Μετάβαση στο περιεχόμενο

Gvala

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Χημικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Gvala's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • One Month Later
  • Week One Done
  • Dedicated Rare
  • Helpful Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δύο μήνες δουλεύει σωστά, χωρίς on/off
  2. Εδώ και τρεις ημέρες η αντλία δουλεύει πολύ καλά. Ο αισθητήρας θερμοκρασίας είναι πάντα σε νερό+αέρας 1. Αυτόματη ρύθμιση θερμοκρασίας εξόδου (καμπύλη αντιστάθμισης -10/53, 19/48) 2. Χειροκίνητη ρύθμιση θερμοκρασίας, 53 οC (η πρώτη καμπύλη, η δεύτερη είναι με αυτόματο έλεγχο -10/48, 18/48) Ο ρυθμός ροής είναι πάντα γύρω στα 20 Lt/m Τα σημεία που σβήνει είναι είτε γιατί έφτασε τον στόχο θερμοκρασίας χώρου, είτε γιατί τη σταμάτησα για να αλλάξω ρυθμίσεις και να ξαναδοκιμάσω Τι άλλαξε; Δεν ξέρω..... Κάποια στιγμή χρειάστηκε να την κλείσω από την ασφάλεια. Έμεινε για καμμιά ώρα σβηστή. Την έβαλα να δουλέψει με χειροκίνητη επιλογή θερμοκρασίας νερού στους 55 βαθμούς και δούλεψε σωστά. Ελέγχοντας ρυθμίσεις είδα οτι η καμπύλη αντιστάθμισης είχε αλλάξει (reset?) και ήταν στους 48ο C flat. Την δοκίμασα με αυτή τη ρύθμιση και έπαιξε σωστά. Άλλαξα την καμπύλη και έπαιξε σωστά (χωρίς επανεκκινήσεις). την έβαλα πάλι σε χειροκίνητη ρύθμιση θερμοκρασίας νερού στους 53 και στους 55, πάλι σωστά... Τώρα πρέπει να δώ τι γινεται και με το ζεστό νερό χρήσης, που έχει κακή συμπεριφορά (start/stop) και δεν παρουσιάζει διαφορά θερμοκρασίας εισόδου/εξόδου)
  3. Εμένα πάντως δεν κάνει overshooting. Απλά σταματάει/ ξεκινάει κάθε είκοσι λεπτά! Και πλέον σταματάει μισό βαθμό κάτω από τον στόχο αέρα. Η ρύθμιση της θερμοκρασίας νερού είναι στους 53, και μέχρι εκεί φτάνει.
  4. Κάποια από την εφαρμογή και κάποια απο Home assistant. Αλλά και ο Home assistant βλέπει τα δεομένα από το cloud της LG.
  5. Ενδιαφέρον :)) Θα κάνω κάποιες δοκιμές τις επόμενες ημέρες. Επίσης το HACS integration απεικονίζει μόνο λίγα entities, παρόλο που φέρνει όλα όσα μπορεί να φέρει και μέσα από serial. Θα προσπαθήσω να πείσω τον developer να ασχοληθεί.
  6. Έχεις pm Όσον αφορά την εφαρμογή, βλέπω αυτό. Φαντάζομαι οτι έχουμε τον ίδιο controller. PREMTB100
  7. Προφανώς και δεν είναι! Μου φαίνεται περίεργο πάντως οτι κάνει κάθε 25 λεπτά. Λες και είναι hardcoded
  8. Τα βρήκα στο Internet. Η κατανάλωση εμφανίζεται μέσα από τον controller και την mobile εφαρμογή
  9. Όταν σύνδεσα το Wifi module έκανε αναβάθμιση. Πάντως βρήκα ακόμα νεότερη έκδοση (3.06.9) για τον controller και την πέρασα ήδη. Κάτι θα βελτιώνει! Επίσης βρήκα και τον LG configurator, με τον οποίο ετοιμάζεις (ή βλέπεις) τις ρυθμίσεις σε αρχείο, και τις περνάς με τη μία. Προσπαθώντας να κατανοήσω πως δουλεύει η αντλία, ανάλογα με τις ρυθμίσεις, έχω καταλάβει τα εξής: Όταν βάζω τις τιμές στην καμπύλη αντιστάθμισης, ορίζω δύο πράγματα. Πρώτον την θερμοκρασίας νερού, σε σχέση με την εξωτερική θερμοκρασία (πάνω καμπύλη στην εικόνα του controller μου) Δεύτερον την επιθυμητή θερμοκρασία αέρα (εσωτερικού χώρου), σε σχέση με την εξωτερική θερμοκρασία (κάτω καμπύλη στην εικόνα του controller μου). 1. Η λειτουργία auto ΑΙ ρυθμίζει αυτόματα την επιθυμητή θερμοκρασία χώρου, ανάλογα με την κάτω γραμμή της καμπύλης και δίνει περιθώριο χειροκίνητης αυξομείωσης (-5 έως +5). Αλλιώς επιλέγω χειροκίνητα τη θερμοκρασία στόχο του αέρα 2. Η θερμοκρασία του νερού ρυθμίζεται από το user menu -> Function, όπου επιλέγεις είτε χειροκίνητη ρύθμιση σε συγκεκριμένη θερμοκρασία, είτε αυτόματα, οπότε παίρνει την τιμή της από την καμπύλη ισοστάθμισης. Άρα και στην χειροκίνητη μπορείς να χρησιμοποείς αντιστάθμιση. Σε όλες τις περιπτώσεις, η αντλία θα έπρεπε να δουλεύει ως inverter, δηλαδή να πετύχει την θερμοκρασία στόχο και μετά απλά να τη συντηρεί. Και σε γενικές γραμμές σε εμένα το κάνει, αλλά με διακοπές (κάθε ~25 λεπτά), οπότε κρυώνει το νερό και ξαναρχίζει..... Βρήκα και το monitoring software της LG οπότε σκοπεύω να κάνω αναλυτική καταγραφή της λειτουργίας της. Επίσης υπάρχει και για κινητό (συνδέεται μέσω του WiFi module)
  10. Καλημέρα, πριν από έναν μήνα τοποθέτησα την LG με κωδικό HM143MR.U34. Firmware 3.06.7 Λειτουργία Auto Εξωτερική θερμοκρασία 14ο C Σήμερα: Εξωτερική θερμοκρασία 8o C H αντιστάθμιση είναι ως εξής: Οι επανεκκινήσεις γίνονται κάθε ~25 λεπτά
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.