

    Στο θέμα της εύρεσης μηχανικού ευτυχώς είχα 3 στενούς φίλους μηχανικούς που με συμβούλεψαν αλλά διάβασα και αρκετά για να καταλάβω κάποια πράγματα. 

    Καλή συνέχεια

    και μερικές φωτογραφίες απο τις τομές

    20230828_185505.jpg

    20230828_190308 (1).jpg

    20230828_190044.jpg

  8. On 18/8/2023 at 2:23 ΜΜ, Spiros Papas said:

    Αγαπητέ φίλε, κάνω κι εγώ ακριβώς την ίδια έρευνα, για οικία του 1955, πρόκειται για την ίδια ακριβώς περίπτωση με εσένα. Σε συνεργασία με πολιτικό μηχανικό, αφαιρέσαμε και την ελαφρόπετρα και τις μαλτεζόπλακες. Δυστυχώς, σε όσους πολιτικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες και να απευθύνθηκα, κανείς δεν ήξερε να κάνει σχεδιασμό μονώσεων με τους κατάλληλους υπολογισμούς και λογισμικό. 

    Εκ πείρας θα σου πρότεινα:

    Πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε εργασία, βρες κάποιον μηχανικό που να ειδικεύεται στις μονώσεις (εγώ ακόμα τον ψάχνω...)

    Το πιθανότερο είναι να χρειαστεί να κάνεις αποξήλωση όλων των παλιών διαστρωματώσεων. Ώστε να στεγνώσουν τα πάντα. Στη δική μας περίπτωση η ελαφρόπετρα είχε απορροφήσει πάρα πολλή υγρασία. Στην δική σου περίπτωση δεν μπορώ να ξέρω.

    Κατόπιν κάνεις θερμουγρομόνωση.

    Μετά την πάροδο κάποιων μηνών, κάνεις τις επεμβάσεις αποκατάστασης στο εσωτερικό του σπιτιού σου.

    Εσύ από τις 13 Ιουλίου, βρήκες κάτι καινούργιο πάνω στο θέμα σου;

    Καλή επιτυχία εύχομαι!

    Οποιαδήποτε συμβουλή για την περίπτωση, είναι ευπρόσδεκτη!

    Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις συμβουλές.

    Έκανα 2-3 τομές στην παλαιά μόνωση για να δω τι ακριβώς έχει απο κάτω και σε τι κατάσταση είναι. Κάτω από τις μαλεζόπλακες βρήκα (με την σειρά) κάποιου τύπου κονίαμα για σταθεροποίηση και συγκόλληση των πλακών, στρώμα  ελαφρόπετρας, κεραμίδια! (ακουμπισμένα στην πλάκα σε σειρές) μάλλον για επιπλέον μόνωση με τα κενά αέρα που δημιουργούν απο κάτω και τέλος η πλάκα που μάλλον είχε περαστεί με πίσα καθώς είναι σκούρα και λεία.

    Το υπόστρωμα μέχρι την πλάκα στα σημεία που έκανα τομές ήταν εντελώς στεγνό, μάλλον βοήθησε και ο καύσωνας φέτος.

    Υπολόγισα το βάρος της υφιστάμενης μόνωσης (όλα τα στρώματα που ανέφερα παραπάνω) γύρω στα 200 κιλα/τμ.

    Θα προχωρήσω τις επόμενες μέρες σε αποξήλωση όλης της παλιάς μόνωσης και εγκατάσταση νέας με εξηλασμένη πολυστερίνη, αφρομπετόν για ρύσεις και ασφαλτόπανο για στεγάνωση. 

    Οι επεκτάσεις αποκατάσταση του ταβανιού έχουν γίνει απο τον  Μάρτιο καθώς έπρεπε να μετακομίσουμε στο σπίτι άμεσα, ελπίζω να μην χρειαστεί κάτι εκ νέου.

    Στο θέμα της εύρεσης μηχανικού ευτυχώς είχα 3 στενούς φίλους μηχανικούς που με συμβούλεψαν αλλά διάβασα και αρκετά για να καταλάβω κάποια πράγματα. 

    Καλή συνέχεια

  9. Καλησπέρα σας,

    Επανέρχομαι στο θέμα καθώς βρέθηκαν χρήματα και αποφάσισα να κάνω και θερμομόνωση. Βρίσκομαι αντιμέτωπος τώρα με τον περιορισμό βάρους καθώς όπως έχω αναφέρει το κτίριο είναι του 1955. Να σημειώσω οτι δεν χρειάζομαι βατότητα, το δώμα είναι 67 τμ, βρίσκομαι στο Βύρωνα και σκοπεύω σε 1-2 χρόνια να κάνω και θερμοπρόσοψη.

    Βλέπω 2 επιλογές.

    1) Να κρατήσω την υφιστάμενη στρώση με μαλτεζόπλακες και ελαφρόπετρα πάχους 15-20 εκ η οποία έχει καλές ρύσεις και να κάνω κάποια ελαφριού τύπου θερμομόνωση-υγρομόνωση απο πάνω (εχω προτάσεις για durosol ligh roof και διογκωμένη πολυστερίνη EPS 150, κολα τσιμεντοειδούς βάσης με υαλόπλεγμα, αστάρι και στεγανωτικό domoreflect 122 max). Οι περισσότερες εταιρίες μονώσεων μου πρότειναν να κρατήσω την υφιστάμενη στρώση και να κάνω μόνο στεγάνωση (στην πλειοφηψηφία τους με ασφαλτόπανο) και κάποιες που έδωσαν και την επιλογή επαλειφόμενων (ακρυλικών, πολυουρεθανικών και υβριδικών).

    2) Να αποξηλώσω την υφιστάμενη στρώση που θεωρώ δεδομένο οτι έχει υφιστάμενη υγρασία καθώς το σπίτι δεν είχε στεγάνωση, να φύγει το βάρος  και να δούμε την κατάσταση της πλάκας μήπως χρειάζεται κάποια επισκευή ή ενίσχυση. Στην συνέχεια να γίνει θερμομόνωση-υγρομόνωση, οι περισσότερες εταιρίες πρότειναν εξηλασμένη πολυστερίνη για θερμομόνωση, αφρομπετόν για ρύσεις και ασφαλτόπανα για στεγανοποίηση. Έχοντας διαβάσει κάποια πράγματα στο forum για θέματα διαπνοής και υγροποίησης θα ήθελα να αποφύγω τα ασφαλτόπανα αλλά μου λένε οτι δεν μπορεί να μπει κάποιο άλλο στεγανωτικό στο αφρομπετόν.

    Να σημειώσω οτι το κόστος αποξήλωσης είναι 2.000-2500 ενω της θερμομόνωσης-υγρομόνωσης 3.300-3,700

    Τα ερωτήματα μου

    1) Θεωρείτε οτι αξίζει  το κόστος της αφαίρεσης του υφιστάμενου στρώματος για να βάλω  νέα θερμομόνωση απο το μηδεν ή είναι καλύτερο να βάλω μια νέα ελαφριού τύπου απο πάνω ? 

    2) Αν κάνω την αποξήλωση ποιό υλικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην νέα μόνωση για ρύσεις που να έχει βάρος <50kg/m2 και να μπορεί να δεχτεί  κάποιο διαπνέον στεγανωτικό ?

    3) Ευπρόσδεκτες τυχόν άλλες προτάσεις.

    Ευχαριστώ

  10. On 30/1/2023 at 2:31 ΜΜ, kotor9 said:

    Ένας συμφοιτητης παλιοφιλος μου που μενει σε παλιά οικοδομή μονοκατοικία στα Σεπόλια είχε τέτοιες πλακες στην ταράτσα του. Θυμάμαι ότι όταν ήθελε να διορθώσει αντίστοιχο πρόβλημα βρήκε ότι κάτω από τις πλάκες είχε ελαφρόπετρα για θερμομόνωση. Στο αναφέρω μήπως και η δική σου εχει τέτοια διαστρωμάτωση. Πρέπει να απευθυνθείς σε μηχανικό να το δεις πιο αναλυτικά και σωστά. Γνώμη μου : μη βάλεις τίποτα επαλειφομενα ή ασφαλτοπανα χειμωνιάτικα και πριν μάθεις τι έχει από κάτω.

    Ευχαριστω. Το πιθανότερο είναι οτι εχει ελαφρόπετρα κάτω απο τις μελτεζόπλακες. Είναι αυτό πρόβλημα για οποιοδήποτε τύπου υγρομόνωση? 

  11. On 30/1/2023 at 1:59 ΜΜ, jbosdas said:

    Είναι αρκετά περίπλοκο θέμα για να λυθεί μέσω Φόρουμ. Για να σου απαντήσει κάποιος σε πόσο καιρό στεγνώνει θα πρέπει να ξέρεις τι υγρασία έχει, την διαστρωμάτωση, τους συντελεστές διαπνοής του κάθε υλικού καθώς βέβαια και να έχεις εικόνα για τον μηχανισμό παραγωγής: είναι διαρροές; είναι συμπυκνώματα; είναι αστοχία στεγανοποίησης;

    Η ορθότερη λύση είναι να τα ξηλώσεις όλα, να φτάσεις στην πλάκα, να δεις την κατάσταση της πλάκας και αν απαιτούνται επεμβάσεις από στατική άποψη, και μετά να ξεκινήσεις μία θερμομόνωση - στεγανοποίηση εξαρχής με σωστές ρήσεις, υλικά και με τα κατάλληλα σημεία αποχέτευσης. Μπορεί να είναι η πιο ακριβή λύση, σίγουρα είναι η πιο σωστή.  Αν τώρα θέλεις να κάνεις μία επάλειψη από πάνω, κανείς δε σου υπόσχεται τίποτα... και όποιος σου υποσχεθεί απλά θα εξαφανιστεί την ώρα που θα προκύψει το πρόβλημα...

    Η διαπνοή (πιο σωστά "αντίσταση στην διάχυση υδρατμων" Sd) που αναφέρεις είναι από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά, είναι μετρήσιμο μέγεθος και προκύπτει από το γινόμενο του συντελεστή αντίστασης διάχυσης υδρατμών  του υλικού (μ) επί του πάχους εφαρμογής (d). Τα ασφαλτικά εξορισμού δεν έχουν καλό συντελεστή και δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από ότι λύνουν. Τα εξαεριστικά των ασφαλτικών είναι πατέντα, δεν υπάρχουν μετρήσιμα στοιχεία για την ικανότητα διαπνοής τους ώστε να μπουν σε μία εξίσωση. Το αποτέλεσμα της διαπνοής μπορείς να το κατανοήσεις, αν τρέξεις με ένα πλαστικό αδιάβροχο συγκριτικά με ένα goretex... Τώρα αν βάλεις και δύο εξαεριστικά στην πλάτη της νιτσεράδας  κανένας δε σου υπόσχεται ότι σε άλλο σημείο δεν θα συγκεντρωθεί υγρασία...

    Αποψη μου: Βρες μηχανικό που να ασχολείται με το αντικείμενο και να σου κάνει επίλυση με λογισμικό και σε βάθος χρόνου. Λαμβάνονται πολλά στοιχεία υπόψη (θεση ακινήτου,  ποσοστό κατακρημνίσεών, είδος χωρών και παραγόμενων υδρατμών, αερισμός χώρων, χρησιμοποιούμενα υλικά, προσανατολισμός, σκίασεις... ) και καλό είναι να την κάνεις για να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Τα προβλήματα αυτά επιλύονται πλέον με τα σχετικά λογισμικά και όχι οπτικά.

    και ενα τυχαίο video απο net...

     

    Ευχαριστώ

  12. On 30/1/2023 at 1:50 ΜΜ, Didonis said:

    κανένα....

    Η λύση είναι μία.... ο Ήλιος.

    Το πιο σωστό απ όλα εκτός αν υπάρχουν ειδικές συνθήκες και καταστάσεις (και αντέχεις σημαντικά κοστολόγια)  είναι να ξεκινά η υγρομόνωση τουλάχιστον μετά απο 10-15 ηλιοφάνειας και στην τελική Ελλάδα είμαστε και 20-25 με ήλιο είναι ακόμα πιο καλά.

     

    Ευχαριστώ

  13. Καλησπέρα σας,

    Θέλω να κάνω υγρομόνωση στο δώμα παλιάς μονοκατοικίας 75τμ (1955) το οποίο είναι στρωμένο με μαλτεζόπλακες καθώς έχει εμφανιστεί ήδη πρόβλημα υγρασίας σε ένα σημείο του ταβανιού (φούσκωμα και αποκόλληση επιχρίσματος). Το σπίτι αγοράστηκε πρόσφατα και είμαστε στην φάση μικρής ανακαίνισης.

    Δεδομένου οτι η πλάκα και οι μαλτεζόπλάκες έχουν ήδη υγρασία, είμαστε στην καρδιά του χειμώνα και θέλουμε να μετακομίσουμε στο σπίτι μέχρι το Πάσχα θα ήθελα την βοήθεια σας στα παρακάτω ερωτήματα

    1) Μπορώ να προχωρήσω σε επισκευή του ταβανιού και να κάνω την υγρομόνωση 3-4 μήνες αργότερα ή θα πρέπει να κάνω πρώτα την υγρομόνωση για να μην ξαναχαλάσει το ταβάνι σύντομα? 

    2) Αν πρέπει να προχωρήσω πρώτα στην υγρομόνωση ποιο υγρομονωτικό υλικό θα μου διασφαλίσει εκτόνωση της υφιστάμενης υγρασίας ? α) Κάποιο απο τα επαλοιφόμενα που υπόσχονται διαπνοή υδρατμών ή β) ασφαλτόπανα (με επιπλέον στρώση διάτρητης ασφαλιστικής μεμβράνης) και εξαεριστήρες ? Πόσο χρόνο περίπου χρειάζεται για να φύγει το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας?

    Ευχαριστώ

     

     

     

     

     

    20220525_093050.jpg

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.