Μετάβαση στο περιεχόμενο

Prive

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Για την περίπτωση που ο δεύτερος, δικός μου, μηχανικός έχει λάθος τα πράγματα είναι πολύ εύκολα. Το θέμα έγκειται στο εάν όντως έγινε μια τακτοποίηση με λάθος τρόπο η οποία απλώς πέρασε απαρατήρητη από άλλους μηχανικούς, συμβολαιογράφους κλπ και τι γίνεται στην περίπτωση αυτή. Προφανώς διορθωτική με νέο συμβόλαιο δεν μπορεί να γίνει, διότι ακόμα δεν γίνεται τακτοποίηση αυθαιρέτων κατηγορίας 5. Επίσης αν κάνω πίσω σε αυτή τη φάση του δανείου, το οποίο δόθηκε με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, έχω μεγάλη ζημία. Είμαστε σε συνεννόηση με τον μηχανικό μου, τον οποίο γνωρίζουμε οικογενειακώς χρόνια και ασχολείται ειδικά με θέματα νομιμοποίησης. Δεν τον εμπλέξαμε νωρίτερα όχι από οικονομικούς λόγους, αλλά γιατί δεν πήγε το μυαλό μας ότι η τράπεζα η οποία έχει και το μεγαλύτερο συμφέρον να μην έχει βάρη το προς προσημείωση ακίνητο, σε αυτή την εποχή, θα ενέκρινε ένα μεγάλο δάνειο χωρίς να ελέγξει διεξοδικά τέτοια στοιχεία πρώτης σημασίας. Επίσης θα γίνει επαφή και με δικηγόρο, διότι αν δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να προχωρήσει τουλάχιστον η διαδικασία νόμιμα και χωρίς άγχος αναδρομικής ακύρωσης, θα πρέπει είτε εξωδικαστικά είτε δικαστικά να βρεθεί ένας συμβιβασμός.
  2. Δεδομένου ότι ενεπλάκη η τράπεζα στο πλαίσιο του δανείου θεώρησα ότι ο δικός της τεχνικός έλεγχος επαρκεί και ότι εφόσον περάσει από αυτόν έχουν ελεγχθεί τέτοια ζητήματα. Άλλωστε για τον νομικοτεχνικό έλεγχο της τράπεζας πλήρωσα γύρω στα 500 ευρώ. Το ποσό που έδωσα, το έδωσα αφού βγήκε καθαρός ο έλεγχος της τράπεζας. Όπως είπα έχει ήδη γίνει συμβόλαιο, έχει μεταγραφεί αυτό στο υποθηκοφυλάκειο επομένως το ακίνητο είναι μεν στο όνομά μου, αν όμως η τακτοποίηση των αυθαιρεσιών έγινε με λάθος τρόπο, τότε το συμβόλαιο είναι άκυρο και έχει εγκριθεί το δάνειο το οποίο βρίσκεται σε φάση εκταμίευσης αυτή τη στιγμή. Στο νόμο 4495 αναφαίρομαι ως προς την υπαγωγή. Οι αυθαιρεσίες αφορούσαν ποσοστό άνω του 50% της επιφάνειας του κτίσματος, ωστόσο ο μηχανικός το δικαιολόγησε και "τακτοποίησε" ως υπαγόμενο στην Κατηγορία 4. Το πως κατάφερε να βγει ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου, να περάσει τον νομικοτεχνικό έλεγχο της τράπεζας, να μπει στο κτηματολόγιο κλπ κλπ χωρίς να προσέξει κανείς αυτό που ο δικός μας μηχανικός πρόσεξε ήδη πριν κάνει την αυτοψία, με εκπλήσσει πραγματικά.
  3. Καλησπέρα. Έχω μόλις συνάψει σύμβαση αγοράς ακινήτου, έχοντας δώσει μια σημαντική προκαταβολή και αναμένοντας να εκταμιευτεί στεγαστικό δάνειο για το υπόλοιπο ποσό. Εκ των υστέρων ανακάλυψα σε συζήτηση με δικό μου μηχανικό ότι η νομιμοποίηση αυθαιρεσιών που είχαν γίνει από τον ιδιοκτήτη σε έτος μεταγενέστερο του '20, έγιναν ως κατηγορία 4, ενώ στην πραγματικότητα οι αυθαιρεσίες ήταν κατηγορίας 5, πλην όμως τόσο το τότε έτος όσο φυσικά και τώρα δεν υπάρχει η δυνατότητα τακτοποίησής τους. Δεν έβαλα νωρίτερα κάποιον μηχανικό δικό μου, καθώς βασίστηκα στο ότι ο τεχνικός έλεγχος της τράπεζας με τον δικό της μηχανικό θα εξασφάλιζε τέτοια ζητήματα. Ωστόσο το θέμα πέρασε και από τον μηχανικό της τράπεζας απαρατήρητο, ενώ έχει γίνει ήδη η μεταγραφή του συμβολαίου και η έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας. Εφόσον η βεβαίωση του μηχανικού ήταν ουσιαστικά ψευδής, τότε αν καταλαβαίνω καλά το συμβόλαιο είναι άκυρο και δεν υπάρχει κάποια δυνατότητα διορθωτικής σε συνεννόηση με το συμβολαιογράφο, καθώς η τακτοποίηση του ακινήτου για τη μεταβίβασή του είναι έτσι κι αλλιώς αδύνατη αυτή τη στιγμή. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να τακτοποιηθεί το ζήτημα εξωδικαστικά δεδομένου ότι το να δοθεί πίσω από τον πωλητή το μεγάλο ποσό προκαταβολής θεωρώ δύσκολο έως απίθανο. Σας ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.