Μετάβαση στο περιεχόμενο

phantom

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/κος ΗΥ & Πληροφορικής

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

phantom's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Απόλυτα κατανοητά όλα. Μεγαλύτερο πάχος, μεγαλύτερο κόστος, μεγαλύτερη εξοικονόμηση κτλ Όπως και αν κάποιος έβαζε 5εκ μόνωση σε εκτεθειμένο σπίτι θα ήταν προφανώς αστείο! Όντας άσχετος όμως, δεν ήξερα απο ποιο πάχος και πάνω θεωρείτε τουλάχιστον "οκ" λύση, οπότε και έκανα την ερώτηση. Απ όσο καταλαβαίνω απ τα παραπάνω, 8cm είναι ίσως η λεπτότερη μόνωση η οποία επιτρέπεται στο "εξοικονομώ" έτσι ώστε να πιάσει το απαραίτητο R. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
  2. Όντως ήταν πολύ γενική η ερώτηση, αλλά όντας άσχετος υπέθεσα πως θα μπορούσε κάποιος να εκφέρει μια άποψη βασιζόμενος στην περιορισμένη περιγραφή. Ναι, κέλυφος. Και στην τελευταία σου πρόταση είναι το ουσιαστικό θέμα που έχω. Πρέπει να μείνω με αυτόν τον μηχανικό, αλλά η εμπιστοσύνη δεν είναι και τόσο δυνατή λόγο ψεμάτων που έχουν ειπωθεί στο παρελθόν. Γι αυτό και ρώτησα τόσο γενικά μιας και δεν είχα ούτε εγώ τις υπόλοιπες πληροφορίες. Αν το παραπάνω υλικό είναι συνηθισμένο σε περιοχές που έχουν απο 0 με -5 μέχρι 35-40 βαθμούς και το οικοδόμημα είναι εκτεθειμένο όπως περιέγραψα παραπάνω... τότε κομπλέ. Η πρόταση βασιζόταν πρωταρχικός στο πόσα λεφτά θα μείνουν στην τσέπη του και μετά σε κλιματολογικά στοιχεία της περιοχής. Έχω εντοπίσει περιπτώσεις όπου προφορικά να μιλάμε για άλλα υλικά, και στην πράξη μπαίνουν άλλα. Φυσικά έντυπη προσφορά μετα βίας φτάνει στα χέρια μου, κάτι το οποίο δίνει την ευχέρεια να "αλλάξει" τα πλάνα όπως βολεύει. Ναι... πρέπει να αλλάξω μηχανικό... αλλά προς το παρών δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
  3. Καλησπέρα! Ερώτηση. Υπάρχει παλιά μονοκατοικία, βορινή, απόλυτα εκτεθημένη απο 3 μεριές (δίπλα σε χωράφια), στην περιοχή νομού Πέλλας. Μπήκα στο εξοικωνομώ, και ο μηχανικός μου προτείνει για θερμομώνοση τοιχοποιίας γραφιτουχο EPS 80 (Ρ=16kg/m3). Είναι σωστή λύση? ή πρέπει να κοιτάξω σε κάτι καλύτερο? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.