Μετάβαση στο περιεχόμενο

Panosx3

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ίσως δεν διατύπωσα καλά το ερώτημά μου. Μετά την πώληση ενός τμήματός του, το Β΄διατηρεί το σημερινό στάτους του, δλδ την οικοδομησιμότητά του που του εξασφαλίζει ο νόμος του 2003 ως δημιουργηθέν πριν τη δημοσίευση αυτού του νόμου και έχον δρόμο δουλείας, ή μήπως θα θεωρηθεί ότι ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ με την πώληση ενός τμήματός του κι έτσι χάνει το ευνοϊκό στάτους που του έδινε ο νόμος του 2003; Αν διατηρεί το στάτους του, τότε η πώληση μπορεί να γίνει αλλά θα πρέπει να γίνει άμεσα διότι ο νέος νόμος θα καταργήσει αυτόν του 2003 που σου δίνει μέχρι τώρα δικαίωμα δόμησης αν έχεις δρόμο δουλείας κι έχει δημιουργηθεί πριν το 2003. Αλλιώς, αν με την πώληση το Β΄χάνει το στάτους του, τότε αυτή δε μπορεί να γίνει.
  2. (Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) Καλησπέρα σας Παρακαλώ μήπως μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος στο εξής ζήτημα; Εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο Α΄, 10 στρ. δημιουργηθέν το 1999, τυφλό αλλά με δρόμο δουλείας στη νότια πλευρά του που βγαίνει σε δημόσιο δρόμο, συμβολαιογραφημένο από την ημ/νία της δημιουργίας του. Συνορεύει προς Βορρά με άλλο αγροτεμάχιο Β΄, 12 στρ από την ίδια κατάτμηση του 1999, το οποίο έχει κι αυτό προς Νότο τον ίδιο δρόμο δουλείας, αλλά από την άλλη του πλευρά την βορεινή, έχει και πρόσωπο 35 μ σε άλλον δρόμο . Το ερώτημα είναι: Μπορεί το Α΄να αγοράσει μία λωρίδα γης πλάτους 3μ από το Β΄, η οποία όταν όταν φτάσει στον βορεινό δρόμο επί του οποίου το ΄Β΄έχει πρόσωπο 35 μ να πάρει και 25 από αυτήν την πλευρά; Δλδ να αγοράσει ένα τεμάχιο σε σχήμα Γ περίπου 800 τμ; Έτσι το μεν Α΄θα αποκτήσει πρόσωπο σε δρόμο 25μ ενώ το Β΄ θα έχει πλέον πρόσωπο μόνο 10μ σ'αυτόν τον δρόμο, αλλά θα εξακολουθεί να έχει τον δρόμο δουλείας προς νότο που βγαίνει στον νότιο δρόμο. Προφανώς το Α΄ διασφαλίζει έτσι οικοδομησιμότητα διότι με τον νέο νόμο που αναμένεται θα χάσει αυτήν που έχει σήμερα λόγω του δρόμου δουλείας. Το εναπομένον Β΄ όμως θα εξακολουθεί να είναι οικοδομήσιμο με τα σημερινά ισχύοντα, ως δημιουργηθέν προ του 2003 και έχον δρόμο δουλείας ή θα θεωρηθεί ως νεοδημιουργηθέν τώρα και επομένως δεν είναι οικοδομήσιμο με τον ισχύοντα σήμερα νόμο κι έτσι δεν θα μπορεί να γίνει η πώληση; Ο ιδιοκτήτης του Β΄ δεν νοιάζεται που θα χαθεί η οικοδομησιμότητά του επειδή έχει εξαντλήσει τον συντελεστή του. Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.