Μετάβαση στο περιεχόμενο

chpolyz

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

chpolyz's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. ευχαριστώ πάντως για την όποια βοήθεια
  2. το μόνο που δώθηκε στην ομάδα μας σαν "βοήθημα" ήταν η φωτογραφία (ταμπελάκι του καυστήρα) Ακριβώς τα ίδια στοιχεία κ οι 2 καυστήρες. τπτ περαιτέρω...
  3. Καλησπέρα! Η απορία μου, που προέκυψε στα πλαίσια μιας εργασίας, έχει ως εξής: Μπορούμε να βρούμε την ονομαστική θερμική ισχύ ενός λέβητα, γνωρίζοντας μονάχα την μέγιστη και ελάχιστη ισχύ στο καρτελάκι του καυστήρα? Πιο συγκεκριμένα: Έχουμε ένα κτίριο πολυόροφο 3γενούς τομέα. Τροφοδοτείται από 2 λέβητες, οι οποίοι δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ ταμπελάκι με ονομαστική θερμική ισχύ. Οι αντίστοιχοι καυστήρες μονάχα, που είναι πανομοιότυποι, γράφουν στο ταμπελάκι τους 200-1000 kW. Είναι 2βάθμιοι & καίνε φυσικό αέριο. Δεν υπάρχει στο... "φύλλο συντήρησης" λεβητοστασίου καμία αναφορά σε ισχύ, παρά αναφέρεται μονάχα η ημερομηνία επίβλεψης του χώρου...Τεχνικά εγχειρίδια δεν υπάρχουν για τους λέβητες (20+ χρόνων). Οι θερμικές ανάγκες του κτιρίου είναι γύρω στα 320 kW (σύμφωνα με κάποιες προδιαγραφές στο ΚΕΝΑΚ). Κατόπιν πρόχειρου υπολογισμού, όμως, κάποιος μηχανικός(?)/συντηρητής(?) μου είπε πως η ονομαστική ισχύς καθενός λέβητα είναι περίπου 2,3 ΜW... Τί γίνεται ρε παιδιά? Όπως και να έχει, είναι προφανώς υπερδιαστασιολογημένοι οι λέβητες. Αλλά πώς θα μπορέσω να εντοπίσω και να εξακριβώσω το σωστό νούμερο? Και επίσης, ποιά είναι τα όρια (ποσοστό σε σχέση με την ονομαστική ισχύ) που μπορεί να λειτουργεί αποδοτικά ένας λέβητας? Ευχαριστώ κ καλό βράδυ!
  4. Πολύ ενδιαφέρον το παραπάνω τόπικ. Μία παρόμοια περίπτωση είναι και η δικιά μου. Αυτή την περίοδο έχω αρχίσει να ψάχνομαι για Πτυχιακή. Όσες προτάσεις έχουν ειπωθεί παραπάνω είναι χρήσιμες και πρέπει να τις έχει κάποιος κατά νου. Θα ήθελα όμως να θέσω για προβληματισμό και ένα άλλο θέμα. Στον τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας υπάγεται το εργαστήριο Πυρηνικής Τεχνολογίας (ΤΗΜΜΥ-ΑΠΘ). Θα ήταν πιστεύετε ωφέλιμη για μετέπειτα μια Πτυχιακή σε αυτό τον τομέα? Το θέμα δεν έχει άμεση σχέση με "κλασσικά" Ενεργειακά θέματα. Μια Εργασία που σχετίζεται με ανίχνευση ραδιενέργειας , ή προστασία από ακτινοβολία π.χ.? Φαίνεται δελεαστικό για μένα που δεν έχω πλήρη εικόνα των πραγμάτων ...προς το παρόν. Αλλά αν την αναλάβει κάποιος, τί αποδοχή θα έχει ενδεχομένος από κάποιον μελλοντικό εργοδότη που πιθανότατα να ενδιαφέρεται για πιο Ηλεκτρολογικό Θέμα? (έχω την εντύπωση πως δύσκολα βρίσκει αντικείμενο εργασίας κάποιος μηχανικός σε αυτό τον τομέα στην Ελλάδα ) Πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί αυτή στο μέλλον? Όποιος θέλει, ας απαντήσει...ευχαριστώ!
  5. Θα ήθελα να ρωτήσω όποιον ξέρει, εάν πρέπει να μπει πυροπροστασία σε χώρο σιλό, που βρίσκεται σε βιομηχανία αλευρόμυλου (Κατηγορίας Αα). Υπάρχει κάποιος σχετικός κανόνας? Ευχαριστώ!
  6. Γειά! Δεν είμαι σε θέση να σου απαντήσω για τα ψυγεία, διότι δεν άσχολήθηκα ακόμη με τέτοιο ζήτημα. Όσον αφορά όμως το λεβητοστάσιο, θεωρείται "επικίνδυνος χώρος", γιαυτό και αποτελεί ξεχωριστό πυροδιαμέρισμα με διαφορετική μελέτη. Τα υπόλοιπα τμήματα της βιομηχ. (που δεν αποτελούν επικίνδυνο χώρο και χωρίζονται και αυτά σε πυροδιαμερίσματα βάσιν του ΠΔ 71/88 - Άρθρο 11 - Πίνακα Ζ4) προσμετρώνται στα συνολικά τετραγωνικά. Πιστεύω πως αμα διευκρίνιζες την θέση και την απόστασή του λεβητοστασίου σε σχέση με τα υπόλοιπα κτίρια της βιομηχανίας θα ήταν καλύτερο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.