Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπιρμπίλης Γεώργιος

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/κος ΗΥ & Πληροφορικής

Μπιρμπίλης Γεώργιος's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • First Post Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. μπορείς χωρίς πρόστιμο να κάνεις τροποποιητική για τα έτη που αφορούν τα αναδρομικά μέχρι την προθεσμία που έχει να κάνεις τη φορολογική δήλωση για το έτος που είχαν εισπραχθεί. Άρα αν τα λάβατε περσι, δεν έχει λήξει αυτή η προθεσμία. Δεν ξέρω αν μπορεί να επιλέξει κάποιος να τα δηλώσει στο έτος που τα εισέπραξε αν δεν τον συμφέρει να τα δηλώσει στο έτος που αναλογούσαν, μπορείτε να ρωτήσετε σχετικά στην εφορία (η ιδέα με την ταλαιπωρία των τροποποιητικών είναι για να μη σου αυξήσουν το εισόδημα αν λάβεις παλιά αναδρομικά όλα μαζί, αλλά δεν μετράνε την ταλαιπωρία σου ααν αφορά διάφορα έτη) Αν πάντως όντως εμφανίζονται (κατά αναφορές άλλων παραπάνω) αυτά τα εισοδήματα στο ενημερωτικό που δείχνει για το φορολογικό έτος που πέρασε η εφορία (με σήμανση ως αναδρομικά που πρέπει να δηλωθουν με τροποποιητικές), δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τα επεξεργάζεται αυτόματα και καταλογίζει τον ανάλογο φόρο η εφορία (συν να στείλει ειδοποίηση σε κινητό κλπ.), όπως θα κάνει από φέτος για τις αυτόματες φορολογικές δηλώσεις που δεν θα τροποποιηθούν από τον χρήστη (για μισθωτούς/συνταξιούχους π.χ. χωρίς λοιπά εισοδήματα).
  2. χρήσιμο απόσπασμα: https://www.efka.gov.gr/el/deltia-typoy/deltio-typoy-245 τώρα πιο σαϊνι έδωσε παράταση της εφαρμογής για τους μισθωτούς/μπλοκάκηδες ΑΚΡΙΒΩΣ μέχρι την ίδια ημ/νια με αυτής των εργοδοτών (που πρέπει πρώτα να κάνουν τη διόρθωση) αντί π.χ. 1 μήνα πιο μετά ή και παραπέρα...
  3. Χρησιμοποιήσατε την εφαρμογή που φαίνεται στις εικόνες παραπάνω; Ή απλά ζητήσατε επανέλεγχο για εκκρεμότητες; (είναι μια άλλη αίτηση εκείνη) Η εφαρμογή είναι η https://www.gov.gr/upourgeia/upourgeio-ergasias-kai-koinonikon-upotheseon/elektronikos-ethnikos-phoreas-koinonikes-asphalises-e-ephka/epistrophe-eisphoron-se-emmisthous-dikegorous-misthotous-mekhanikous-ugeionomikous (εδώ λέει πως είναι ενεργή ως 31/12/2023 αλλά μου φαίνεται πρέπει να έχει δωθεί παράταση γιατί είχε δωθεί και στους εργοδότες για τις διορθωτικές). Γνωρίζει κανείς αν είναι ακόμη ενεργή; και από εδώ https://www.efka.gov.gr/el/elektronikes-yperesies/elektronike-yperesia-epistrophes-achreostetos-katabletheison-asphalistikon-eisphoron-emmisthon (έχει και κάποιες οδηγίες/εγγραφα εκεί που ίσως χρησιμεύουν) Στην περίπτωση μου είχα κάνει αίτηση όταν έκανε διορθώσεις ο 1ος εργοδότης και ο 2ος δεν έχει κάνει ακόμη μάλλον ή έχει θέμα η εφαρμογή αν είχες παράλληλη εργασία και έκανες ήδη την αίτηση σου γιατί με το που μπαίνω μου λέει κατευθείαν "Αδυναμία υποβολής νέου αιτήματος για την ίδια χρονική περίοδο" (εδώ και πολύ καιρό το κάνει) και δεν έχει κάπου στη φόρμα να επιλέξεις εργοδότη (στην αναζήτηση αιτήσεων πάλι που έχει να επιλέξεις εργοδότη δείχνει μόνο τον πρώτο, αλλά ίσως δείχνει έναν εκεί γιατί είχα κάνει αίτηση για εκείνον)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.