Μετάβαση στο περιεχόμενο

astra

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. δεν μπορω να θυμηθω ποιος εκανε λαθος την τοποθετηση.πριν 3 χρονια οταν εγινε η χαραξη μπορει ειτε εγω,ειτε ο εργολαβος,ειτε ο μηχανικος να προτεινε κατι διαφορετικο.το οικοπεδο μου ειναι αρκετα μεγαλο και δεν τεθηκε τοτε τετοιο θεμα. και δεν εχει νοημα πλεον να ψαξω για ευθυνες.θα σπαταλησω τον χρονο μου,θα μαλωσω με τους ανθρωπους και στην τελικη δεν θα κερδισω και τιποτα. με ενδιαφερει αν υπαρχει τροπος να λυσω το προβλημα μου. ενημερωτικα παντως θεωρω οτι ηταν λαθος του μηχανικου.
  2. καλησπερα πριν περιπου 3 χρονια ξεκινησα να χτιζω το σπιτι μου.ολα νομιμα. πριν λιγες ημερες αποφασισα να το μεγαλωσω και να δημιουργησω στην δεξια του πλευρα μια διωροφη προεκταση.επισκευτηκα εναν αρχιτεκτονα και του περιεγραψα τις ιδεες μου.μου ζητησε τα σχεδια και την πολεοδομκη αδεια για να τα ελεγξει.την επομενη ημερα και αφου επισκευτηκε το οικοπεδο μου,με πληροφορησε οτι εχει γινει λαθος οριοθετηση της οικοδομης μου μεσα στο οικοπεδο.τα σχεδια δειχνουν την δεξια πλευρα του σπιτιου μου(πλευρα που θελω την προεκταση) 7 μετρα απο τον πλαγιο δημοτικο δρομο ενω η πραγματικη αποσταση ειναι περιπου 9 μετρα και μεγαλωνει σταδιακα προς τα πισω.πρεπει να αφησω υποχρεωτικα 3 μετρα απο τον δρομο οποτε ενω στην πραγματικοτητα αυτο που θελω να φτιαξω θα ειναι νομιμο,στα σχεδια θα φαινεται παρανομο!!με το να αρχισω να ψαχνω για ευθυνες δεν θα κερδισω τελικα και τιποτα.τωρα τι κανουμε?? ο αρχιτεκτονας λεει οτι δεν αλλαζει κατι και να συμβιβαστω με μικροτερη προεκταση.ο μηχανικος ειναι προβληματισμενος...δεν γνωριζει πως να αντιμετωπισει το θεμα μου και συγκλινει με την αποψη του αρχιτεκτονα. υπαρχει τροπος να αντιμετωπιστει το θεμα??σας εχει τυχει ποτε? παρακαλω τις συμβουλες σας.ευχαριστω.
  3. μαλλον το forum ειναι μονο για πολιτικους μηχανικους.σωστα? δεν το ειχα καταλαβει αυτο.το σεβομαι ομως. αν θελει παντως καποιος,ας με βοηθησει σε αυτα που ρωτησα.αλλιως παρακαλω ας κλειδωθει το post μου.
  4. καλησπερα σε ολους ξεκινησα να χτιζω μεζονετα 260 περιπου τετραγωνικων,με προοπτικη ενος ακομα μεγαλου δωματιου στην τελευταια ταρατσα(αυθαιρετου),χωρις υπογειο.μολις εγινε το ξεμπαζωμα και αφου επεσε το μπετο καθαριοτητας,διαπιστωσαμε οτι δεν ειχαμε εκτιμησει καλα την κλιση του χωραφιου και με τα ιδια περιπου κυβικα θεμελιωσης εφτιαχνα και υπογειο. ο μηχανικος μου προτεινει ραντιε θεμελιωση,παχους 50cm-40cm,πανω στο μπετο καθαριοτητας(υπαρχει και σε αυτο κλιση) και υπογειο υψους 2m. ο εργολαβος(με 30 χρονια πειρα) επιμενει οτι το παχος αυτο δεν ειναι αρκετο. τι γνωμη εχετε εσεις?? επισης ο μηχανικος προτεινει να γινουν τειχια στο υπογειο μονο μπροστα και στα πλαγια-πισω να χτιστει.το προτεινει αυτο για λογους οικονομιας και με την προοπτικη οτι στο μελλον μπορει καποια τμηματα του υπογειου να τα ξεμπαζωσω και να τα ανοιξω πχ γκαραζ.αν γινει αυτο,τι να χρησιμοποιησω στο χτισιμο ωστε να αντεχει το βαρος του χωματος και την υγρασια?? σας ευχαριστω
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.