Μετάβαση στο περιεχόμενο

kostas_udo

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

kostas_udo's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • One Month Later
  • Week One Done
  • First Post Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Από ότι διαβάζω χαμηλότερο Δτ -> Χαμηλότερη θερμοκρασία = Οικονομία - καλύτερο COP
  2. Αν έχω καταλάβει καλά, το έχω Σειρά (Set Δτ) διότι έτσι κρατάει σταθερή την θερμοκρασία εξόδου - εισόδου. Σε εμένα είναι συνήθως 3 βαθμούς. Λέει η κυρία στο βίντεο ότι "επιπλέον της σταθερής ρύθμισης" αυτή η ρύθμιση αυτόματα μεταβάλει την απόδοση της αντλίας οπότε μάλλον δεν παίζει ρόλο το % στην απόδοση αν είναι Σειρά.
  3. Τελικά δεν άντεξα πείραξα την ρύθμιση ΑΙ στην κεντρική οθόνη, το ανέβασα κατά μία μονάδα (+1) και μετά από 30 λεπτά η θερμοκρασία νερών εξόδου σταθεροποιήθηκε στο 35, δηλαδή +1 βαθμό. Στην συνέχεια ανέβασα άλλη μια μονάδα (+2) και μετά από 30 λεπτά σταθεροποιήθηκε στους 36. Δεν σταμάτησε ποτέ να ινβερτάρει, απλά πήγαν και στους 38 τα νερά και μετά έπεσαν στους 36 όπου είναι λογικό διότι η εξωτερική ήταν 17, η μικρότερη που έχω στις ρυθμίσεις είναι 34 + 2 από το ΑΙ. Μετά ανεβάζω κατά δύο μονάδες το ΑΙ και το πάω +4, "καταστροφή" ήταν η αύξηση 2 μονάδων, start-stop όλο το βράδυ, η θερμοκρασία πήγαινε 41 έκανε off όπου έπεφτε 28-30. Οπότε την σβήνω για 10 λεπτά, αφού την άφησα όλο βραδύ, και την ανοίγω στο ΑΙ 0. Ξεκίνησε να ινβερτάρει κανονικά με νερά 38, εξωτερική 10, και κατανάλωση 0,7 KW. Συμπέρασμα, είναι παλαβό το μηχάνημα, ψυχολογικά και τα λοιπά ή θέλει να αυξήσω τις ανοχές. Δηλαδή από type2 να πάω type3: -3 εώς 4 από την ζητούμενη θερμοκρασία. Αλλά και πάλι δεν δικαιολογεί γιατί δεν σταμάτησε τα start-stop μετά από κάποιες ώρες.
  4. Έχω και τον δεύτερο θερμοστάτη που μου έβαλε ο εγκαταστάτης και δεν ξέρω αν μπερδεύει την LG.
  5. Ξεκίνησε σήμερα να δουλεύει ως inverter. Αισθητήρα στο νερό, κυκλοφορητής στο 75% και σταθερό (set) Δτ, προφίλ 2 (type2), εξωτερική θερμοκρασία -2 με 17, θερμοκρασία νερών 34-44. Το σπίτι είναι μονωμένο οπότε θα δείξει τι θερμοκρασίες θα φτάσει και αν είναι αρκετές διότι το max 44 φαίνεται χαμηλό αλλά δεν το πειράζω προς το παρόν να το χαρώ λίγο ως inverter. Η θερμοκρασία φαίνεται στο LG 18,5 στο Siemens θερμοστάτη 19,5. Κατανάλωση με αυτόν τον καιρό στην Αττική 0,406 KW. Σας ευχαριστώ για την βοήθεια σας.
  6. Ερώτηση επειδή υπάρχει και η σχετική ρύθμιση, η θερμοκρασία αναφοράς - ελέγχου των νερών την έχετε ρυθμισμένη στην είσοδο ή έξοδο (inlet - oulet); @sso Στο 3056 μάλλον αυτές είναι οι ρυθμίσεις.
  7. Ναι σώματα καλοριφέρ. Η αλήθεια είναι ότι δεν την έχω αφήσει να λειτουργεί συνεχόμενα για 2-3 ημέρες με τις ίδιες ρυθμίσεις. Συνέχεια αλλάζω κάτι όταν βλέπω τα start / stop. Επειδή έχω τον εξωτερικό θερμοστάτη δεν έχω δοκιμάσει αρκετά ως αισθητήριο τον "Αέρα" στην αντιστάθμιση, διαλέγω "Νερό" χωρίς αποτέλεσμα. Την αντλία την έχετε σε συνεχόμενη λειτουργία ή 2 λεπτά On & 1 λεπτό off;
  8. Καλησπέρα σας, Κάτοχος LG ThermaV HM091M που δεν έχω καταφέρει να την κάνω να δουλέψει ως inverter. Ο εγκαταστάτης μου έβαλε και εξωτερικό θερμοστάτη ώστε να "μπορώ να την ανοίγω και κλείνω", αναρωτιέμαι μήπως εμποδίζει την λειτουργεία σε αντιστάθμιση. Μήπως γνωρίζετε;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.