Μετάβαση στο περιεχόμενο

SophK

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Σχετιζόμενα Επαγγέλματα
  • Ειδικότητα
    Νομικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Καταρχάς ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Ο μηχανικός στο τοπογραφικό έχει αφαιρέσει ήδη το «ρυμοτομούμενο» λόγω γραμμής παραλίας τμήμα από κάθε υπολογισμό, έχει μεταφέρει το όριο ακριβώς επάνω στη γραμμή παραλίας όπως αυτή χαράκτηκε με το ΦΕΚ που αναφέρω και όλοι οι υπολογισμοί έχουν γίνει με το εναπομείναν. Ωστόσο εγώ προσπαθώ να αντιληφθώ αν από νομικής πλευράς μπορεί να αναγραφεί στο μεταβιβαστικό συμβόλαιο το νέο απομειωμένο εμβαδόν και η νέα περιγραφή του ακινήτου που αμφότερα βασίζονται σε μία νομικά ανίσχυρη χάραξη. Κανείς δεν επιθυμεί την ανάκληση απλώς η οικοδομική άδεια θα ζητηθεί από τον νέο ιδιοκτήτη άρα η βασική μου απορία είναι ποιός είναι ο ορθός τρόπος να μεταβιβαστεί το ακίνητο στην παρούσα κατάσταση.
  2. Καλημέρα σε όλους. Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια για το παρακάτω: Γήπεδο εκτός σχεδίου (πολύ μεγαλύτερο των 4.000 τ.μ. και με πρόσωπο σε αγροτική οδό>25μ.) το οποίο ο ιδιοκτήτης κατέχει με τίτλο του έτους 2000. Υπάρχει ΦΕΚ χάραξης αιγιαλού και παραλίας του 1997 και η γραμμή παραλίας τέμνει την ιδιοκτησία (δεν μειώνει σημαντικά την επιφάνειά του ώστε να προκύπτουν άλλα ζητήματα). Στον τίτλο κτήσης του ιδιοκτήτη (του 2000) δεν έγινε καμία μνεία για την ύπαρξη ΦΕΚ και προσαρτήθηκε παλαιότερο (προγενέστερο δηλαδή του ΦΕΚ χάραξης) τοπογραφικό διάγραμμα. Επισημαίνω ότι κατά τη σύνταξη του τίτλου κτήσης είχε οριακά παρέλθει η τριετία από τη δημοσίευση του ΦΕΚ της χάραξης. Οπότε έχουμε χάραξη σύμφωνα με τον Ν. 2344/1940 αλλά η απαλλοτρίωση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Έστω λοιπόν ότι εφαρμόζεται η εγκύκλιος 17525/5/11 και δεν ζητείται ούτε ζητήθηκε ποτέ ανάκληση. Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης θέλει να μεταβιβάσει το ακίνητό του πριν την έκδοση οικοδομικής άδειας (την οποία θα αιτηθεί αμέσως μετά ο αγοραστής), τι ισχύει για το μεταβιβαστικό συμβόλαιο; Θα αποτυπωθεί στο τοπογραφικό ολόκληρη η επιφάνεια με σημείωση ότι το τάδε τμήμα που τέμνεται από τη γραμμή παραλίας είναι ρυμοτομούμενο; Μεταβιβάζεται ως ιδιωτικό το τμήμα που θεωρητικά ήταν απαλλοτριωτέο αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ η απαλλοτρίωση του Ν. 2344/1940; Πρέπει να γίνει προηγουμένως πράξη παραχώρησης σε κοινή χρήση; Ευχαριστώ προκαταβολικά και ελπίζω τουλάχιστον όσα αναφέρω να τα έχω αντιληφθεί σωστά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.