Μετάβαση στο περιεχόμενο

TopoGrafiman

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

TopoGrafiman's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε ευχαριστω πολυ συναδελφε Παύλο! Δε σκοπευα να παραβιασω τους κανονες του forum. Αλλα αν ελάμβανα μια γενικολογη απαντηση τυπου "ο συνάδελφος που συν-υπογραφει λαμβάνει πχ 20% συνηθως" εκτιμω οτι δε θα θεωρείτο ως αναφορά σε αμοιβές (πελάτη). Βεβαια εδωσα και το παράδειγμα, που ηταν αριθμητικο, οπότε εχεις το δικιο σου. Παντως το ζητουμενο (ξεκαθαριζω) ειναι οχι η αμοιβη προς τον πελατη αλλα το ποσοστο που ειθισται σε τετοιες περιπτώσεις να δινω προς το συναδελφο, στα πλαισια μιας συνεργασιας. Δεν επιμενω ομως, αν αυτο ειναι αντιθετο στους κανονες. Δυστυχως για την εγγραφη στο μητρώο του Υπ.Οικ. πρεπει να εχεις ενημερότητες.... και η παρελθουσα δεκαετια αφησε τα ιχνη της στα οικονομικα της ατομικης μου επιχειρησης.... Με αλλα λογια οι ενημερότητες -και οι διακανονισμοί- αυτη τη στιγμη ειναι ουτοπια, για μενα. Η εκτιμηση ειναι για δικαστικη χρηση. Αρα αναγκαστικα θελει και υπογραφη απο Πιστοποιημενο Εκτιμητη μελος του Μητρώου Υπ.Οικ. Καταλαβαινεις λοιπον οτι εαν για τα επομενα χρονια αναγκαζομαι να συνυπογραφω τις Εκτιμησεις μαζι με συναδελφο μελος του Μητρώου Υπ.Οικ, ο τροπος που θα ρυθμιστει η συνεργασια μας ειναι καθοριστικος. Ιδιαιτέρως για την περίπτωση που ανέφερα, δηλαδή εγώ βάζω τον πελάτη, την αυτοψία του οικοπέδου - αγροτεμαχίου, και την εκτίμηση, και ο συνάδελφος θα κάνει μονο τον ελεγχο και θα συνυπογράφει ως μελος του Μητρώου. Δε σκοπευω να τον αδικησω αλλα ουτε να νιωθω ριγμενος μεσοπρόθεσμα. Με αλλα λογια, θελω να ειμαι δικαιος. Και αυτο καλο ειναι να ρυθμιστει απο την αρχη σωστα. και δεν εχω ιδέα σε τέτοιες περιπτώσεις τι συνηθίζεται. Ως εκ τούτου ζήτησα και τη συνδρομη του forum! Αυτα απο μενα. Πασα βοηθεια δεκτη!
  2. Συνάδελφοι γειά σας, ειμαι πιστοποιημένος εκτιμητής (πέρασα τις εξετάσεις του Φορέα) αλλά δεν έχω λάβει την πιστοποίηση απο το Υπουργειο για οικονομικούς λόγους. Ηθελα τη γνώμη σας: για συνεργασία με συναδέλφους σε περιπτώσεις αγροτεμαχίων, που δεν υπάρχουν θέματα κτισμάτων, αυθαιρεσιών κλπ, και εφόσον εγώ βάζω πελάτη + όλη τη δουλειά (αυτοψια, εκπόνηση μελετης εκτίμησης), πόσο τοις εκατό θα έπρεπε να αμειφθεί ο πιστοποιημενος απο το Υπουργείο, συνάδελφος, προκειμένου να συνυπογράψει; Δηλαδή θα βάλει υπογραφή + έλεγχο μεθόδου και συγκριτικών. Υποθετικά ότι έχουμε εκτιμηση 400 ευρω + ΦΠΑ, πόσα θα πρέπει να δίνω στο συνάδελφο; ευχαριστω πολυ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.