Μετάβαση στο περιεχόμενο

Blip

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης
  1. Το συζητήσαμε - μου διαφεύγουν τα τεχνικά, ωστόσο τον εμπιστεύομαι
  2. Επανέρχομαι σε περίπτωση που ενδιαφέρει κάποιον η έκβαση της υπόθεσης. Ο πολιτικός μηχανικός που κάλεσα αποφάνθηκε ότι η καλύτερη λύση (λόγω συγκεκριμένων ιδιομορφιών του κτηρίου) είναι να βγει το μπουρί από την ταράτσα - αν και προτιμότερο θα ήταν εφόσον αυτό γινόταν στη συγκεκριμένη πολυκατοικία να βγει από πλαϊνό τοίχο. Με χτυπήματα και δια της ακοής μου έδειξε το σημείο που μπορώ να τρυπίσω ανάμεσα στις διαδοκίδες. Ελπίζω να έπεσε μέσα Ο εγκαταστάτης της σόμπας (Μηχανολόγος Μηχ.) με καθησύχασε οτι διαθέτει μηχάνημα με υπερήχους που θα του επιτρέψει να ελέγξει το σημείο που θα γίνει η τρύπα.
  3. Ασφαλώς και θα ρωτήσω μηχανικό - η εγκυκλοπαιδική γνώση ωστόσο δε πάει ποτέ χαμένη. Ο κάθε κατασκευαστής ωστόσο οφείλει να ορίζει τις προδιαγραφές του προϊόντος του και σαφώς δεν υποκαθιστά τον μηχανικό που με τη σειρά του θα σεβαστεί τις προδιαγραφές αυτές.
  4. Επανέρχομαι για μια διευκρίνιση. Με βάση τα όσα περιγράψατε αποφάσισα να βγάλω το "μπουρί" από εξωτερικό τοίχο (όσο και αν αισθητικά η πλάκα είναι ωραιότερη λύση), ωστόσο η γωνία στο δωμάτιο που θα τοποθετηθεί έχει μια κολόνα. Ο κατασκευαστής της σόμπας προτείνει ελάχιστη απόσταση από τον τοίχο τα 10 cm. Καθώς η σόμπα φαίνεται να έχει υψηλή απόδοση, υπάρχει περίπτωση να γίνει ζημιά στην κολόνα από τη θερμότητα? Σκέπτομαι τα παραπάνω καθώς ο κατασκευαστής (από τη Χιλή) προφανώς αναφέρεται σε διαφορετικές κτιριακές κατασκευές από τις δικές μας. Σε περίπτωση που απαιτείται μόνωση της κολόνας ή του τοίχου ποιες είναι οι βέλτιστες λύσεις και πόσο αυξάνουν το κόστος?
  5. Σας ευχαριστώ όλους, με καλύψατε με τις τεκμηριωμένες απαντήσεις σας
  6. Όπως λέει και ο τίτλος της ανάρτησης, σε ένα οροφοδιαμέρισμα τελευταίου ορόφου σε πολυκατοικία με πλάκα Zollner μπορεί να γίνει τρύπα για να περάσει καμινάδα (φ 150mm) ενεργειακής ξυλόσομπας? Υπάρχει ασφαλής τρόπος ώστε να μη χτυπηθεί δοκάρι πέραν του "χτυπάω με σφυράκι και βρίσκω που να τρυπήσω"? Τι θα πρέπει να προσέξει κανείς τόσο στην τοποθέτηση όσο και στη μόνωση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  7. Με τη σειρά μου να ρωτήσω και εγώ τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος μηχανικός γίνει αναπληρωτής στη δευτεροβάθμια. Δικαιούται να έχει παράλληλα και το γραφείο του, να αναλμβάνει έργα κτλ? Τι περιορισμοί υπάρχουν στην άσκηση του ελεύθερου επαγγέλματος? Δε μπορώ να βρώ τίποτα επ'αυτού
  8. Καλημέρα, σε μια πολυκατοικία (κατασκευής 80) δεν υπάρχουν εγκατεστημένα υδρόμετρα ανά διαμέρισμα και η κατανομή του λογαριασμού της ΔΕΥ γίνεται με βάση τα τετραγωνικά του κάθε διαμερίσματος - κάτι εξαιρετικά άδικο αφού υπάρχει διαμέρισμα 80τμ οπου διαμένει 4μελης οικογένεια και διαμέρισμα 220 τμ με δυο ενοίκους! Στην περίπτωση που δεν αποφασιστεί στη γενική συνέλευση η τοποθέτηση επι μέρους υδρομέτρων θα ήθελα να με ενημερώσει όποιος γνωρίζει αν υπάρχει συγκεκριμένη διάταξη που να προβλέπει την κατανομή ανά ένοικο και αν υπάρχει πια είναι αυτή. Στην περίπτωση αυτή τι γίνεται με τα μικρά παιδιά ή μωρά? Θεωρούνται επίσης ξεχωριστά άτομα που καταναλώνουν νερό? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.