Μετάβαση στο περιεχόμενο

GSkats

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Λογιστής

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Γεια χαρά σε όλους και ευχαριστώ για τις συμβουλες. Προσπαθησα καποια απο αυτά. Τελικά θεωρώ πως το πρόβλημα είναι ο σωλήνας. Πιο συγκεκριμένα θεωρώ πως ο φθαρμενος χαλυβδοσωλήνας αναδιδει αυτή την άσχημη μυρωδια. Έχει κανείς σας άποψη? Διαβάζω στο διαδίκτυο πως οι σωληνες αυτοί εξωτερικά έχουν ενα φίλτρο αλλου υλικου για προστασία και οταν αυτό φθαρθεί μπορεί όντως ο σωληνας να μυρίζει. Επίσης διαβάζω τα υλικα αυτά ειναι συνηθως βαραία μέταλλα επιβλαβή για την υγεία. Εχω αρχίσει και αγχώνομαι δεν σας κρύβω. Σήμερα θα φερω τον υδραυλικό μου να το δει και να μου πει την αποψή του. Εχετε καποια άποψη? ΜΦΧ
  2. Καλησπέρα σε όλους. Σας γράφω εδώ το πρόβλημα μου και θα εκτιμήσω κάθε απάντηση. Συγνώμη για το μεγάλο ποστ. Μένω στο ενοίκιο, στο ιδιο σπίτι για πολλά χρόνια. Το κτήριο είναι της δεκαετίας του '60. Στο σπίτι γενικά κάνω με την θέλησή μου και με δικό μου κόστος εργασίες και ο ιδιοκτητης δεν εχει καποιο προβλημα με αυτο. Κάποια στιγμή πήρα την απόφαση να ξανά βαψω τις σωληνες του καλοριφέρ. Αναφερομαι στις γνωστες για τα κτηρια αυτής της ηλικίας, σωληνες της κεντρικής θερμανσης που βλεπουμε μέσα στο σπίτι. Ήθελα να τις βάψω γιατι σε καποια σημεία το χρώμα είχε ξεφλουδίσει και σε κάποια άλλα είχε ''ξερασει'' ενα χρώμα σαν σκουριας (χωρίς να υπαρχει καποια διαρροή νερού). Τα έβαψα εγώ, όχι κάποιος επαγγελματίας. Πιάνουν γενικά τα χέρια μου αλλά σε κάθε περίπτωση είμαι ερασιτεχνης. Η διαχείριση που εγινε ειναι: με paint remover βγήκαν τα παλιά χρώματα, μετά τρίψιμο με γυαλόχαρτο, αστάρι 2-3 χέρια βασει οδηγιών, χρώμα για καλοριφερ 2-3 χέρια. Το χρώμα οικολογικό, το αστάρι νερού. Το αποτέλεσμα εμφανισιακά είναι παρα πολύ ωραίο. Οι σωλήνες γενικά ηταν σε καλη κατασταση, εκτός απο κάποια σημεία κόντα στο δάπεδο (10-15 πόντους απο το σημείο που η σωλήνα μπαίνει στο δάπεδο) όπου εκεί το εξωτερικό της χαλυβοσωλήνας ήταν διαβρωμένο. Στα σημεία αυτά δεν μπορεσα να βγουν πληρως τα παλια χρώματα με paint remover, εβαλα και λίγο ξύστρα, τα καθαρισα όσο καλυτερα μπορούσα. Εκεί έκανα και καποιες εργασίες με στοκο στον τοιχο. Η σωλήνα αν και διαβρωμενη ειναι αξιοπιστη λογω παχους. Τα καλοριφέρ μετά το βαψιμο δεν αναψαν ποτέ. Το προβλημα μου ειναι οτι μετα απο αυτά άλλαξε η μυρωδια του σπιτιου. Υπαρχει μόνιμα μια μυρωδια στον χώρο σχετικά όξινη, ενα μείγμα χρωματιλας και σιδερίλας (συγνωμη για τους ορους). Δεν είναι ιδεά μου γιατι και άλλα μελη της οικογενειας το μυρίζουν. Για εμένα ωστόσο ειναι αβασταχτο, με ενοχλει πολύ σε σημείο που μετα απο ωρα μεσα στο σπιτι νιώθω λαιμό και μυτη ερεθισμένα, γλώσσα και ματια να τσουζουν. Προσπαθησα να καταλαβω τι φταίει, νομίζω ότι η μυρωδιά εκλυεται απο το σημείο που δούλεψα με στόκο, χωρίς να μπορω να πω οτι φταίει η δουλειά με τον στόκο, το χρώμα, ή η σωλήνα η ίδια. Σε κανα 2 μαστόρια που μίλησα, δεν ηθελαν καν να ασχοληθούν με κάτι τετοιο. Μικρό μερεμέτι και αντε ο άλλος να βγαλει ακρη με τον περίεργο που του μυρίζει το σπίτι. Σκεφτηκα να αλλάξω σπίτι αλλά και αυτό δεν ειναι ευκολο με ενοικια στο θεό και παιδιά βολεμένα με αυτο το σπίτι. Ειλικρινά δε ξέρω τι να κάνω να λύσω αυτο το θέμα το οποίο μου φαντάζει τόσο απλό για να εχει γίνει τόσο μεγάλο. Η κατασταση αυτή πλέον τραβάει 1 χρόνο οπότε αυτή η μυρωδιά δεν προκείται να φύγει με λίγο αερισμό του σπιτιου. Σας ευχαριστω!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.