Μετάβαση στο περιεχόμενο

Slobontan

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Slobontan

  1. Στην σελίδα της αντιπροσωπείας μέσα στα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης σειράς αναφέρει αυτά για το θέμα κατανάλωσης. Πιστεύω με καλύπτει αλλά θα μιλήσω βεβαια και με τον εγκαταστάτη μου. Σ'ευχαριστώ και πάλι. Τεχνολογία DC Inverter: οι συμβατικοί συμπιεστές των αντλιών θερμότητας λειτουργούν σε πλήρες φορτίο ακόμη και όταν οι ανάγκες είναι για μερικό φορτίο, με αποτέλεσμα την σπατάλη ενέργειας. Τα προόντα M-Thermal της MIDEA χρησιμοποιούν τεχνολογία DC Inverter , η οποία επιτρέπει τη χρήση μόνο της αναγκαίας ισχύος που αναλογεί στο πραγματικό φορτίο. Συνεπώς, δαπανάται σχύς μόνο με βάση την παραγματική ζήτηση ενέργειας. Υψηλή ενεργειακή απόδοση: το εξελιγμένο σύστημα Inverter με κινητήρα συνεχούς ρεύματος DC διαμορφώνει ένα πλήρως DC σύστημα μετατροπής συχνότητας και μειώνει εντυπωσιακά την κατανάλωση ισχύος περισσότερο από 30%. Γρήγορη εκκίνηση: το σύστημα Inverter αποδίδει την ισχύ σύμφωνα με την ενεργειακή απαίτηση προσαρμόζοντας τη συχνότητα του περιστροφικού κινητήρα, έτσι γίνεται δυνατή επίτευξη των συνθηκών άνεσης σε λιγότερο χρόνο ως προς σύστημα χωρίς inverter. Ο χρόνος εκκίνησης μειώνεται. Λιγότερο συχνές εκκινήσεις: η τεχνολογία Inverter εξασφαλίζει λιγότερους κύκλους εκκίνησης/διακοπής. Αυτό προφανώς αυξάνει την διάρκεια ζωής του συμπιεστή και μειώνει τον οξύ θόρυβο.
  2. Καλημέρα ναι είχα βγάλει περσι πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης , μου το είχε εκδόσει ο μηχανικός που μου έκανε την εγκατάσταση της αντλίας απλά είμαι εκτός σπιτιού αυτή τη στιγμή και δεν θυμάμαι τιμές ακριβώς.
  3. Σ'ευχαριστώ πολύ καταρχήν για την πολύ κατατοπιστική σου απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι η απορία μου- ανησυχία μου πάντα ήταν αλλά και αυτή τη στιγμή σε αυτό που είπες στην αρχή για την αντλία ότι είναι μεγάλη. Το σπίτι ειναι 150τμ με μόνωση dow εσωτερικά στους τοίχους μέσα γυψοσανίδες με μόνωση κλπ αλλά χωρίς κέλυφος εξωτερικά. Επίσης βρίσκομαι στην Χίο όπου τα επίπεδα υγρασίας παραδοσιακά είναι πάντα υψηλά τον χειμωνα. Ο όροφος που μένω είναι εξωτερικά χτισμένος δεκαετίας να διευκρινήσω απλά πέρσι έγινε η αποπεράτωση και εσωτερικά. Θέλω να πιστευω ότι έγινε συνειδητά η επιλογή της αντλίας σε αυτό το μέγεθος με αυτά τα κριτήρια. Δικες μου υποθέσεις βέβαια είναι αυτές. Δοθείσης της ευκαιρίας η ερώτησή μου είναι η εξής σε αυτό : όσο μεγαλύτερη είναι η αντλία υπάρχει και μεγαλύτερη κατανάλωση στο ρεύμα? Η αν επιλεχθεί μεγαλύτερη αντλία απο τα υπάρχοντα τετραγωνικά υπάρχει κάποια αρνητική επίπτωση στην κατανάλωση?
  4. Καλησπέρα σε όλους. Είμαι νέος στο φόρουμ αλλά και στο θέμα αντλίας θερμότητας. Μένω σε νεόδμητο όροφο 150 τετραγωνικών και λειτουργώ αντλία θερμότητας Midea με 3 Fan coil οροφής 5 κλασικά επιτοίχια και 2 πετσετοκρεμάστρες στα μπάνια . Έχω επισυνάψει ως φωτογραφία το μοντέλο της αντλίας θερμότητας όπως και το control της.Όλα τα fan coil είναι μάρκας Aermec. Δεν έχω κεντρικό θερμοστάτη, απλά το κάθε σώμα έχει το δικό του πάνω του και ελέγχονται αυτόνομα και αυτά τής οροφής έχουν τα δικά τους στον τοίχο (στη φωτό θα δείτε δίπλα απο το control της αντλίας ένα απο αυτά). Κάποια ρύθμιση δεν έχω κάνει στην αντλία πέρα απο αυτά που μου είχε ρυθμίσει αρχικά ο εγκαταστάτης μου, το μόνο που κάνω είναι να ρυθμίζω την ταχύτητα του ανεμιστήρα στα fan coil κατα το δοκούν (συνήθως στην πρώτη και στην δεύτερη σκάλα) ανάλογα πάντα με την θερμοκρασία του δωματίου εκείνη τη στιγμή. Θερμοκρασία στο control της αντλίας την έχω στο 40 νομίζω φαίνεται και στην φωτογραφία απλά συνήθως κάποιες φορές το ρυθμίζω και μέχρι το 45. Τώρα με τα κρύα την ανοίγω 2 φορες την ημέρα για κάποιες ώρες ας πούμε και εχω παρατηρήσει 1/2 είχα καταναλώσει 1460Kw ( με ΔεηΓ1/Ν) και 6/2 σήμερα δηλαδή είμαι στις 1600. Βέβαια φαντάζομαι αυτές οι 140Kw είναι μέσα και ο θερμοσίφωνας που χρησιμοποιώ, φούρνος ,πλυντήρια στεγνωτήρια κλπ οπότε δεν μπορώ να ξεδιαλύνω ακριβώς τα watt που καταναλώνει η αντλία. Θα ήθελα σε πρώτη φάση και όντας αρχάριος αν είχατε κάποια συμβουλή να μου δίνατε ώστε καταρχήν αν υπάρχει τρόπος μέσα απο το control της αντλίας να δω πόσο καταναλώνει η να έχω κάποια εικόνα γενικά αλλά και κατα δεύτερον κάποια συμβουλή ώστε να καταφέρω να πετύχω μια ισσοροπία απόδοσης και κόστους γενικότερα. Επίσης το έχω σαν απορία: συμφέρει η αντλία να είναι ανοιχτή γενικά η να την ανάβω και να την σβήνω 2 φορές την μέρα όταν υπάρχει ανάγκη? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.