Μετάβαση στο περιεχόμενο

matinaf

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by matinaf

  1. Το πρόστιμο ανέγερσης είναι κοντά στα 40.000 (τιμή ζώνης επί τετραγωνικά αν καταλαβαίνω σωστά). Αν προχωρήσει σε αυτοβούλως κατεδάφιση, θα πρέπει να πληρώσει και το πρόστιμο διατήρησης δηλαδή ε. Δεν το είχα υπόψη μου αυτό. Αναφορικά με το υστερόγραφο, τι να σας πω, δεν έχω καταλάβει κι εγώ.
  2. Καλησπέρα, ως νέα μηχανικός θα ήθελα τα φώτα σας γιατί έχω πάρα πολλές απορίες! Σε γήπεδο εκτός σχεδίου υφίσταται ισόγεια κατοικία (που έχει ανεγερθεί με άδεια το 1970) και μια αποθήκη (που ανεγέρθηκε με άδεια το 1973), που εφάπτεται στην κατοικία και έχει ένα στέγαστρο που καλύπτει επιφάνεια περίπου 50τμ. Η αποθήκη δε χτίστηκε στο σημείο που προβλεπόταν στην άδεια. Το 2012, οι ιδιοκτήτες "έκλεισαν" το στέγαστρο και δημιούργησαν από κάτω χώρο κύριας χρήσης, τον οποίο ένωσαν με τμήμα της αποθήκης που επίσης έγινε χώρος κύριας χρήσης. Επίσης στο υπόλοιπο κτίριο πρόσθεσαν θερμοπροσόψεις. Έχουμε επίσης ένα συμβόλαιο του 2009 που αναφέρει τα τετραγωνικά των αρχικών αδειών και τις χρήσεις όπως υφίσταντο τότε (δηλαδή πριν την αλλαγή χρήσης τμήματος της αποθήκης). Η άδεια του 1973 δεν έχει τελική θεώρηση, ενώ από όλες τις άδειες έχουμε μόνο τα στελέχη, καθώς τα υπόλοιπα χάθηκαν από την πολεοδομία. Επίσης, πριν την άδεια του 1970, υπήρχε κτίριο μέσα στο οικόπεδο για το οποίο δεν είχε βγει άδεια (ή χάθηκε), η ύπαρξη του οποίου όμως νομιμοποιείται (σύμφωνα με την πολεοδομία) καθώς φαίνεται στα σχέδια της άδειας του 1970. Ο ιδιοκτήτης θέλει να βγάλει άδεια επέκτασης, καθώς του περισσεύουν τετραγωνικά δόμησης, οπότε και κάπως θα πρέπει να νομιμοποιήσουμε τα υπόλοιπα (ή να τα κατεδαφίσουμε). Άδεια Νομιμοποίησης δεν μπορούμε να βγάλουμε (απ ότι καταλαβαίνω) καθώς η απόσταση από το πλάγιο όριο του κτιρίου είναι μικρότερη των 2,5 μέτρων. Ούτε και να ρυθμίσουμε τις αυθαιρεσίες, καθώς έγιναν μετά το 2011. Μια ιδέα που προτάθηκε, είναι να πάμε με αεροφωτογραφίες, καθώς ο χώρος κάτω από το στέγαστρο δε φαίνεται ποια χρονιά "έκλεισε", ωστόσο κατ' εμέ είναι αρκετά επικίνδυνο αυτό. Συζητήσαμε να κάνουμε ανασύσταση φακέλου στην Πολεοδομία αλλά δεν έχουμε κάποιο έγγραφο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να την κάνουμε. Η δική μου πρόταση ήταν να πάμε με οικειοθελή κατεδάφιση όλων των αυθαιρεσιών (με έγκριση εργασιών), και μετά σε περίπτωση που επιθυμεί ο ιδιοκτήτης να δούμε πώς και αν θα τις ξανά χτίσουμε, όταν θα βγάλουμε άδεια για επέκταση. Ωστόσο, με τις θερμοπροσόψεις και την αλλαγή χρήσης τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Θα μας είναι πιο συμφέρουσα διαδικασία αυτή που προτείνω; Υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να γίνει και το αγνοώ; Ευχαριστώ, και μακάρι στο μέλλον να μου τύχουν ευκολότερες περιπτώσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.