Μετάβαση στο περιεχόμενο

efthimissef

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by efthimissef

  1. Καλησπέρα σε όλους! Δεν είμαι ιδιαίτερα ενεργό μέλος στο φόρουμ, καθώς δεν ασκώ το επάγγελμα του μηχανικού. Ετων 35, απόφοιτος του τμήματος ενεργειακής τεχνολογίας του ΤΕΙ Αθήνας από το 2009, με κατεύθυνση μηχανολόγου. Τα επαγγελματικά δικαιώματα τα οποία δίνει το πτυχίο είναι , εργοδηγού ψυκτικού, εργοδηγού υδραυλικού, εργοδηγού μηχανικού (1ης, 2ης, 3ης, 4ης ειδικότητας) , εγκαταστατη εγκαταστάσεων καύσεως, αρχιτεχνίτη συγκολλητή Β τάξης. Καθώς επίσης εγκατάσταση ηλεκτρολόγου Α ειδικότητας 2ης ομάδας, και εγκατάστατη ηλεκτρολόγου 1ης ομάδας, 2ης ομάδας Δ ειδικότητας & συντηρητή Δ ειδικότητας. Έχω ασχοληθεί περίπου για 2 χρόνια σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, ως βοηθός, στα πλαίσια της πρακτικής μου. Κυρίως έκανα τα κουβαληματα και ότι μπορούσα να δω στο εκάστοτε έργο, την διαδικασία της μελέτης χωρίς να υπογράφω, και κάποια στιγμή προς το τέλος έναν μικρό συντονισμό συνεργείων. Αυτό ήταν προ 10ετιας και δεν έχω πολύ καλές μνήμες πλέον. Στη συνέχεια μόνο σε εμπορικές επιχειρήσεις σχετικές με τον κλάδο, πχ 7 χρόνια σε εταιρεία εισαγωγής υδραυλικών ειδών & θέρμανσης, αλλά η ιδιότητα του μηχανολόγου δεν χρειάστηκε ιδιαίτερα κάπου. Θα με ενδιέφερε να δω πως μπορώ να εκμεταλλευτώ θα παραπάνω επαγγελματικά δικαιώματα, κυρίως σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Πχ σκέφτομαι αρχικά να κάνω ενεργειακά πιστοποιητικά, παράλληλα με την τωρινή δουλειά γραφείου. Επίσης θα ήθελα μελλοντικά να μπορώ να αναλάβω δουλειές και να συντονίζω συνεργεία σε ότι αφορά υδραυλικά και συστήματα θέρμανσης, η ακόμα και ανάληψη ανακαινίσεων σε μελλοντικό χρόνο. Ίσως θα μπορούσα και σαν τεχνικός ασφαλείας αναλαμβάνοντας κάποιες επιχειρήσεις(?).Ειλικρινά πλέον δεν ξέρω πως και από πού θα μπορούσα να ξεκινήσω (πχ απογεύματα παρέα με κάποιον υδραυλικό?) Οποιαδήποτε πληροφορία, πρόταση, συζήτηση είναι ευπρόσδεκτη! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  2. ευχαριστώ για την απάντηση! Εάν κάνω πρόχειρη περίφραξη, δε θα χρειαστώ άδεια για να γκρεμίσω τον τοίχο? Η μήπως η άδεια μικρής κλίμακας περιλαμβάνει και το γκρέμισμα σε αυτή την περίπτωση? Ο κανονισμός αναφέρει 50+1, απλά επειδή είναι μαντρότοιχος υπέθεσα ότι μπορεί να εμπίπτει σε άλλο καθεστώς.
  3. Καλή σας ημέρα, είμαι ιδιοκτήτης ισογείου διαμερίσματος σε πολυκατοικία στου Ζωγράφου, κατασκευής 1960. Το διαμέρισμά μου έχει πρόσβαση στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας, όπως μπορείτε να δείτε και στην κάτοψη του ισογείου. Τον συγκεκριμένο χώρο τον χρησιμοποιώ κατ αποκλειστικότητα, σε πλήρη γνώση όλων των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας, καθώς είναι το μόνο διαμέρισμα στην πολυκατοικία (12 στο σύνολο) το οποίο δεν διαθέτει κάποιον εξωτερικό χώρο, πέρα από τον συγκεριμένο τον οποίο περιγράφω. Η περιτοίχηση (μάντρα) του ακάλυπτου έχει γίνει με πέτρα. Ο τοίχος βρίσκεται εντός της ρυμμοτομικής γραμμής, είναι μήκους 8 μέτρων, φάρδους 0,5 μέτρο και ύψους 1,10 μέτρα. Σε σχέση με το διπλανό οικόπεδο δεν υπάρχει κάποια επαφή, ούτε λειτουργεί ως αντιστήριξη σε κάτι, καθώς συνορεύει με τον ακάλυπτο της διπλανής πολυκατοικίας, η οποια μάλιστα είναι και πιο χαμηλά σε σχέση με το επίπεδο του δικού μας οικοπέδου. Το πρόβλημα έιναι ότι ο τοίχος είναι πέτρινος και σοβαντισμένος, αρχές της δεκαετίας του '60, και πλέον μετά από τόσα χρόνια αρχίζουν και αποκόπτονται κομμάτια του, να πέφτουν σοβάδες και χώματα, με αποτέλεσμα τα συνεχή μερεμέτια, και πιθανον και την επικινδυνότητά του αργότερα (?). Επίσης καθώς ο τοίχος έχει μισό μέτρο φάρδος τρώει αρκετό χώρο από τον ακάλυπτο. Σκέφτηκα αν θα μπορούσα να τον γκρεμίσω και να χτίσω νέο με τούβλο ή alfa block, οπότε και θα γίνει νέος τοίχος χωρίς προβλήματα, και θα ανοίξει και αρκετά ο χώρος, αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα εγώ. Το πρώτο θέμα το οποίο μπορεί να προκύψει είναι η συγκατάθεση των υπολοίπων ιδιοκτητών. Τουλάχιστον στα λόγια δεν έχουν κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής. Οπότε ας λάβουμε το υποθετικό σενάριο ότι έιναι δεδομένη η συγκατάθεσή τους. Το επόμενο πρόβλημα είναι του τι άδεια θα πρέπει να βγάλω στην πολεοδομία. Ρωτώντας κάποιο γειτονικό τεχνικό γραφείο μου ανέφερε για άδεια κατεδάφισης και κόστος περίπου 3000 €. Χωρίς να έχω ιδέα από άδειες, κόστη κλπ μου φαίνεται ότι το ποσό είναι αρκετά μεγάλο, και σίγουρα αυτή τη στιγμή δεν με συμφέρει. Κάνοντας αναζητήσεις στο ιντερνετ είδα ότι υπάρχει ειδικός κανονισμός για ετοιμόροπες κατασκευές και κτίρια όπου δεν απαιτείται άδεια κατεδάφισης (αν τα λέω σωστα), οπότε σκέφτηκα μήπως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτός ο κανονισμός. Επίσης εφόσον τα παραπάνω είναι εφικτά για την συγκεκριμένη περίπτωση,γνωρίζει κάποιος αν ισχύει και πάλι η πλειοψηφία 50+1% των ιδιοκτητών ώστε να μπορέσει να γίνει η παραπάνω εργασία; Σας επισυνάπτω και κάποιες φωτογραφίες του τοίχου ώστε να έχετε και μια καλύτερη εικόνα του, τα σχέδια στα οποία φαίνεται το σημείο το οποίο σας αναφέρω, καθώς επίσης και ένα πρόχειρο σχέδιο της τομής στο συγκεκριμένο σημείο, για όσο γίνεται πληρέστερη εικόνα. Ίσως σας κούρασα με το κατεβατό, αλλά ειλικρινά σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.