Μετάβαση στο περιεχόμενο

MinasGR

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

MinasGR's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • One Month Later
  • Week One Done
  • First Post Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Τη παρασκευή φώναξα έναν αδειούχο μάστορα να μου φτιάξει ένα πρόβλημα στον καυστήρα (χαλασμένο μπεκ που είχε γεμίσει τον καυστήρα με πετρέλαιο). Το έφτιαξε όλα κομπλε το καθάρισε άλλαξε Μπεκ ρύθμισε πίεσης καυσαέρια κτλ ότι πρέπει να γίνει σε μια σωστή συντήρηση βάση όσων έχω διαβάσει. Το πρόβλημα είναι το βράδυ μόνο που όταν πάει να ξεκινήσει ανάβει το λαμπάκι του που θέλει πάτημα να ξανά πάρει. Μονο βράδυ το κάνει. Χθες δούλευε όλη μέρα και το βράδυ κατά τις 9 δεν πήρε πάτησα το κουμπί και όλα κομπλέ. Τον πήρα τώρα τηλ και του ανέφερα το πρόβλημα και μου λέει ότι είναι λόγο του κρύου παγώνει το πετρέλαιο. Θα έρθει να μου ανεβάσει τη πίεση γτ τώρα το έχει στα 12bar και θα του δώσει λίγο πίεση. Αν ρίξω μου λέει μέσα ένα δοχείο κηροζίνη δεν θα τι ξανά κάνει. Παίζει κάτι τέτοιο; Να πω ότι το λεβητοστάσιο δεν είναι κάποιος κλειστός χώρος αλλά είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν (λάθη του ιδιοκτήτη για να γλυτώσει λεφτά, ενοικιαστής είμαι). Και κάτι άλλο. Επειδή καταλαβαίνω ότι λόγο του ότι ο λέβητας είναι εκτεθειμένος στο κρύο στον αέρα ακόμα και στη βροχή καμία φορά το μπορώ να κάνω για να προστατέψω κατά καποιο τρόπο την τσέπη μου; μπορώ να ντύσω τον λέβητα και το μποιλερ ζεστού νερού με πετροβάμβακα ακόμα και τις σωλήνες;
  2. Επανέρχομαι με νεότερα! Λοιπόν μίλησα με έναν μηχανικό του εξήγησα το πρόβλημα τι ενέργειες έχουν γίνει. Και θα έρθει αύριο να δει την εγκατάσταση. Επειδή γνωρίζει το σπίτι εξωτερικά και πριν την αλλαγή το είχε δει και μέσα, μου είπε να παω την πίεση στα 2-2,1 bar με κρύα νερά. Λέγοντας μου ότι το συγκεκριμένο οίκημα έχει κάτι σαν σοφίτα με ένα μπάνιο όπου πριν την αλλαγή υπήρχαν 2 σώματα έκει, επομένως έχουν μείνει οι σωληνώσεις και δεν επαρκεί η πίεση για να κάνει κύκλωμα όλα τα νερά και εκτό αυτου πέρα του ορόφου είναι και πολλά μέτρα χαλκοσωληνα, γιατί απο το λέβητα μέχρι το κολλεκτερ είναι ένας όροφος κι από το κολλεκτέρ μέχρι το πρώτο σώμα άλλα ~6 μέτρα, άλλα 2.5 μέτρα από το 1ο στο 2ο και απο το 2ο στο 3ο είναι άλλα τρια μέτρα και αλλα πόσα μέτρα στο κολλεκτερ! Μου είπε επίσης να κλείσω λιγο το διακοπτη του πρώτου σώματος τόσο όσο είναι το τέταρτο της ώρας! και λίγο λιγότερο το δεύτερο. Τα έκανα και πράγματι είδα διαφορά και παλι το 3ο σώμα δεν καιεί αλλά είναι αισθητή η διαφορά χωρίς να έχω μεγάλη διαφορά στα 2 πρώτα σώματα! Στη μια ώρα που ήταν εν λειτουργία από τους 21,5 μέσα στο σπίτι πήγε στο 25 με εξωτερικό θερμόμετρο χώρου. Ο θερμοστάτης από 22 πήγε στο 24 και έκλεισε και το είχα ρυθμίσει στο 23,5! Παρόλα αυτά θα έρθει αύριο να τα δει απο κοντά αλλά μου είπε ότι ειναι πολυ δύσκολο να γίνει κατι ακόμα και αλλαγή στα σώματα να κάνουμε μεταξύ τους δεν είναι σίγουρος για την επιτυχία γιατί έχουν γίνει πολλά λάθη στην εγκατάσταση αλλά γενικά παντα το τελευταίο σώμα θα υπολείτουργει!
  3. Καλησπέρα καλώς σας βρήκα. Στο σπίτι που νοικιάζω παλια ήταν ένα μεγάλο σπίτι 200τμ. και ο ιδιοκτήτης το χώρισε στη μέση σχεδόν. Τα σώματα στο άλλο σπίτι έχουν βγει και οι σοληνώσεις έχουν γεφυρωθεί. Οπότε το όλο σύστημα είναι αποκλειστικά για το σπίτι που νοικιάζω. Το σύστημα θέρμανσης είναι μονοσωληνιο έχει 6 σώματα (1 σε καθε δωματιο (2), 1 μπανιο, 2 σαλόνι, 1 διαδρομος). Τα 2 του σαλονιου και το 1 διαδρομου είναι σε μία γραμμή και το πρόβλημα είναι οτι το πρώτο σώμα πιάνει τη θερμοκρασία αλλά το δευτερο αργεί, το τριτο που είναι στο διαδρομο θα έλεγα ότι δεν το ζεσταίνει καν (χλιαρο μόνο) περυσι αλλάξαμε διακόπτες στα συγκεκριμένα σώματα και καναμε καθαρισμο. Αν κλείσω τελείως το πρώτο σώμα τα αλλά δύο συμπεριφέρονται όπως τα δυο του σαλονιου. Οπότε δεν είναι θέμα διακοπτών εξαέρωσης κτλ. Η εγκατάσταση του λέβητα ειναι στο ισόγειο και το σπιτι ας πουμε στον 1ο (2.5-3m) η πίεση ειναι στα 1,7bar με κρύα νερά και με ζεστά παει +-2bar. Ο κυκλοφορητής ειναι ρυθμισμένος στη μέγιστη ταχυτητά του. ο Κυκλοφορητής είναι ένας HANSA UHP 32-70/180 Ο λέβητα ρυθμισμένος στους 80 και του κυκλοφορητή στους 40 (να τονισω ότι το λεβητοστάσιο είναι εκτεθημένο στις καιρικές συνθήκες που επικράτοουν). Τα σώματα των δωματίων πιάνουν αμέσως θερμοκρασία και πολύ καλή, καίνε παρ'ολο που είναι στην ίδια γραμμή, το ίδιο και του μπάνιου που είναι σε δικιά του γραμμή κι αυτό το ίδιο καίει! Δοκίμασα να ρυθμίσω λίγο τα ρυθμιστικά του κολλεκτέρ αλλά το αποτέλεσμα το ιδιο, δεν άλλαξε κατι! Όσοι υδραυλικοί έχουν έρθει απο πέρυσι έχουν τσεκάρει τις σωληνώσεις μήπως εχει φρακάρει τιποτα αλλά όλες ειναι ελεύθερες! Γενικα έχω απελπιστεί γιατι νιώθω ότι καταναλώνω περισσότερο πετρέλαιο έτσι και δυστυχώς δεν ρέει το χρήμα! Και παρόλο που έχουμε δώσει πολλά λεφτά τόσο εγώ αλλα κυριως ο ιδιοκτήτης δεν μπορούμε να βρούμε λύση και δεν υπάρχουν άλλα! Και καταλαβαίνω ότι το τελευταίο σωμα παντα θα υπολειτουργεί αλλά αυτη τη στιγμή το τρίτο σώμα είναι εκτος λειτουργίας! Το μόνο που κάνω κάθε φορά που ανάβω είναι να παίζω με τους διακόπτες όλη την ώρα για να παιρνει νερο και το 3ο αλλα εχει καταντισει κουραστικο! Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κατι με την εν λογο εγκατασταση που είναι αθλια, θα σας γραψω πιο κατω τις διαστασεις των σωματων μηπως κανω καμια τραμπα μεταξυς τουλαχιστον να παρω τα μεγιστα απ όσα θα λειτουργουν! Ετσι κι αλλιως οποια μελετη εχει γίνει (κι αν εχει γινει) παει περιπατο! 1ο σωμα Υ 900 Μ 900 Π 120 2ο σωμα Υ 900 Μ 900 Π 120 3ο σωμα Υ 900 Μ 750 Π 170 Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας όποια βοηθεια ευπροσδεκτη!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.